Hua Hin strand haven

Reisverslag Hua Hin – Het Benidorm van Thailand?

Een paar dagen ontsnappen uit de drukte van Bangkok, en dat op een paar uur rijden afstand? Dat kan gewoon! Hua Hin biedt naast zon, zee, strand ook heerlijke street food en gezellige bars. Maar, verwacht ook niet te veel het perfecte plaatje, want het is er erg toeristisch. De frikandellen met kartoffelsalat zijn hier gemakkelijk te verkrijgen. Niet echt waar wij voor naar Thailand zijn gekomen…

3e klasse treinreis

Even inzoomen op ‘een paar uur rijden afstand’. Overal op internet staat dat je er met 3 uur rijden kunt zijn. Nou, dat geldt in ieder geval niet voor ons. Het is zondag 19 januari wanneer wij van Bangkok naar Hua Hin reizen. Op zondag rijden er – voor zover wij kunnen vinden – bijna geen bussen. En de bussen die wel gaan, worden niet al te best beoordeeld op internet. Overigens gaat het hier vaak om 8-persoons vans en niet om grote touringcars. Kosten hiervan zijn v.a. 215 baht p.p. via Busonlineticket, een handige site om bus tickets te zoeken.

Al snel komen we erachter dat er ook een optie is om met de trein te gaan. De snelle trein brengt je in 4 uur naar Hua Hin, sounds like a plan to us! We komen voor de keuze te staan om 2e klas tickets (met airco, gegarandeerd zitplek) of 3e klas tickets (geen airco, tussen de locals, niet zeker van zitplek) te boeken. Gezien het enorme prijsverschil van zo’n 350 baht per persoon, kiezen wij voor de 3e klas tickets. Wij boeken de treinkaartjes via: Railway Thailand.

De treinreis was een goede keuze, maar deed er uiteindelijk 5,5 uur over. Voor ons prima, want we hebben de tijd. Het scheelt dus een hoop geld, maar het is ook een hele leuke belevenis om tussen de drukte van het dagelijks leven te zitten. Dat er geen airco is, is ook geen probleem want alle ramen kunnen open, dus genoeg frisse wind door de haren. Als derde optie kun je kiezen voor taxi of Grab, maar dan moet je denken aan zo’n 2500 baht. Van dat verschil kun je een hoop andere leuke dingen doen in Hua Hin…

Vega noodle soup

Als wij aankomen is het dus alweer een uur of 21.00. We besluiten eerst wat te gaan eten. Tegenover ons hotel is een pleintje met allerlei street food stalletjes. Het is daar lekker druk. Eens even kijken of we daar met ons Engels uit gaan komen. Al snel spreekt een van de vrouwen achter het kleurrijke, met gummybear omgeven ‘toetjes stalletje’ ons aan. Een prachtige Thaise vrouw, die er eerder uit ziet alsof ze naar een feestje gaat dan dat ze hard aan het werk is. Ze spreekt zeer goed Engels en helpt ons de juiste vegetarische maaltijden te vinden.

We leren van haar hoe we in het Thais de noodle soep zonder kip kunnen bestellen. We kunnen het helaas niet meer reproduceren, maar op dat moment werkte het goed! We voelden ons erg op ons gemak op deze gezellige, maar ergens ook enorm sfeerloze plek. Ik denk dat het vooral te maken heeft met de tl-verlichting en de harde kleuren van het plastic die daardoor extra goed naar voren komt als het avond is.

Brutale aap

Met goed gevulde buikjes gaan we vrijwel direct terug naar het hotel. We zijn moe van de reisdag en kunnen wel een goede nachtrust gebruiken. Het hotel waar wij deze dagen zitten is het ‘Cloud 9 Hotel Hua Hin’. Het is eenvoudig, maar zeer schoon (iedereen moet binnen slippers dragen die je van het hotel ter beschikking gesteld krijgt, althans, iedereen met een maximale schoenmaat 44…) en het heeft alles wat je nodig hebt.

Het heeft een beetje Scandinavische look, waarschijnlijk door de combinatie van het minimalistische interieur en de supermoderne koffiebar, waar wij overigens in al die dagen geen klant hebben gezien. Zelf hebben wij hier ook geen gebruik van gemaakt en houden we het bij de instant koffie die bij ons ontbijt inbegrepen zit. Leuk detail, je kunt er 24 uur per dag gebruik maken van het ontbijt, degene die mij een beetje kennen weten dat ik hier blij van word.

Mede dankzij de fijne airco op de kamer hebben we een goede nacht gehad en gaan we op pad om de omgeving eens even te verkennen. We hebben dit hotel geboekt met het idee dat het zo’n 100 meter van het strand verwijderd is, dus dat klinkt goed. Al snel krijg ik de schrik van mijn leven, omdat er een -toch wel vrij grote- aap midden op de stoep staat. Letterlijk 2 stappen van de voordeur van het hotel verwijderd.

In eerste instantie  ben ik zo blij als een kind, want apen behoren tot mijn lievelingsdieren. Dit verandert al snel omdat hij zich bedreigt voelt door een moeder en haar kindje die waarschijnlijk te dichtbij zijn eten komen. Hij haalt uit met zijn poot en maakt een agressief geluid. Gelukkig gebeurt er verder niets ernstig en komt het kleine meisje er met de schrik vanaf. Maar ik kom er iets minder goed vanaf want de komende twee dagen loop ik hier niet meer ontspannen rond. Hopelijk wordt dit trauma later op de reis goed gemaakt.

Benidorm

We komen in een enorm toeristisch stuk terecht voordat we bij het strand aankomen. Menig strip aan de kust van Spanje zal er niet voor onder doen. Van ‘Greek Taverne’ tot ‘Paris petit dejeuner’ en ‘Italian pizza’. Als we door de restaurantjes naar achter kijken zien we wel een ontzettend fijn uitzicht op de zee. Wat dat betreft dus geen verkeerde plekjes. Maar de kosten zijn er hoog en het ziet er allesbehalve Aziatisch uit.

We besluiten dus snel door te lopen naar het strand, maar ook dat voldoet helaas niet aan de verwachtingen die we vooraf hadden. Ook hier is het erg druk, staat het vol met paarden waar je ritjes op kunt rijden en ligt het vol met ligbedjes en parasols, die dan weer bij de enorme hotels horen die de skyline van Hua Hin vormen. Daarnaast is het ook nog bewolkt, dat helpt ook niet mee. Het lijkt de Noordzee wel. Lichtelijk teleurgesteld lopen we terug naar het hotel waar we de rest van de middag op de kamer chillen.

Blauwe zee in zicht!

Na wat research te hebben gedaan op Google maps lopen we de volgende dag zo’n 5 à 10 minuten de andere kant op. We gaan uit het drukke centrum vandaan, richting een rustiger strandje. Het weer is goed, de zon schijnt volop. Daar aangekomen maken onze harten een klein sprongetje. Zon, blauwe zee, strand! Naast een paar palmbomen die voor schaduw kunnen zorgen, geen bedjes en parasolletjes te zien. Wel grenst het strandje aan ‘Oceanside beachclub’, een luxe, maar geen grootschalig hotel. We zijn benieuwd wat het kost om hier een dag een bedje te huren en dat valt alles mee. Voor 100 baht p.p. kun je jezelf in een luxe vakantie wanen, incl. zwembad, extreem grote bedden met schaduw en uitzicht op de zee. Niet verkeerd. Het zeewater is heerlijk, fijn om onze eerste duik van de wereldreis te kunnen nemen.

De dagen erna wisselen we het zwemmen, in de zon liggen en lekker eten (tip: ga lunchen bij ‘Ja Boos’  even zoeken, maar dan heb je wel de allerliefste Thaise vrouw die echt het allerlekkerste Thaise eten maakt) af met chillen bij het hotel en het bezoeken van de Night Markt. We maken een nieuwe Thaise vriend, die we ontmoeten op het dakterras van het hotel. Hij vertelt ons hoe het voor hem is geweest om in Thailand op te groeien op het platteland, maar ook hoe het nu is om te studeren in Bangkok. Hij belooft ons op te zoeken zodra hij de mogelijkheid heeft, leuk!

Na een paar dagen hier gechillt te hebben, zijn we blij dat we naar onze volgende bestemming gaan. Ondanks het uiteindelijk fijne strand, heeft de stad onze harten niet gestolen. Zal Sri Lanka dat wel doen?

Reisverslag: Hua Hin 20 – 24 januari. Dag 6 – 10 van onze Wereldreis

Kostenoverzicht Hua Hin

  • Trein Bangkok – Hua Hin, 3e klasse: 94 baht p.p. heenreis, 40 baht p.p. terugreis
  • Lunch / Diner = 50 – 70 baht p.p.
  • Flesje water / cola = 10 – 20 baht p.s.
  • Snacks op straat = 10 – 20 baht p.s.
  • Snacks bij seven eleven = 30 – 50 baht p.s.
  • Biertje = 60 – 90 baht p.s.
  • Drankje bij Oceanside Beachclub = 120 p.s. met happy hour.

+/- 30 baht = 1 euro

Delen vinden we leuk!

Met onze content hopen we zoveel mogelijk mensen te kunnen inspireren en helpen bij het realiseren van hun wereldse reis. Wij zouden het dan ook leuk vinden als je dit artikel deelt.

Let op: sommige van onze blogs bevatten affiliate links, dit betekent dat wij een commissie ontvangen als jij hier een aankoop doet. Jij betaalt hier niks extra voor en tegelijkertijd support je Reisstel.nl. Een win win situatie dus. Wanneer wij een gesponsorde post schrijven vermelden wij dit altijd bovenaan het betreffende artikel.

Dit vind je misschien ook leuk

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Over ons

Hi, wij zijn Erik & Lisa. Wij hebben alles achter ons gelaten om fulltime te kunnen reizen. Onze ervaringen, tips, en reisroutes delen we graag met jou.

Inhoudsopgave

Scroll to Top