8 leukste dingen om te doen in Weligama

Weligama is één van de populaire kustplaatsjes aan de zuidkust van Sri Lanka. En dat is niet voor niets. De surfplek bij uitstek en dan voornamelijk voor beginners. Het strand is breed, de golven zijn perfect om het surfen onder de knie te krijgen en er zijn wel 1001 surfscholen om uit te kiezen. Daarnaast kun je hier heerlijk eten, van lokaal tot hippe Bali-vibe tentjes. En de feestliefhebber kan hier helemaal zijn hart ophalen. Kortom, er is zoveel leuks te doen in Weligama, dat het moeilijk is om te kiezen. Wij vertellen je 8 dingen die je gedaan móet hebben in Weligama. Maakt het kiezen een stuk makkelijker.

1. Leer surfen

Absoluut de nummer 1 reden om naar Weligama te gaan. Surfen, surfen, surfen. Maar welke surfschool kies je? Er zijn er zoveel om uit te kiezen. Of je nu een retreat boekt, of zelf de hoofdstraat afstruint. Wij hebben leren surfen bij ‘My surf camp’ en kunnen dit iedereen aanraden. Goede leraren die het jou het surfen echt onder de knie willen brengen. Al jouw wensen zijn bespreekbaar. En je kunt elke dag les krijgen op hetzelfde tijdstip met dezelfde leraar. Wij voelde ons hier zeer op ons gemak. Daarnaast bieden ze goede materialen en is het betaalbaar. Ook geschikt voor kinderen.

Naast surfen is yoga-en mega populair in Weligama. Niet alleen de echte yogi’s kunnen zich hier helemaal uitleven. Ook voor de surfer die normaal gesproken nooit aan yoga doet, kunnen wij dit aanraden. De combinatie van yoga en surfen is top. Een aanvulling op je flexibiliteit en kracht. Bijna bij elk hostel worden yoga lessen aangeboden, maar er zijn ook talloze retreats te vinden. Onze tip: yoga-en op de rooftop van The Hummus Bar. Prachtig uitzicht over zowel de kustlijn als de jungle. Nooit geweten dat Weligama zo’n prachtig stukje natuur te bieden heeft. Absoluut een pré om in de sfeer te komen.

3. Dans op één van de vele feesten

En niet voor niets hebben we het hier over dansen. De feesten hier zijn één groot feest. Of het nu op het strand is rondom een groot kampvuur of in één van de clubs (tot aan Doctor’s House in Mirissa), er wordt gedanst. De surfleraren houden er van om ’s avonds een feestje bij te wonen en de Sri Lankaanse mannen staan absoluut niet stil. Hier wordt je gegarandeerd vrolijk van. Voor de beste feestlocaties kun je het beste ter plekke laten informeren. Elke avond organiseert een ander hostel of restaurant wel een feestje.

4. Ontdek nog meer strand in de omgeving

Het strand van Weligama is nou niet direct het tropische plaatje dat je in je hoofd hebt als je aan Sri Lanka denkt. Maar die stranden zijn wel in de buurt te vinden! Zo heb je ‘Secret Jungle Beach’ in Midigama. Prachtig strandje, maar verwacht niet dat je hier de enige bent. Tegen de tijd dat dit soort geheime stranden op google maps staan, blijft er weinig geheims over. Toch de moeite waard!

5. Eet een smoothie bowl

Als je ergens de Bali-vibe op Sri Lanka wil ervaren, dan kan het wel in Weligama (of Mirissa). Hier bevinden zich talloze hippe tentjes waar je ongetwijfeld een smoothie bowl op het menu zult vinden. Onze tip: Nomads Cafe & Boutique. Erg lekker voor na het surfen.

6. Eet met uitzicht op zee

Een van de beste plekken om dit te doen is wat ons betreft Hanten Rooftoop Restaurant. Hier kun je ook nog eens super lekker eten. Van verse (vega) salades tot hamburgers.

7. Eet het lekkerste (vegan) ijs van Sri Lanka

Niet alleen voor de die-hard vegans fijn, maar voor iedereen lekker. Sri Lanka is absoluut een fijn land op dit gebied, want veel van hun gerechten zijn al vegan. In Weligama bevinden zich dan ook een paar leuke plekjes. Onze favoriet: vegan ijs van Cruising Smoothly

8. Slaap op struikelafstand van de zee

De hoofdstraat van Weligama bevindt zich direct aan het strand. Heel veel keuze in accomodaties met uitzicht op zee dus! Een tip van ons dat om de hoek van het strand ligt: Boho Beach. Een super gezellig hostel, waar de sfeer in de gemeenschappelijke tuin ook nog helemaal in beach vibe is.

Delen vinden we leuk!

Met onze content hopen we zoveel mogelijk mensen te kunnen inspireren en helpen bij het realiseren van hun wereldse reis. Wij zouden het dan ook leuk vinden als je dit artikel deelt.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email
Share on whatsapp

Dit vind je misschien ook leuk

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *