Reisstel.nl Logo
Search
Close this search box.

Koman Lake ferry – Alles over de tocht over het Komani Meer

In Noord Albanië vind je de schitterende Albanese Alpen, misschien wel het mooiste en meest ongerepte deel van Albanië. Voor ons zijn de hoogtepunten in deze regio – en tevens onderdeel van onze blog met bezienswaardigheden in Albanië – het Valbona National Park en de Koman Lake ferry. In dit artikel delen wij onze ervaringen, maar ook de praktische zaken voor een tocht over het Komani meer: dienstregeling, prijzen en hoe kom je er?  

Koman Lake Ferry - de tocht over het Komani meer

Over het Koman Lake (Drin rivier)

Het Koman Lake vindt haar weg tussen 2 grote stuwdammen in Koman en Fierze.  Wij maakten half april ’21 de overtocht van Koman naar Fierze over het indrukwekkende Koman Lake. Omgeven door groene, steile rotswanden waarbij de doortocht op sommige plaatsen maar enkele meters breder zijn dan de ferry. De tocht over het Komani meer is enorm populair onder toeristen, maar vooral een belangrijke levensader voor de plaatselijke bevolking. Goederen en eten worden namelijk via kleine boten gebracht naar afgelegen dorpen en huizen die niet via de reguliere weg bereikbaar zijn.

Koman Lake Wie is de Mol Albanië

Daarnaast kun je het Koman Lake kennen van TV. Het seizoen ’22 van Wie is de Mol is opgenomen in Albanië. Tijdens de bekendmaking van Wie is de Mol ’22 kreeg het Koman Lake al een prominente rol. Uiteraard zie je het ook voorbij komen tijdens een van de afleveringen. Wil je zelf graag een tocht over het Koman Lake maken, lees dan vooral verder.

Ferry over Komani meer: tijden en dienstregeling

Wanneer je in google ‘Lake Koman Ferry’ intypt is er eigenlijk maar één partij die echt naar voren komt: Komani Lake Ferry Berisha. Dit is met afstand de populairste en meest gebruikte ferry over het Komani meer. Deze maatschappij beschikt over 2 boten.

 • Dragboia: voor voetgangers, fietsen en motoren
 • Berisha: ook voor auto’s, campers, vrachtwagens en voetgangers

Dragboia

De Dragboia wordt voornamelijk gebruikt door de lokale bevolking en stopt onderweg op verschillende plaatsen om de lokale inwoners af te zetten. Of misschien heb jij wel een guesthouse halverwege het Komani meer geboekt, dan kun jij ook vragen om je af te laten zetten. Zoals bijvoorbeeld bij het guesthouse Zvina ter hoogte van het populaire ‘Peace Island’ of de privé lodges ‘5 Stinet’ aan de rivier.

Dragobia vertrekt elke dag, vanaf Fierze om 06.00 uur en komt dan dezelfde dag weer terug. Vanaf Koman vertrekt de boot om 09.00 uur.

Berisha

De Berisha gaat in een rechte lijn naar Fierze en stopt onderweg (in principe) niet. Deze lijn is populair onder toeristen, want hier kun je bijvoorbeeld met je eigen auto of camper op reizen. Let op: deze ferry vaart in 2023 alleen tussen 15 april en 5 november.

Berisha vertrekt elke dag, vanaf Koman om 09.00 uur en komt dezelfde dag weer terug. Vanaf Fierze vertrekt de boot om 13.00 uur.

Accommodatie in Koman boeken?

Ontdek onze 3 favoriete accommodaties in Koman voor jouw tocht over het Komani meer. Klik op de afbeelding voor meer informatie en de mogelijkheid om direct te boeken. Op zoek naar wat anders? Wij helpen je graag! Of bekijk alle opties in Koman.

Ferry over Koman Lake: prijzen

De prijzen voor de ferry over Komani meer zijn overzichtelijk. Het is voordeliger om vooraf online te betalen, houd daar dus rekening mee.

Wanneer je vooraf een reservering maakt en de betaling via PayPal of Credit Card betaald, krijg je 20% korting op de prijs per persoon en per auto.

Let op: voor online betalingen met PayPal wordt wel 5% extra berekend.

Met de auto of camper over Komani meer

Hoe leuk is het om het camperleven in Albanië te ontdekken tijdens een roadtrip door Europa of reisroute door Albanië en dan ook nog een tocht met een ferry mee te pakken? Dat kan!

De prijs voor auto’s of campers wordt berekend door de lengte van de auto of camper, van kop tot trekhaak x de breedte (exclusief spiegels) op te meten. Voor ons betekende dit 5,80m x 1,90m = 11m2 x € 7 = €77,00. Heb je een caravan achter je auto, dan wordt deze meegenomen in de totale lengte en zul je deze moeten aanhouden voor de breedte van je vervoersmiddel.

De prijs van de auto en de passagiers worden bij elkaar opgeteld. Voor ons lag de prijs in het voorjaar van 2021 op €81,00.

Ferry over Koman Lake: reserveren

Let op: het is slim om vooraf je tickets voor het Koman Lake te reserveren. In april ’21 was het rustig, maar toch was er nog maar één autoplek vrij en hoorden we vanuit de host van onze camping dat het regelmatig voor komt dat mensen dagen moeten wachten totdat er een plek vrij is.

Het is mogelijk om online je tickets te boeken, dit levert je 20% korting op en de mogelijkheid om online te betalen. Bij de ‘terminal’ was het bij ons niet mogelijk om met kaart te betalen.

Opties tocht over Komani meer

Hieronder geven we je de diverse opties weer die jij kunt nemen om met de ferry over het Koman Lake te varen. Wat ons betreft een must-do tijdens je vakantie in Albanië.

Optie 1: Koman - Fierze en Fierze – Koman met de ferry of over de autoweg

Veel reizigers boeken een enkele reis – al dan niet met eigen vervoer – vanaf Koman naar Fierze met de ferry over het Komani meer (duur: 2,5 uur) om vervolgens enkele dagen te kunnen hiken in de Valbona – Theth regio, wat zeker aan te bevelen is! In onze reisroute Albanië vertellen we je hier meer over. Je kunt ervoor kiezen om daarna weer met de ferry van Fierze – Koman terug te reizen.

Een andere optie is om de terugweg (van Fierze – Koman) met de auto te rijden via de SH 22 en de SH 25. Dit is werkelijk waar een prachtige route! Of je nu wel of niet over eigen vervoer beschikt, dit raden we absoluut aan.

Wil je een auto huren? Dan kan dat bijvoorbeeld via onze partner Sunny Cars. Wanneer je via deze link boekt, kost het jou niets extra’s en ontvangen wij een klein percentage van de boeking. Zo kunnen wij deze informatie gratis blijven delen. 

Optie 2: Koman – Fierze en Fierze – Koman met de ferry op 1 dag

Wil je wel de schitterende overtocht ervaren, maar zie je de hikes niet zitten of heb je een krap schema? Dan kun je er ook voor kiezen om de ochtend boot om 09.00 uur te pakken van Koman naar Fierze en vervolgens de middagboot van 13.00 weer terug te nemen naar Koman. Op deze manier kun je voor een relatief lage prijs toch genieten van deze prachtige overtocht en is het een schitterende dagtocht.

Optie 3: Shköder – Koman – Fierze – Valbona – Theth – Shköder

De meest populaire optie als je NIET met eigen vervoer bent, is de 3-daagse tocht, waarbij je begint en eindigt in Shköder.

DAG 1.
Met een minivan (die je o.a. hier kunt boeken via Berisha, of hier via Rozafa) word je bij jouw accommodatie naar keuze opgehaald. In de minivan die je vervolgens naar Koman gebracht. Dit duurt zo’n 1,5 – 2 uur. Je zult de eerste dag dus vroeg op staan, omdat de ferry over Komani meer ’s ochtends om 09.00 uur vertrekt.

Vervolgens zul je met de ferry de oversteek naar Fierze maken. Deze tocht duurt zo’n 2,5 uur. Met de minivan word je vervolgens naar je accommodatie naar keuze in Valbona gebracht. Dit neemt ongeveer 1 – 1,5 uur in beslag, afhankelijk van waar je accommodatie zich in Valbona bevindt. Let hier goed op met boeken, want sommige accommodaties liggen makkelijk 5 kilometer van het startpunt verwijdert.

Tip: sommige accommodaties bieden deze trips ook aan, waaronder het Wanderers hostel. Meer informatie daarover vind je ook op hun website. 

DAG 2.
Deze dag zul je de hike van Valbona – Theth doen. Deze hike neemt zo’n 6 – 8 uur in beslag. Tip: laat een deel van je bagage bij jouw accommodatie in Shköder, zodat je deze trip niet met alle bagage hoeft te slepen.

DAG 3.
Op de laatste dag zul je weer met de minivan of taxi worden opgehaald bij jouw accommodatie naar keuze. Vanaf hier kun je in een keer terugrijden naar Shköder. Taxi’s kosten voor deze route €10,- en zijn vaak via jouw accommodatie in Shköder of Theth te boeken, maar op deze website vind je ook een aantal tips van aanbieders, incl. contactgegevens. 

LET OP: Uiteraard kun je deze trip ook doen als je wel met eigen vervoer bent. Het verschil is dat je dan de hike van Valbona – Theth ook terug zou moeten lopen, omdat jouw auto of camper daar nog staat. 

Accommodatie in Shköder boeken?

Ontdek onze 3 favoriete accommodaties voor jouw Albanië roadtrip. Klik op de afbeelding voor meer informatie en de mogelijkheid om direct te boeken. Op zoek naar wat anders? Wij helpen je graag! Of bekijk alle opties in Shköder

Accommodatie in Valbonë boeken?

Ontdek onze 3 favoriete accommodaties voor jouw hike avontuur in Valbonë. Klik op de afbeelding voor meer informatie en de mogelijkheid om direct te boeken. Op zoek naar wat anders? Wij helpen je graag! Of bekijk alle opties in Valbonë

Accommodatie in Theth boeken?

Ontdek onze favoriete accommodaties voor jouw hike naar Theth. Klik op de afbeelding voor meer informatie en de mogelijkheid om direct te boeken. Op zoek naar wat anders? Wij helpen je graag! Of bekijk alle opties voor Theth.

Ben je benieuwd naar meer tips om te overnachten? Lees dan ons blog met alle guesthouses en hotels in Albanië.

Optie 4: Tirana – Koman – Fierze – Valbona – Theth – Tirana

Deze optie komt overeen met optie 3. Het enige verschil is dat je nu vanaf Tirana naar Koman reist. Houd rekening met een reistijd van zeker 3-4 uur. Het  mogelijk om de reis van Tirana – Fierze / Valbona op een dag te doen, maar dan moet je extra vroeg vertrekken.  De ferry over het Koman Lake vertrekt namelijk alleen in de ochtend om 09.00 uur vanaf Koman. 

Wanneer je NIET met eigen vervoer reist, kun je ook door Berisha worden opgehaald met een minivan bij het busstation van Tirana. Let op: dit is al om 05.00 uur ‘s ochtends! Meer informatie daarover vind je hier. 

Accommodatie in Tirana boeken?

Ontdek onze favoriete accommodaties voor trip van en naar Tirana. Klik op de afbeelding voor meer informatie en de mogelijkheid om direct te boeken. Op zoek naar wat anders? Wij helpen je graag! Of bekijk alle opties voor Tirana

Tip: Naast dat je met de ferry over het Komani Meer kunt varen, kun je er ook kajakken!

Onze ervaring van de ferry over het Komani meer

Leuk natuurlijk, al die praktische informatie over de tocht over Koman Lake, maar hoe is het nou in het echt? We vertellen je onze ervaringen.

Reserveren van de tocht

Volgens de website van Komani Lake Ferry Berisha varen zij (in 2023) dagelijks tussen Koman en Fierze tussen 15 april en 5 november. In 2021 wilden wij de overtocht maken op zondag 18 of maandag 19 april ’21 met onze camper Fred, maar dit bleek helaas niet mogelijk.

De host van onze camping wilde telefonisch reserveren maar kreeg direct te horen dat de auto ferry in de maand april enkel op zaterdag van Koman naar Fierze vaart en op de zondag alleen van Fierze naar Koman. Wellicht had dit destijds te maken met minder toeristen in Albanië vanwege corona, maar check dit dus van te voren!

Aangezien wij enkele hikes wilden gaan maken in de Albanese Alpen rondom Valbona was dit voor ons dan ook geen optie. We konden gelukkig alsnog onze ‘plannen’ wijzigen en op de zaterdag de overtocht maken.

Reis naar Koman

Wij sliepen op camping Agora Farmhouse (zie overnachting Koman hierboven) waarvandaan het nog ongeveer een uur rijden is naar de ferry. De slingerende weg naar de Ferry is werkelijk schitterend en is absoluut alleen al de moeite waard. Zodra je een 500 meter rots tunnel bereikt weet je dat je je bestemming hebt bereikt. Aan de andere kant van de tunnel is de haven en word je opgewacht door, in ons geval, een grote menigte mensen. Veel taxi’s, locals en toeristen.

Aankomst op de ferry

We werden naar de enige vrije plek op de ferry geleid waarna de havenmeester bij ons aanklopte om 500 Lek oftewel €4,00 havenbelasting te betalen. Niet veel later en nog voor 09.00 uur werden wij netjes achteruit de boot op geloodst en kregen wij een plekje toegewezen.

Dit verliep erg soepel en de jongens aan bord spraken prima Engels. We bleven vervolgens nog ongeveer 30 minuten wachten op de laatste auto die vertraagd was. Goed om te weten dus dat dit vaker kan voorkomen! Binnen in een van de gebouwen in de ‘haven’ kun je in de tussentijd koffiedrinken of een broodje halen.

Tocht over Koman Lake

Tijdens de reis kun je op het bovendek binnen, uit de wind zitten en vind je een klein barretje waar je koffie of drankjes kunt kopen. Is het lekker weer dan kun je ook nog op het topdek gaan zitten waar je prachtig kunt genieten en geweldige foto’s kunt maken.

Wij maakten de overtocht toen het buiten 4 graden was en de wind bijna een storm te noemen was. Toch was er bijna geen golfslag en was het toegestaan om in de bus of auto te blijven zitten om te schuilen tegen de kou. Gelukkig stond onze bus vooraan en hadden we 360 graden view vanuit onze eigen camper!

De tocht was werkelijk waar adembenemend mooi. We waanden ons in Azië, zoveel groen! De prachtige glooiende, groene bergen gaven een magisch gezicht in combinatie met het helderblauwe water. 2,5 uur puur genieten!

Aankomst in Fierze

Verwacht niet al te veel van de haven van Fierze, deze is klein en sinds kort is er een restaurantje geopend waar je na afloop van de boottocht wat kunt eten en drinken. Verder is er hier niks te vinden. De eerstvolgende grote stad is Bajram Curri dat op 25 minuten rijden van de haven ligt. Hier vind je verschillende tankstations, winkels en een bank.

De trekking tussen Valbona en Teth was helaas nog gesloten door de grote hoeveelheid sneeuw in de bergen (april ’21), waardoor wij niet hebben gekozen voor de beroemde trekking. Wij wilden wel de Alpen ervaring, dus hebben wij verschillende losse hikes ondernomen in Valbona. De terugweg van Fierze naar Koman hebben wij gereden via de SH 22 en SH 25. Een prachtige route!

Overige aanbieders ferry over Koman Lake

Er zijn nog twee aanbieders voor de ferry over het Komani meer.

Alpin

Alpin heeft de volgende dienstregeling op haar website staan. Let op: op zondag wijkt dit af en is het Fierze – Koman: 11 – 13. Koman. -Fierze: 14 – 16.

De prijzen zijn als volgt.

Rozafa

De dienstregeling bij Rozafa is als volgt.

De prijzen zijn als volgt.

Hoe was jou tocht over Komani meer?

Wij vinden het ontzettend leuk om te zien wanneer jullie onze tips opvolgen. Heb je een leuke foto gemaakt op de ferry over Koman Lake in Albanië? Stuur ons een berichtje of deel hem op Instagram via @Reisstel.nl

Pin dit artikel voor later

Koman Lake Ferry | Pinterest

Delen vinden we leuk!

Met onze content hopen we zoveel mogelijk mensen te kunnen inspireren en helpen bij het realiseren van hun wereldse reis. Wij zouden het dan ook leuk vinden als je dit artikel deelt.

Let op: sommige van onze blogs bevatten affiliate links, dit betekent dat wij een commissie ontvangen als jij hier een aankoop doet. Jij betaalt hier niks extra voor en tegelijkertijd support je Reisstel.nl. Een win win situatie dus. Wanneer wij een gesponsorde post schrijven vermelden wij dit altijd bovenaan het betreffende artikel.

Dit vind je misschien ook leuk

18 Responses

 1. Met belangstelling jullie verslag gelezen. Ik ben van plan om later in het jaar een tweeweekse rondreis met huurauto naar Albanië te maken. Ik zou o.a. van Shkodër naar Theth willen rijden én van Shkodër naar Valbona met de Koman Ferry. Ik ben geen hiker, maar een uurtje wandelen gaat nog wel. Natuurlijk wil ik ook de mooie plekjes zien die met een auto te bereiken zijn. Wat is jullie inschatting hoe lang ik hiervoor moet uittrekken?

  1. Hi Ton! Allereerst leuk om te horen dat je ons verslag hebt gelezen 🙂 Toen wij er waren, was het helaas (voor ons ;-)) niet mogelijk om grote hikes te maken door de enorme sneeuwval. Daar zul je in ieder geval midden in de zomer geen last van hebben. Wij hebben toen ook gewoon lekker wat rondgewandeld in Valbona. Het is daar mooi genoeg om ook gewoon een uur te wandelen. Je hoeft zeker geen grote hikes te doen voor de mooie plekjes. Theth hebben wij (ook door de sneeuw) helaas niet kunnen bereiken, dus daar kunnen we weinig over zeggen. Maar wij verwachten dat het daar idem dito is. Zeker alsnog een top plan dus…ook omdat de routes erg mooi zijn.
   Wij zouden zeggen:

   Dag 1: Shkoder – Theth
   Dag 2: Theth
   Dag 3: Theth – Shkoder (wellicht ook nog wel op dag 2 terug te rijden afhankelijk van de duur van de wandeling/activiteiten)
   Dag 4: Shkoder – Valbona (omdat de ferry om 09.00 uur ‘s ochtends gaat, toch een dagje later pas vertrekken)
   Dag 5: Valbona
   Dag 6: Valbona – Shkoder

   Dan ben je dus wel een klein weekje in het noorden bezig, maar zeker de moeite waard 🙂 Alvast veel plezier.
   Mocht je meer Albanië vragen hebben, mail ons dan even op [email protected]!

   Groetjes,
   Lisa & Erik

 2. Hallo!
  Wat een prachtige reizen maken jullie!! Wij zijn onderweg door Albanië, met ons gezin en onze oude kampeerwagen. We vroegen ons af of de weg naar de ferry te doen was met kampeerwagens? We hebben hier toch al wel wat toeren moeten uithalen (en we waren al wel wat gewoon na Italië en Griekenland..) en willen toch echt niet té veel risico’s nemen met onze drie kindjes…
  Liefs!

  1. Hi Elke, we hebben je een mail gestuurd met een reactie hierop. Hopelijk heb je er wat aan. Groetjes Lisa en Erik en veel plezier!

  2. Ik heb een beetje dezelfde vraag. Hoe is de weg van Shkodër naar Koman?
   Is die geasfalteerd of niet? Ik zou dit graag met de eigen wagen willen doen en dan de Ferry nemen voor 1 dag (heen- en terug). Of met de wagen op de Ferry en dan terug rijden, mits de wegen in orde zijn ☺️

   Ik heb al heel wat inspiratie opgedaan via deze blog. Supertof en bedankt om jullie ervaringen te delen!

   1. Hoi Jeroen,

    Allereerst bedankt voor je berichtje! Wat leuk dat je ons blog hebt gelezen en ook leuk te horen dat je onze website zo kunt waarderen 🙂 Wat tof dat je zelf ook op pad wil gaan in Albanië! Wij vonden de weg richting het Komani meer (de ferry)vanaf Shkodër uiteindelijk nog best goed te doen, maar houd er wel rekening mee dat er op sommige plekken gewoon stukken asfalt mist of flinke kuilen in de weg zitten. Maar als je hier de tijd voor neemt en rustig rijdt, is het te doen. Het is bijvoorbeeld geen steile weg omhoog. Over het algemeen genomen is de weg geasfalteerd.

    Wat betreft de terugweg: wij zijn vanuit Valbonë terug gereden naar Shkodër en hebben terug dus niet de ferry genomen. Dat is absoluut een aanrader! Een van de mooiste routes wat ons betreft. Het gaat dan om de: SH22. Die weg is ook goed te doen en gewoon geasfalteerd.

    Laat ons vooral weten hoe het was. De overtocht is prachtig!

    Groetjes,
    Lisa & Erik

    1. Hoi Erik en Lisa, wat geniet ik van jullie verhalen, en ik noteer veel tips. Even een vraag over de tocht over het meer en de terugreis. Denken jullie dat het te doen is om op 1 dag van Koman naar Fierze te varen, daar wat wandelen en lunchen, en vervolgens de route over de SH22 en Sh5 te nemen naar Lehzë?

     Groetjes Adriana

     1. Hi Adriana! Wat ontzettend leuk om te horen 😃. Sorry voor de late reactie, ik hoop dat je hier nog wat aan hebt. Het is in theorie te doen, maar wel een pittige dag. Om 09.00 uur gaat de Ferry van Koman naar Fierze, daar doe je ongeveer 2,5 uur over. Dus dan zou je rond 11.30 uur in Fierze zijn. De route naar Lehzë geeft 4 uur aan op Google Maps, wij hebben die exacte route niet gereden… maar je kunt er wel vanuit gaan dat het iets langer gaat duren. Ik zou rekening houden met 5 uur rijden en misschien wil je ook af en toe stoppen voor wat foto’s. Als je er in de zomer bent is het natuurlijk langer licht. Dus dan zou het wel kunnen, maar dan ben je daarna denk wel gaar van de lange rit. Hoop dat je hier wat aan hebt🥰

 3. Hoi, dank voor mooie site. Wij zijn in Tirana op 28 juli en willen dan ook naar Valbona. Ik begrijp dat de ferry van Berisha al heel vroeg gaat, 9.00 uur. Is dat haalbaar vanaf Tirana of zou je adviseren een nachtje ergens in de buurt te boeken? Bv omdat de wegen onberekenbaar zijn, of het verkeer?

  Hoor graag even! Tenx
  Frans

  1. Hi Frans! Wat een leuk berichtje, dankjewel 🙂 Wat tof dat jullie naar Albanië gaan. Dat wordt vast te gek! Goede keuzen in ieder geval om met de ferry richting Valbona te gaan. 1 van de mooiste dingen om te doen in Albanië wat ons betreft. De ferry gaat inderdaad om 09.00 uur. Als ik jullie was zou ik zeker adviseren om ergens een nachtje in de buurt te boeken. De wegen in Albanië verschillen nogal. Het eerste stuk van Tirana richting Shköder is prima over de snelweg, maar zodra je van de snelweg af gaat zijn de wegen over het algemeen minder goed begaanbaar. Zeker als je nog in het donker rijdt, niet ideaal en moet je al gauw extra tijd uittrekken. Dus of je moet echt vroeg vertrekken (dan ben je denk ik wel voor de spits Tirana uit) of dus een nachtje overnachten rondom Koman. Wij verbleven met de camper op camping ‘Agora Farmhouse’, waar ze naast camping plekjes ook super leuke huisjes te huur hebben. Je kunt hier ook dineren en ontbijten. Vanaf hier is het nog zo’n 1 a 1,5 uur rijden (weg door de bergen) naar de Ferry. Ik hoop je zo geholpen te hebben. Groetjes Lisa & Erik

   1. 1-1,5 uur met de auto vanaf Agora…. Dat wordt een vroegertje als we voor 9.00 bij de Ferry willen zijn met de fiets. 🙂

 4. Top site bedankt voor de tips! we hebben zojuist tickets gekocht voor de ferry en alle taxiritten naar de ferry, naar Valbone en van Teth terug naar Shkodër via PayPal. 1 vraagje: ik heb niet echt een bevestiging met de tickets van de verschillende ritjes binnen klopt dat? Alleen een ontvangstbevestiging van PayPal met totaalbedrag. Groetjes Jelle

  1. Hi Jelle! Deze reactie komt natuurlijk veel te laat, maar ben wel heel benieuwd of dit goed is gegaan?😃

 5. Wij gaan in augustus naar Albanië, klopt het dat je op de wegen naar Valbone en naar Theth met een normale auto kunt rijden, of is een 4 Wheel drive verplicht.

  1. Hi Inge. Helaas ben ik te laat met het antwoord voor jou denk ik😔 maar hopelijk kan ik anderen hier nog mee helpen. Je hebt geen 4wheel drive nodig op de weg naar Valbona en de weg naar Theth. De weg naar Theth is recent nog vernieuwd hebben wij begrepen. En wij hebben in 2021 toen wij in Albanië waren ook prima met ons camperbusje (geen 4wheel drive) naar Valbona gereden.🌎

 6. Hey wij gaan volgende maand 1 weekje vanaf Tirana een road-trip maken naar het noorden.
  Nu heb ik verschillende pagina’s gelezen maar die van jullie is wel het duidelijkst en laat dingen zien die we willen doen.
  Ik ga samen met mijn ouders en die kunnen geen uren een hike doen dus we moeten het een beetje aanpassen.

  Nu heb ik het volgende in gedachte:

  1 Tirana meteen rijden Koman en daar slapen
  2 Koman overtocht fierze en daar slapen
  Nu is mij alleen niet duidelijk waar te verblijven want ik dacht in theth maar dit lijkt nog 6 uur rijden klopt dit?
  3 mini tripjes rond theth en valbona.
  4 mini tripjes en hikes rond theth en valbona
  5 de route terug via SH22 en SH25 zoals op jullie site.
  6 waar te verblijven dan? Is er nog iets moois tussen daar en terug na Tirana?
  7 terug Tirana.

  Mijn vraag is kunnen we wel prima ons vermaken 2 a 3 dagen in theth en valbona met mini hikes en waterval bezoeken of zou je dan iets anders aanraden als route in die omgeving?

  Alvast bedankt voor de tips!

  1. Hi Sandra! Ah wat baal ik er van dat ik dit nu pas lees… zo te horen ben je er nu al geweest. Hoe is het gegaan?🥰 Ik ben benieuwd wat jullie uiteindelijk hebben gedaan. Voor de overige lezers: Het is handiger om vanaf Shkoder naar Theth te reizen via de weg die inmiddels goed te bereizen is (SH21). Dat is dan zo’n 2 uur rijden. Het is eigenlijk niet mogelijk om vanaf Fierze naar Theth te rijden, zonder weer helemaal terug rijden. Dus als je naar Theth wil rijden om daar wat hikes te maken, de waterval daar te bezoeken etc, dan zou ik er los naar toe rijden.

   Het rondje Shkoder, Koman, Fierze, Valbona en weer terug naar Shkoder zou ik los doen. Dus eerst met de Ferry en dan terug reizen via de SH 22 en SH25 zoals beschreven.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *