Reisstel.nl Logo
Search
Close this search box.

Wel of geen All Inclusive vakantie? | 4x tips

Gesponsorde blogpost – Zie jij jezelf al languit liggen op een strandbedje aan een strakblauwe zee, een cocktail in de ene hand en een goed boek in je andere hand? Even volledig tot rust komen en vooral niet hoeven na te denken over je volgende transfer of weer 3 uur moeten zoeken naar je volgende accommodatie? Gewoon even lekker helemaal niks? Dan is een All Inclusive vakantie wellicht iets voor jou.

Wel of geen All Inclusive vakantie?

Wat is een All Inclusive vakantie?

De naam zegt het eigenlijk al, een All Inclusive vakantie is een compleet verzorgde vakantie waarin (bijna) alles is inbegrepen. De vlucht, de transfer van de luchthaven naar het hotel, het eten en drinken in het hotel. Met een beetje geluk, zijn er zelfs nog extra’s bij inbegrepen. Denk hierbij aan een massage of sport- en wellness faciliteiten. Al krijgt dit vaak de naam ‘ultra All Inclusive’.

Onze ervaring met All Inclusive vakanties

Iedereen die onze avonturen al langer volgt weet dat wij in de voorbereiding op onze reizen nooit veel verder komen dan uitzoeken van een bestemming en de bijbehorende highlights in een land. Soms boeken we onze accommodatie vooraf, maar steeds vaker nog boeken we pas ter plaatse en moeten we maar zien hoe we er komen. Niet direct All Inclusive dus.

Wij zijn helemaal ‘verslaafd’ geraakt aan dat gevoel van vrijheid, terwijl veel mensen in onze omgeving juist helemaal verliefd zijn op de vrijheid van het fenomeen ‘All Inclusive’. Vandaag duiken we er dieper op in en delen wij onze tips en ervaringen voor een topvakantie.

Over ervaringen gesproken, onze eerste reis samen was een klassieke All Inclusive Egypte, jiehoee! Daarnaast reizen wij al sinds januari 2020 fulltime over de wereld, waarbij we regelmatig switchen tussen onze camper en de backpacks.

Wat zijn de grootste voordelen van All Inclusive vakanties

Tijdens het schrijven van dit blog en het brainstormen over dit onderwerp kwamen wij tot de conclusie dat er stiekem best veel voordelen zijn aan All Inclusive vakantie. We zetten onze favorieten op een rijtje:

1. Je weet vooraf precies wat je vakantie gaat kosten

Hoe lekker is het dat je niet meer over geld hoeft na te denken? Onze kosten lopen ongezien vaak flink op door kleine uitgaven waar je niet direct aan denkt bij het boeken van een accommodatie. Wat denk je van de taxi of Uber naar je hotel, het ontbijt dat niet inbegrepen zat, drankjes die je neemt en restaurantjes die duurder uitvallen. Zaken waar je bij een All Inclusive vakantie niet aan hoeft te denken.

2. Pakketvoordeel

Wij zien regelmatig aanbiedingen voorbij komen voor een week All Inclusive naar Griekenland, Turkije of Egypte voor een prijs waarvoor wij nog niet eens de losse vliegtickets kunnen vinden. De grotere reisorganisaties nemen gigantische pakketten af bij de aanbieders en kunnen daardoor mega scherp calculeren. Tel uit je winst.

3. Gemak en tijdswinst

Waar wij tijdens het backpacken vaak 2x per dag Tripadvisor en verschillende reisblogs afstruinen op zoek naar een leuk restaurant is bij een All Inclusive vakantie alles direct al geregeld. De kwaliteit is misschien niet altijd van het niveau sterrenrestaurant, maar dat zijn de restaurants waar wij eten ook niet haha.

4. All Inclusive vakanties zijn een walhalla voor kinderen (en volwassenen).

Patat, ijs, een zwemparadijs, animatieteam, sport- en spelactiviteiten, noem maar op. Volgens de ouders in onze vriendengroep is er geen lekkerder gevoel dan de kinderen met een gerust hart laten spelen, zonder er naar om te hoeven kijken. Win win situatie toch? En reis je zonder kinderen, bekijk dan vooral de adult-only opties.

Tips bij het uitzoeken van een All Inclusive vakantie

Natuurlijk, wij blijven kritisch, maar snappen steeds beter dat mensen kiezen voor een all-in vakantie. Na een paar jaar full-time reizen durven we inmiddels wel te stellen dat wij wel wat behendigheid hebben gekregen in het zoeken en boeken van accommodaties. Hier onze belangrijkste tips voor een onvergetelijke vakantie.

1. Lees de reviews!

Een foto zegt meer dan duizend woorden… Nou, in dit geval mooi niet. Iedereen laat zichzelf graag van de meest gunstige kant zien, resorts ook. Hoe mooi de foto’s ook zijn, het is lastig om te achterhalen of de praktijk overeenkomt, dus ga altijd op zoek naar recente ervaringen van anderen. Die kamers met achterstallig onderhoud, slechte schoonmaak of een verouderde inrichting worden natuurlijk niet op de gevoelige plaat gelegd.

2. Locatie

Check vooraf altijd goed de locatie van je accommodatie. Zo is “op loopafstand van het strand” natuurlijk een breed begrip en ben je toe aan een andere keuken is het natuurlijk fijn om te weten of er nog fijne restaurants in de buurt zijn.

3. Formaat

Hoewel de foto’s natuurlijk al veel zeggen over de omvang is het altijd goed om te kijken naar het aantal kamers van een accommodatie. Veel All Inclusive resorts hebben de naam massaal te zijn, maar er zijn weldegelijk ook kleinschaligere accommodaties te vinden als je daar de voorkeur aan geeft.

4. Wat is het aanbod

Bekijk vooraf goed wat er onder het ‘All Inclusive’ aanbod valt. Vallen (lokale) alcoholische drankjes binnen het arrangement? Kun je à la carte eten, of enkel buffet? Kun je gratis gebruik maken van de sportfaciliteiten of is alleen de pingpong tafel inbegrepen? Een klein beetje extra research kan een hoop teleurstelling voorkomen.

Samengevat: wel of geen All Inclusive vakantie

Natuurlijk, wij blijven kritisch, maar snappen steeds beter dat mensen kiezen voor een all-in vakantie. Na een paar jaar full-time reizen durven we inmiddels wel te stellen dat wij wel wat behendigheid hebben gekregen in het zoeken en boeken van accommodaties. Hier onze belangrijkste tips voor een onvergetelijke vakantie.

Delen vinden we leuk!

Met onze content hopen we zoveel mogelijk mensen te kunnen inspireren en helpen bij het realiseren van hun wereldse reis. Wij zouden het dan ook leuk vinden als je dit artikel deelt.

Let op: sommige van onze blogs bevatten affiliate links, dit betekent dat wij een commissie ontvangen als jij hier een aankoop doet. Jij betaalt hier niks extra voor en tegelijkertijd support je Reisstel.nl. Een win win situatie dus. Wanneer wij een gesponsorde post schrijven vermelden wij dit altijd bovenaan het betreffende artikel.

Dit vind je misschien ook leuk

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *