5 must sees in de omgeving van cultureel Dambulla

De omgeving waar Dambulla zich in bevindt wordt ook wel de culturele driehoek van Sri Lanka genoemd en dat is niet voor niets. Wie op zoek is naar Tempels en ander architectonisch schoon, kan hier zijn hart ophalen. Maar door al het groen waar deze omgeving in omringd is, waan je je zo nu en dan ook in de jungle. En heb ook jij een beetje geluk, dan kom je naast heel veel apen ook een olifant tegen op straat. Niet alleen de Gouden Tempel van Dambulla is de moeite waard. Wij geven je 6 must sees in de omgeving van Dambulla.

1. Pidurangula Rock - Sigiriya

Het uitzicht vanaf de Pidurangala Rock is inmiddels misschien wel het ‘gezicht’ geworden van Sri Lanka. Eigenlijk hebben we het dan over de Lions rock, want dat is waar je op uit kijkt vanaf Pidurangula Rock. Prachtig! En zeker met zonsopgang. Omringd door de apen heb je een prachtig uitzicht over de jungle van Sri Lanka. En de hike is voor iedereen prima te doen. De Pidurangula Rock ligt in Sigiriya en is makkelijk te bereiken vanaf Dambulla met zowel de bus als taxi of tuktuk. Dit duurt +/- 45 minuten.

2. Polonnaruwa of Anuradhapura

Een bezoek aan één van de twee oude Konings steden van Sri Lanka is absoluut de moeite waard. In zowel Polonnaruwa als Anuradhapura bekijk je de meest prachtige tempels en ruïnes vanaf de fiets. In beide steden is het mogelijk een fiets te huren. En wat is er nu leuker om fietsend tussen de apen de omgeving te verkennen?

3. Giritale Wewa lake

Het Giritale Wewa lake is een prachtig meer om te bezoeken. Niet in de laatste plaats omdat er een mega grote boeddha staat, met daarnaast een bord met daarop een aantal belangrijke levenslessen. Daarnaast is het natuurlijk een fijne plek om van de zon te genieten!

4. Kandalama lake

Het kandalama lake is nog zo’n mooi meer om een bezoek aan te brengen. Je kunt hier om heen wandelen, maar ook met de tuktuk omheen rijden. Ook zijn hier prachtige accommodaties te vinden.

5. National Park Minneriya of National Park Kalawewa

In deze National Parks zie je gegarandeerd olifanten! Maar ook op weg hier naartoe kun je al mazzel hebben. De olifanten kunnen de National Parks gewoon uit lopen en verplaatsen zich vaak van park naar park.

6. Guesthouse Blue Mountains View

De perfecte uitvalsbasis voor je bezoek aan Dambulla is het Guesthouse Blue Mountains View. Pradeep en zijn familie doen er alles aan om jou je thuis te laten voelen op het platteland. Fijne bijkomstigheid: Pradeeps moeder kan heerlijk (!) koken.

Delen vinden we leuk!

Met onze content hopen we zoveel mogelijk mensen te kunnen inspireren en helpen bij het realiseren van hun wereldse reis. Wij zouden het dan ook leuk vinden als je dit artikel deelt.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email
Share on whatsapp

Dit vind je misschien ook leuk

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *