Meest gestelde vragen

Op deze pagina behandelen we de meest gestelde vragen. Staat je vraag hier niet tussen? Stel hem ons gerust.

We hebben geen einddatum. Zodra we er geen plezier meer in hebben, het geld op is of de gezondheid het niet meer toestaat gaan we ‘terug’. 

Eerlijk? We hebben geen enkel idee. We hebben beide een wish-list gemaakt met landen/ gebieden/ steden die we graag willen zien, maar niks staat vast.

We staan open voor nieuwe avonturen en ervaringen. Als er iets leuks op ons pas komt zullen we dit zeker aangrijpen. Of als we nog langer willen blijven en ons geld is op zullen we op zoek gaan naar werk. Het meest waarschijnlijke is dan dat we in Australie of Nieuw-Zeeland proberen onze reis te verlengen doordat we hier tot ons 31e een ‘working holiday’ visa kunnen aanvragen en de lonen hier beduidend hoger liggen dan in de meeste Aziatische landen.

Dit is voor iedereen anders en hangt compleet af van je eigen wensen en standaard. Wij proberen ‘budget-comfort’ te reizen, dus niet enkel liften en slapen onder de sterrenhemel of taxi’s naar onze luxe hotels maar openbaar vervoer en hostels. Wij gaan uit van een gemiddeld budget van ongeveer 100 euro per dag, dit is inclusief: eten, drinken, overnachten, vervoer en activiteiten. 

Charlie, onze kat, heeft een geweldig nieuw onderkomen gevonden bij Lisa haar moeder en Peter, zij wonen heerlijk landelijk waardoor Charlie zijn eigen droomreis heeft en in hun kat Semmy een nieuwe vriend heeft gevonden.

Absoluut, maar met alle digitale communicatiemiddelen hopen we iedereen alsnog te kunnen ‘zien’ en spreken.

Familie, vrienden, schoon stromend water en de mogelijkheid om toiletpapier door te spoelen 😉

Absoluut, maar niks is uitgesloten en we weten dus ook nog niet wanneer. Onze eerdere reis heeft ons wel geleerd dat Nederland een prachtige uitvalsbasis is waar alles perfect is geregeld.

Onze woning hebben wij verkocht.

We hebben veel van onze meubels kunnen verkopen en het restant heeft samen met onze kleding en keukenspullen een prachtige plek gekregen op de zolder van Erik zijn ouders.