Ontdek de verborgen parel Kalpitiya

Beeld je een prachtig tropisch strand in, met palmbomen en een helder blauwe zee. De mooiste zonsondergang, van geel naar oranje naar roze. Kitesurfers die de horizon vullen met hun zeilen. Verse vis uit de oceaan, die dag zelf gevangen door de lokale vissers. Hun kleurrijke boten zijn overal te zien. Kalpitya is een veelzijdige plek in Sri Lanka. Of je nu van chillen op het strand, wildlife spotten op zee of avontuurlijke activiteiten houdt. Wij geven je 8 dingen die je gedaan moet hebben in Kalpitiya.

1. Slapen op het strand

Bij Windy Waves Kite Surfing Beach Resort kun je slapen in een tent op het strand. En dat is dan niet zomaar een tent. Deze tent is eigenlijk meer een houten hutje, incl. ventilator, musquito net en elektriciteit. En het uitzicht… palmbomen, blauwe zee…do we need to say more?

2. Kitesurfen

Kalpitiya is de kitesurf plek van Sri Lanka. In deze omgeving zitten diverse scholen waar je een lesje kunt doen, maar je kunt ook alleen de kite huren en zelf aan de slag gaan. Aan jou de keuze. Oh, en houd je zelf niet van kitesurfen, dan is het ook erg leuk om naar te kijken.

3. Chillen op een van de rustigste stranden van Sri Lanka

De stranden van Kalpitiya staan bekend om de rust die er te vinden is. Op veel stranden bevindt zich een volleybal veld, maar je kunt er vaak ook gebruik maken van de heerlijke relaxte stoelen of gewoon een drankje drinken.

4. Sporten!

En hoe! Meerder accomodaties bieden diverse sport retreats waar je in shape kunt komen, maar ook bij de BNKR worden sportfaciliteiten geboden. Had je nog geen summerbody, dan kun je die hier dus wel creëren. Prettige bijkomstigheid: er is ook heerlijk eten bij de BNKR.

5. Verse vis eten op het strand

Er zijn diverse restaurants waar je kunt genieten van de lekkerste verse vis. Met een beetje mazzel zelfs met uitzicht op zee.

6. Dolfijnen en walvissen spotten

Deze omgeving staat er om bekend om walvissen en dolfijnen te spotten. Het enige nadeel is dat de zee heel ruw kan zijn, dus mocht je snel zeeziek worden, denk er dan nog even twee keer over na. Tip voor tours: Scubadiving Kalpitiya. De beste tijd om dolfijnen en walvissen in Kalpitiya te spotten is van december tot april.

7. Olifanten en luipaarden spotten

Ook vanuit Kalpitiya is het mogelijk om een safari te doen. Het park Wilpattu ligt dichtbij Kalpitiya. Vraag bij jouw accommodatie naar de mogelijkheden, want die worden genoeg aangeboden.

8. Feesten op het strand

Ook in Kalpitiya worden regelmatig feesten georganiseerd. Dansen rondom het kampvuur met zowel de locals als andere toeristen, o.a. bij Kitesurfing Lanka worden leuke feesten georganiseerd.

Delen vinden we leuk!

Met onze content hopen we zoveel mogelijk mensen te kunnen inspireren en helpen bij het realiseren van hun wereldse reis. Wij zouden het dan ook leuk vinden als je dit artikel deelt.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email
Share on whatsapp

Dit vind je misschien ook leuk

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *