Reisstel.nl Logo
Search
Close this search box.

Ataraxia, een unieke Ecolodge in Bocas del Toro

Gesponsorde blogpost – Bocas del Toro is een van de highlights die je wat ons betreft niet mag missen tijdens jouw reis naar Panama. Deze eilandengroep bestaat uit meerdere prachtige eilanden en het is dan ook moeilijk te kiezen waar te slapen. Wij raden je aan om een paar nachten op Colon (het hoofdeiland) te slapen bij Nomad Tree Lodge en een paar nachten op het kleurrijke en authentieke Bastimentos. Houd je van een rustige plek midden in de jungle? Dan is Ataraxia Ecolodge de juiste keuze voor jou! In dit artikel nemen we je mee naar deze parel in Panama.

Ataraxia Ecolodge

Vanaf het hoofdeiland Colon pak je de taxiboot naar het eiland Bastimentos, op weg naar onze de volgende accommodatie: Ataraxia Ecolodge. Hier begint het avontuur direct, want met een beetje geluk krijg je tijdens de 15 minuten durende overtocht gezelschap van spelende dolfijnen.

Eerste indruk bij Ataraxia Ecolodge

Op de aanlegsteiger zien we direct de eerste ligstoelen en zo’n schattige hangstoel waar Lisa al haar hele leven aan verkocht is. Als we daarna het pad volgen lopen we dwars door een jonge palmbomentuin en worden we overweldigd door alle geluiden om ons heen, maar ook direct de verrassende stilte. Op dit grote eiland zijn er geen wegen en daarmee ook geen auto’s of taxi’s, zoals op Colon.

We worden warm ontvangen door Elodie, die de honneurs waarneemt van de eigenaren Pierre en Manon, een jong Belgisch stel, die elk moment een tweeling verwachten. Stel je voor op een eiland zonder auto, wow! We worden meegenomen in het leven op een ecolodge en dan ook nog eens eentje op een paradijselijk eiland als Bastimentos.

Ecolodge

Zo wordt het regenwater opgevangen via de daken en opgeslagen in grote tanks onder de lodges. Omdat het inmiddels al een even niet heeft geregend, wat een zeldzaamheid is voor een tropisch regenwoud, worden we gevraagd om niet te lang te douchen. Daarnaast komt alle stroom vanuit zonnepanelen, dus ook laptops bij voorkeur overdag opladen. Alleen al de bewustwording geeft een fijn gevoel.

De kamers

We worden meegenomen naar onze lodge die een vrij uitzicht heeft op de palmbomen, met daarachter de Caribische wateren. De kamer voelt ruim aan en heeft overal rondom ramen met mesh bekleding. Hierdoor is het net alsof binnen- en buiten samenkomen en mochten we wildlife spotten, kunnen we haast niet dichterbij zijn.

Naast kolibries en andere schitterende volgens spotten we direct de eerste dag de ‘huis-luiaard’ Nico, die hier al jaren geniet van de rust en regelmatig zijn inspirerende rust tentoonstelt. Wat dat betreft komt de naam Ataraxia wel heel mooi overeen, dit betekent namelijk zoveel als rust, onthaasten, ontstressen.

Het complex

Dit ruim opgezette, maar toch kleinschalige complex telt 3 lodges en het gemeenschappelijke huis dat plaats biedt aan nog eens 3 eenvoudige slaapkamers. Toch is de blikvanger van Ataraxia wat ons betreft toch het restaurant met aangrenzende yoga-shala. Je moet er maar liefst 170 traptreden voor bedwingen, maar daar krijg je dan wel een schitterend uitzicht en een voortreffelijk ontbijt voor terug. Ook kun je dagelijks in het restaurant genieten van een uitgebreid diner dat door de chefs Nathy & Gio wordt bereid.

De omgeving van Ataraxia Ecolodge

Alle ingrediënten zijn dan ook aanwezig voor een ontspannen verblijf, waarbij je het complex niet meer hoeft te verlaten. Dat zou wel zonde zijn, want je wil hier uiteraard ook de rest van het eiland, en de andere eilanden verkennen. Pak bijvoorbeeld een van de kayaks en een snorkelset van de lodge en vaar naar Hospital Bay om het koraal te ontdekken. Probeer de schildpadden en zeesterren onderweg te ontwijken, want de kans is groot dat je die ook zal gaan spotten.

Is dit iets te inspannend? Geen zorgen, de watertaxi stopt voor de deur en brengt je overal waar je wil. Wat te denken van het idyllische Wizzard Beach of het populaire Red Frog beach? Of ga je liever eiland hoppen, alles kan. Ook worden er vanuit het resort verschillende tours georganiseerd naar de bounty eilanden rondom Zapatilla of een organische boerderij waar je meer van het eiland leven te weten gaat komen.

Je snapt natuurlijk wel dat wij ons oorspronkelijke verblijf van 2 nachten hebben verlengd want wij willen hier niet meer weg.

Praktische informatie

Vanaf Almirante reis je voor $6,00 dollar in zo’n 30 minuten met de watertaxi naar het hoofdeiland van Bocas del Toro: Colon. Hier aangekomen kun je overstappen op de boot naar Bastimentos. De taxi chauffeurs weten Ataraxia te vinden en binnen 15 minuten meer je aan op de persoonlijke steigers van je nieuwe onderkomen. Wij betaalden afwisselend $4 á $5 per persoon.

Bocas del Toro vormt samen met de San Blas eilanden de populairste trekpleister van Panama. Accommodaties zitten in het hoogseizoen dan ook al ver van tevoren volgeboekt, dus hou hier rekening mee bij het plannen van je route!

Boeken

Check de website van Ataraxia of de accommodatie booking.com voor de meest actuele gegevens en beschikbaarheid. Wil je meer accommodaties bekijken, check dan ook vooral deze accommodaties in Bocas del Toro.

Delen vinden we leuk!

Met onze content hopen we zoveel mogelijk mensen te kunnen inspireren en helpen bij het realiseren van hun wereldse reis. Wij zouden het dan ook leuk vinden als je dit artikel deelt.

Let op: sommige van onze blogs bevatten affiliate links, dit betekent dat wij een commissie ontvangen als jij hier een aankoop doet. Jij betaalt hier niks extra voor en tegelijkertijd support je Reisstel.nl. Een win win situatie dus. Wanneer wij een gesponsorde post schrijven vermelden wij dit altijd bovenaan het betreffende artikel.

Dit vind je misschien ook leuk

2 Responses

    1. Hi Tomas! Wat leuk om te horen. 🙂 Dit is echt een hele fijne accommodatie. We hebben ook nog een andere tip in Colon, heb je die toevallig gezien? De La Selva Nomad Tree Lodge. Ook echt te gek!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *