Reisstel.nl Logo
Search
Close this search box.

How-to: camper bus bed ombouwen in 5 stappen

Wij beantwoorden elke week een vraag van jullie die gesteld kan worden via onze social media of onze contact pagina op deze website. Deze week: hoe werkt het bed ombouwen in jullie camper bus? Wij kunnen in Fred de bank ombouwen tot bed. In dit artikel beschrijven we en laten we zien hoe wij ons bed ombouwen. Daarna maken we er weer een werkplek van. 

How-to: camper us bed ombouwen in 5 stappen

Video: camper bus bed ombouwen

Stap 1: tafel afbouwen

We starten met het afbouwen van onze tafel en tevens werkplek. Hiervoor maken wij gebruik van de tafel van Lagun. Deze tafel kunnen wij heel eenvoudig monteren en alle kanten op draaien. Zo dient hij niet alleen als werkplek, maar ook als verlengstuk van onze keuken tijdens het koken of afwassen. 

Deze tafel kopen?

Stap 2: dragers bevestigen

We hebben 2 losse dragers voor de lattenbodem bij ons die we eenvoudig kunnen bevestigen. Hiervoor zijn uitsparingen gemaakt in de keukenkastjes van de camper bus en in de lades onder het bed. Zo heeft de lattenbodem net wat meer steun.

Stap 3: Lattenbodem uittrekken

Onder de lange zijde van de bank in onze camper bus is een uitschuifbare lattenbodem geïnstalleerd. Deze trek je makkelijk uit en rust dan op de eerder geplaatste dragers. Het gedeelte waar je heupen komen te liggen is voorzien van flexibele latten voor een (nog) hoger comfort.

Het gedeelte dat normaliter de bank is in de camper bus, heeft ook een lattenbodem aan de onderkant.

Stap 4: kussens omtoveren tot matras

De rugkussens van de bank zijn op maat gemaakt van speciaal schuim zodat ze hetzelfde comfort bieden als een echt matras. Om de spleet tussen de kussens te vermijden is een van de kussens gemaakt in de vorm van een topper. In bovenstaand filmpje zie je ons de topper onderop plaatsen omdat Erik de topper er nog wel eens vanaf wil schuiven en dan juist in een gat komt te liggen.

De topper kan dus opgevouwen worden en met knopen worden vastgemaakt, zodat het als flexibel kussen kan dienen op de bank.

Stap 5: het bed opmaken

Wij bewaren ons beddengoed in 2 handige hoezen van de Ikea. Op deze manier blijft het beddengoed fris en blijft het voor het oog rustig. In de praktijk beginnen we vaak met het hoeslaken voordat we de lattenbodem hebben uitgetrokken, omdat we er dan makkelijker bij kunnen en niet over het hele bed hoeven te klimmen.

Vervolgens ontbreken enkel nog de kussens en het dekbed.  Binnen 5 minuten zie je ons het bed ombouwen in onze camperbus. Het wordt een luxueuze slaapkamer met wasbak en een Queensize bed van 2.20×140.

Ombouwen van bed naar werkplek

Het bed terug ombouwen is heel eenvoudig. Na het beddengoed opgeruimd te hebben, kun je zelfs zittend vanaf het bed de lattenbodem naar binnen schuiven en vervolgens de dragers opruimen. 

Zo zit je direct weer op de bank en kun je beginnen aan je dag!

Professionele hulp

Maak je vooral geen zorgen als je het ombouwen van een bus naar camper niet ziet zitten. Laat het over aan de experts zoals VAN-Jorn. Ze zullen jouw dromen omzetten in een prachtige camper waarin je de wereld kunt verkennen. Neem vandaag nog contact op en laat het avontuur beginnen!

Meer vragen?

Heb je nog meer vragen over het bed ombouwen in een camper bus? Of is er iets anders dat je graag van ons wil weten? Schroom niet om ons een berichtje te sturen via social media of via onze contactpagina.

Delen vinden we leuk!

Met onze content hopen we zoveel mogelijk mensen te kunnen inspireren en helpen bij het realiseren van hun wereldse reis. Wij zouden het dan ook leuk vinden als je dit artikel deelt.

Let op: sommige van onze blogs bevatten affiliate links, dit betekent dat wij een commissie ontvangen als jij hier een aankoop doet. Jij betaalt hier niks extra voor en tegelijkertijd support je Reisstel.nl. Een win win situatie dus. Wanneer wij een gesponsorde post schrijven vermelden wij dit altijd bovenaan het betreffende artikel.

Dit vind je misschien ook leuk

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *