Sigiriya Pidurangala Rock uitzicht Lions Rock liggend

Reisroute – 21 dagen Sri Lanka

Sri Lanka, een land met een ongekende diversiteit aan natuur. Van tropische stranden, tot jungle en theeplantages. De dierenliefhebber kan hier zijn hart ophalen, want er is genoeg wildlife te spotten. Dolfijnen, walvissen, schildpadden, apen, olifanten en zelfs luipaarden. Maar Sri Lanka staat ook bekend om de rijke cultuur en de enorm gastvrije, behulpzame bevolking.  En als kers op de taart: je kunt in Sri Lanka ook nog eens heerlijke curry’s eten, we like!

–> De beste reistijd voor deze route is: oktober t/m maart

Route

Wil jij jouw reisroute laten afdrukken in de stijl van onze routekaart? Dat kan! Ga naar Reisprint.nl.

Met onze Sri Lanka route van 21 dagen beleef je het ultieme Sri Lanka. Elke stap in de route biedt unieke experiences. Om je te helpen hebben wij deze experiences kleuren gegeven. Elke kleur staat voor een type reiziger.

Wil je meer lezen over jouw favoriete experience? Bekijk dan onze artikelen op de Sri Lanka pagina.

Wil je deze route (of een deel ervan) boeken? Vul dan dit formulier in op de website van Local Hero Travel en zij gaan voor je aan de slag!

Tip: met behulp van onze pinbare afbeeldingen creëer je zelf jouw ideale reisroute. Wel zo makkelijk! Je complete Pinterest-bord kan je bovendien met ons delen als basis voor een persoonlijk adviesgesprek. Dat eerste gesprek is bovendien helemaal gratis én vrijblijvend!

1. Galle Fort

* Geschikt voor reizen met kinderen

In dit schattige kustplaatsje kun je genieten van monumentale panden, het shoppen van souvenirs, lekker eten en het bekijken van een prachtige zonsondergang. Deze havenstad onderscheidt zich van de andere steden in Sri Lanka, omdat de Europese invloeden er nog duidelijk zichtbaar zijn. Zo voelt het Mediterraans aan, dankzij de Portugezen die het stadje in de 16e eeuw hebben ontdekt. Maar je komt ook onze eigen taal tegen, een overblijfsel uit de Nederlandse overheersing in de 17e en 18e eeuw. De tijd lijkt stil te hebben gestaan in deze stad en dat zal voorlopig ook zo blijven. Galle is door UNESCO toegevoegd aan de World Heritage List.

Reistijd vanaf airport

Bus

Er is geen rechtstreekse busverbinding airport-Galle. Neem eerst de bus naar Kaduwela of Colombo. Dit duurt +/- 1,5 uur. De busrit Kuduwela-Galle of Colombo-Galle duurt ook +/- 1,5 uur.

Taxi

Een taxirit airport-Galle duurt  +/- 2 uur. Er is genoeg keuze op de luchthaven!

 

Trein

Er is geen rechtstreekse treinverbinding airport-Galle. Er is wel een rechtstreekse treinverbinding Colombo-Galle. Neem eerst de bus airport-Colombo. Dit duurt +/- 1,5 uur. Neem daarna de trein Colombo-Galle. Dit duurt +/- 2 uur. Een prachtige kust route.

2. Weligama

Weligama is één van de populaire kustplaatsjes aan de zuidkust van Sri Lanka. En dat is niet voor niets. De surfplek bij uitstek en dan voornamelijk voor beginners. Het strand is breed, de golven zijn perfect om het surfen onder de knie te krijgen en er zijn wel 1001 surfscholen om uit te kiezen. Daarnaast kun je hier heerlijk eten, van lokaal tot hippe Bali-vibe tentjes. En de feestliefhebber kan hier helemaal zijn hart ophalen. Maar lekker vanaf je strandbedje bruin worden, daar is Weligama niet het meest geschikt voor. Vandaar dat wij als alternatief Mirissa hebben toegevoegd.

Reistijd vanaf Galle

Bus

Er is een rechtstreekse busverbinding Galle-Weligama. Dit duurt +/- 45 min.

Taxi

Er zijn twee opties. Een reguliere taxirit Galle-Weligama duurt +/- 45 min. Een tuktuk rit Galle-Weligama duurt +/- 1 uur en 15 min.

Trein

Er is een rechtstreekse treinverbinding Galle-Weligama. Dit duurt +/- 45 min. De route langs de kust is prachtig!

2a. alternatief: Mirissa

* Geschikt voor reizen met kinderen

Mirissa, misschien wel de bekendste kustplaats in het zuiden van Sri Lanka. Het staat vooral bekend vanwege dé (Instagram) hotstpot: Coconut Tree Hill. Maar daarnaast biedt Mirissa uitgestrekte stranden, waar je heerlijk kunt zwemmen en op een strandbedje kunt relaxen. Overal op het strand bevinden zich barretjes waar je wat kunt eten of een drankje kunt doen. Hier vind je dus échte vakantievibes. Heb je geen zin om stil te zitten? Sluit dan aan voor een potje beachvolleybal of huur een bodyboard.

Reistijd vanaf Galle

Bus

Er is een rechtstreekse busverbinding Galle-Mirissa. De bus stopt langs de hoofdweg (aan het strand). Dit duurt +/- 1 uur.

Taxi

Er zijn twee opties. Een reguliere taxirit Galle-Mirissa duurt +/- 1 uur. Een tuktuk rit Galle-Mirissa duurt +/- 1,5 uur.

Trein

Er is een rechtstreekse treinverbinding Galle-Mirissa. Dit duurt +/- 1 uur. Vanaf station mirissa is het nog +/- 10 minuten naar de hoofdweg (aan het strand) met de tuktuk. De route langs de kust is prachtig!

3. Tangalle

* Geschikt voor reizen met kinderen

Gek genoeg is het in deze omgeving een stuk minder toeristisch, terwijl wij het hier toch echt een stuk mooier vinden! Ben je op zoek naar (meer) rust? Dan is Tangalle de place to be. Je vindt er meer rust op de tropische stranden, maar ook in de mogelijkheden om te gaan surfen, yoga-en of schildpadden te spotten. En dat allemaal zonder charme te verliezen. Want de gezelligheid is absoluut ook hier te vinden. Mocht je hier wat langer willen blijven, kijk dan zeker of je de mogelijkheid hebt om een uitstapje te maken naar Hiriketiya (Dickwella).

Tip: huur hier een scooter, zodat je een stuk vrijer bent om je te verplaatsen (alles is hier wat verder van elkaar vandaag gelegen).

Reistijd vanaf Weligama / Reistijd vanaf Mirissa

Bus

Er is een rechtstreekse busverbinding Weligama-Tangalle en Mirissa-Tangalle. Vanaf Weligama duurt dit +/- 1.5 uur. Vanaf Mirissa duurt dit +/- 1 uur en 15 min. 

Taxi

Er zijn twee opties. Een reguliere taxirit Weligama-Tangalle duurt +/- 1 uur. Mirissa-Tangalle duurt +/- 1 uur en 15 min. Een tuktuk rit Weligama-Tangalle duurt +/- 1,5 uur. Mirissa-Tangalle duurt +/- 2 uur.

Trein

Er is een rechtstreekse treinverbinding Weligama-Beliatta. Dat is het dichtsbijzijnde treinstation voor Tangalle. Dit duurt +/- 1 uur.  Mirissa-Beliatta duurt +/- 50 min. Vanaf daar is het nog zo’n 15 min met bus of tuktuk naar het busstation van Tangalle.

4. Thelulla (Ecolodge)

* Geschikt voor reizen met kinderen

Wellicht een vreemde eend in de bijt in deze reisroute, maar wij voegen hem toch graag toe! Wil je heel graag olifanten (en meer) spotten in het wild? En wil je daarbij niet omringd worden door 10 andere jeeps? Vind je het net als wij belangrijk dat het welzijn van de dieren écht op nummer 1 staat? Dan moet je hier naar toe gaan. The Kingdom Ecolodge ligt in een prachtige omgeving, waar je je echt even één met de natuur voelt. Geniet van een heerlijk verblijf, incl. buitendouche, eigen terras met uitzicht op het meer en heerlijk eten. Wil je liever olifanten spotten in 1 van de vele National Parks die Sri Lanka rijk is? Check dan de opties die wij hebben gegeven in de rest van deze route. Je kunt deze stap dan overslaan.

Reistijd vanaf Tangalle

Bus

Er is geen rechtstreekse busverbinding Tangalle-Theulla. Neem de bus naar Moneragala. Stap uit bij Thelulla Sri Bodhirajaramaya Tempel. Dit duurt +/- 3 uur. Vanaf daar wordt je opgehaald en naar de lodge gebracht. Dit duurt +/-1 uur.

Taxi

Een reguliere taxirit Tangalle-Thelulla duurt +/- 2 uur. Laat je afzetten bij de Thelulla Sri Bodhirajaramaya Tempel. Daar wordt je opgehaald en   naar de lodge gebracht. Dit duurt +/- 1 uur.

Trein

Er is geen treinverbinding Tangalle-Thelulla. Er gaat geen trein naar deze bestemming. 

The Kingdom Ecolodge boeken?

5. Ella

* Geschikt voor reizen met kinderen

Ella. Misschien wel een van de bekendste plekken van Sri Lanka. Bekend van een van de mooiste treinreizen ter wereld: Ella – Kandy (of Kandy – Ella natuurlijk). Dat merk je dan ook absoluut als je in deze plaats aankomt. Ineens is het een stuk toeristischer dan welke plek dan ook je tot nu toe bezocht hebt in Sri Lanka. Maar er is hier dan ook genoeg te doen. Van prachtige watervallen bezoeken, hiken tot een bezoek brengen aan een theeplantage. De omgeving is ook zó anders dan wat je tot nu toe hebt gezien. Het voelt bijna alsof je in een ander land bent. Het is hier ook meteen een stuk minder warm. Zeker ’s avonds kan het afkoelen. Daarnaast het ideale startpunt om dé treinreis te maken.

Reistijd vanaf Thelulla / Reistijd vanaf Tangalle

Bus

Er is geen rechtstreekse busverbinding Theulla-Ella. De busrit vanaf Thelulla met overstap in Wellawaya duurt +/- 3 uur. Er is geen rechtstreekse busverbinding Tangalle-Ella. De busrit vanaf Tangalle met overstap in Wellawaya duurt +/- 6 uur.

Taxi

Een reguliere taxirit Thelulla-Ella duurt +/- 1,5 uur. Een reguliere taxirit Thelulla-Tangalle duurt +/- 4 uur.

Trein

Er is geen treinverbinding Thelulla-Ella of Tangalle-Ella.  Vanaf Ella gaat wel de trein naar Kandy, een prachtige treinreis!

6. Kandy

* Geschikt voor reizen met kinderen

Kandy is de culturele hoofdstad van Sri Lanka. Een bezoek aan deze stad is wat ons betreft geen must, maar wel een mooi eindpunt van de treinreis. Wil je jouw verblijf rondom de treinreis verlengen? Dan zijn stops in Nuwara Eliya en Hatton absolute aanraders. De omgeving van Kandy is als een tropisch regenwoud. Weer heel anders dan in Ella. Mocht je meer tijd hebben in Sri Lanka, kun je vanuit hier dan ook prachtige hikes maken in ‘Knuckles Forest Reserve’. Wil je hier maar kort verblijven, breng dan zeker een bezoek aan de Tempel van de Tand. Hét kenmerk van Kandy.

Reistijd vanaf Ella

Bus

Er is geen rechtstreekse busverbinding Ella-Kandy. De busrit met overstap in Badulla of Nuwara Eliya duurt +/- 5 uur. Deze route gaat door de bergen, dus de reistijd kan verder oplopen. Beter alternatief: ga met de trein.

Taxi

Een reguliere taxirit Ella-Kandy duurt +/- 5 uur. Deze route gaat door de bergen, dus de reistijd kan verder oplopen. Beter alternatief: ga met de trein.

Trein

Er is een rechtstreekse treinverbinding Ella-Kandy. Wij raden het 100% aan om de treinreis Ella-Kandy te maken. Er zijn diverse klassen waarin je kunt reizen. Dus voor ieder wat wils.  Dit duurt +/- 7 uur.

7. Dambulla

* Geschikt voor reizen met kinderen

De omgeving waar Dambulla zich in bevindt wordt ook wel de culturele driehoek van Sri Lanka genoemd en dat is niet voor niets. Wie op zoek is naar Tempels en ander architectonisch schoon, kan hier zijn hart ophalen. Maar door al het groen waar deze omgeving in omringd is, waan je je zo nu en dan ook in de jungle. En heb ook jij een beetje geluk, dan kom je naast heel veel apen ook een olifant tegen op straat.

Reistijd vanaf Kandy

Bus

Er is een rechtstreekse busverbinding Kandy-Dambulla. Dit duurt +/- 2 uur. De bus vanaf treinstation Habarana naar Dambulla duurt +/- 1 uur.

Taxi

Een reguliere taxirit Kandy-Dambulla duurt +/- 2 uur. De taxirit vanaf treinstation Habarana-Dambulla
duurt +/- 45 min.

Trein

Er is geen rechtstreekse treinverbinding Kandy-Dambulla. Dambulla heeft geen treinstation. Het dichtsbijzijnde station vanaf Dambulla is Habarana. Neem de volgende route: Kandy-Rambukkana-Polgahawela-Habarana. Dit duurt  +/- 4,5 uur.

8. Kalpitiya

* Geschikt voor reizen met kinderen

Beeld je een prachtig tropisch strand in, met palmbomen en een helder blauwe zee. De mooiste zonsondergang, van geel naar oranje naar roze. Kitesurfers die de horizon vullen met hun zeilen. Verse vis uit de oceaan, die dag zelf gevangen door de lokale vissers. Hun kleurrijke boten zijn overal te zien. Kalpitya is alweer zo’n veelzijdige plek in Sri Lanka. Of je nu van chillen op het strand, wildlife spotten op zee of avontuurlijke activiteiten houdt.

Reistijd vanaf Dambulla

Bus

Er is geen rechtstreekse busverbinding Dambulla-Kalpitiya. De busrit met overstap in Kurunegala en Puttalam duurt +/- 7 uur.

Taxi

Een reguliere taxirit Dambulla-Kalpitiya
duurt +/- 4 uur.

Trein

Er is geen rechtstreekse treinverbinding tussen Dambulla-Kalpitiya. Het dichtstbijzijnde treinstation van Kalpitiya is Puttalam. Er is alleen een treinverbinding Colombo-Puttalam.

9. Negombo

* Geschikt voor reizen met kinderen

Wat ons betreft alleen een begin- en eindpunt van de reis. Vandaar dat we hier verder ook geen must do en must eat tips hebben. Wij hebben hier geen tijd doorgebracht. Wij hebben nog wel twee goede tips om te slapen dichtbij de luchthaven, die willen we jullie niet onthouden.  Beiden op maar een kwartier van de luchthaven, midden in de natuur!

Reistijd vanaf Kalpitiya

Bus

Er is een rechtstreekse busverbinding Kalpitiya-Negombo. Dit duurt +/- 3,5 uur.

Taxi

Een reguliere taxirit Kalpitya-Negombo duurt +/- 3,5 uur.

Trein

Er is een rechtstreekse treinverbinding Kalpitiya-Negombo. Dit duurt +/- 3 uur en 15 min.

Deze reis boeken?

Je kunt altijd contact met ons opnemen voor een adviesgesprek. Maar ben je zo enthousiast over deze route en wil je deze boeken? Of lijkt een deel van de experiences je leuk? Neem dan contact op met Local Hero Travel. Zij kunnen deze reis op maat voor je boeken.

Voor extra Sri Lanka inspiratie en reizen, check hun Sri Lanka pagina.

Delen vinden we leuk!

Met onze content hopen we zoveel mogelijk mensen te kunnen inspireren en helpen bij het realiseren van hun wereldse reis. Wij zouden het dan ook leuk vinden als je dit artikel deelt.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email
Share on whatsapp

Dit vind je misschien ook leuk

1 reactie op “Reisroute – 21 dagen Sri Lanka”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *