Must swims: de geheime stranden van Tangalle

Tangalle is één van onze favoriete plekken in Sri Lanka. De stranden zijn er tropisch, met palmbomen, rotsen, blauwe zee én schommels. En het fijne is, het is er ook nog eens heerlijk rustig. Kortom een absolute aanrader als je in Sri Lanka bent. In dit artikel geven wij jou 6 geheime stranden in Tangalle, met uitleg hoe er te komen! Een leuke extra: op één van de stranden bevindt zich een schommel zoals de Unawatuna Swing, maar deze is gratis met alle ruimte voor jezelf! De perfecte spot voor jouw Instagram foto.

1. Eva Lanka Beach (voor dé Instagram foto)

Een heerlijk strand, met één barretje waar je wat kunt eten en drankjes kunt halen. Het strand is super verlaten en rustig en omgeven met palmbomen. Het leuke is dat aan één van die palmbomen een schommel hangt. Absoluut een heerlijk strand!

Hoe kom je er?

Ga naar Chill Out Cafe in Unakuruwa. Als je met je gezicht richting het restaurant kijkt, loop vanaf daar dan nog een stukje naar rechts tot je aan je linkerkant een smal pad omhoog zit lopen. Ga daar in! Let op, het lijkt alsof je fout zit, maar dit klopt. Vervolg het pad naar boven. Vanaf daar sla je links af en vervolgens de eerste rechts. Loop dit pad helemaal rechtdoor uit en je komt vanzelf bij een smal trappetje naar beneden uit (naast ‘Eva Lanka’). Je bent nu op het strand! De schommel bevindt zich rechts van je en het barretje is aan je linkerhand.

2. Jungle beach

Wat ons betreft hét strand om van de zonsondergang te genieten. Dit strand ligt nog de hele namiddag in de zon en je kunt de zon hier prachtig onder zien gaan. Het wordt niet voor niets ‘Jungle Beach’ genoemd. Het strand is omgeven met prachtige (palm)bomen en struiken. Altijd wel een lekker plekje in de schaduw te vinden dus. Extra plus: je kunt hier heerlijk zwemmen, want de golven zijn hier minder ruw dan de andere baaien van Tangalle.

Hoe kom je er?

Zie de beschrijving van Eva Lanka Beach. Als je eenmaal op het strand bent ga je rechtsaf, langs de schommel en loop door tot en met de rotsen. Sla dan rechts de hoek om, over de rotsen. Je komt nu aan bij een super rustige baai. Wij hebben hier naast een paar locals die cricket spelen, bijna geen andere mensen gezien.

3. Silent Beach

Een super fijn strand om een hele dag door te brengen. Het strand is groot, breed en biedt voldoende ligbedjes en hangmatten om de hele dag niks anders te doen dan chillen. Daarnaast zijn er een twee kleine restaurantjes waar je iets kunt eten of een King Coconut kunt bestellen van te drinken. Wij raden je Lobster pot aan. Zwemmen is hier voor de echte waaghalzen! De golven komen hier enorm hoog. Tip: loop langs Lobster pot verder naar rechts (als je met je gezicht naar de zee staat) en je komt bij een paar rotsen uit. Loop daar ook nog verder door en je zult bij een super stille baai uitkomen. Wij hebben hier een schildpad gespot!

Hoe kom je er?

Op Google Maps is de route nog helemaal aangegeven tot Ravenala Homestay en vanaf daar ben je er al bijna. Vervolg het pad verder tot je niet verder kun. Je komt dan bij een trap uit. Loop deze trap naar beneden en je komt uit op het strand. rechts bevindt zich Lobster pot, met heerlijke hangmatten en ligbedjes. Loop je naar links kom je uiteindelijk uit bij het strand van Amanwella.

Dit is de surfspot van Tangalle. Het is wel voor de iets meer gevorderde surfer, want je moet hier een stuk dieper het water in voor de juiste golven dan bijvoorbeeld in Weligama. Maar ook hier kun je (ook als beginner) les nemen. Op het strand bevindt één surfschool. Je kunt hier natuurlijk ook gewoon alleen een board huren. Super fijne plek!

Hoe kom je er?

Vanaf de hoofdweg in Tangalle is er een klein zijstraatje bij een tempel. Ga hier in en je komt eigenlijk vanzelf uit bij het strand. Herkenningspunt is: Moon River Sea Food restaurant.

Eigenlijk is dit strand in dezelfde baai als de surfspot op tuktuk baai, maar toch zetten wij dit strand graag apart neer. Het voelt als een totaal andere plek, omdat het water hier een stuk rustiger is en zich hier een super relaxte strandbar bevindt (incl. bedjes en hangmatten). De vibe voelt direct anders aan. Ook heeft dit stuk van de baai een aparte opgang. Dit is de snorkelspot van Tangalle. Met helder water is de kans super groot dat je een schildpad tegen komt.

Hoe kom je er?

Deze opgang is duidelijker op Google Maps weergegeven. De smalle opgang zit net voorbij Shadow Surf Bar en voor Aga Surf View. Kan eigenlijk niet missen.

6. Paradise Beach

Een super kleine baai met maar één restaurantje: Think Club. Hier kun je lekker eten, met prachtig uitzicht. Maar het is wel wat prijziger. Als je hier nog een stuk verder doorloopt (met je gezicht naar de zee, ga je naar links) kom je uit bij het meer bekende Goyambokka Beach. Absoluut de moeite waard om een kijkje te nemen.

Hoe kom je er?

Wij zijn er niet helemaal via de goede weg gekomen. Wij zijn namelijk vanaf Silent beach over de rotsen gelopen (een uur lang!) tot we bij dit strand uitkwamen. Je kunt ook gewoon het pad volgen vanaf Palm Paradise Cabanas & Villas Beach Resort Tangalle. Vanaf daar kom je uit op Goyambokka Beach.

Delen vinden we leuk!

Met onze content hopen we zoveel mogelijk mensen te kunnen inspireren en helpen bij het realiseren van hun wereldse reis. Wij zouden het dan ook leuk vinden als je dit artikel deelt.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email
Share on whatsapp

Dit vind je misschien ook leuk

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *