Reisstel.nl Logo
Search
Close this search box.

How-to: douchen in een camper

Wij beantwoorden elke week een vraag van jullie die gesteld kan worden via onze social media of onze contact pagina op deze website. Deze week: hoe kun je douchen in een camper? Wij maken daarbij gebruik van een mobiele douche. In dit artikel beschrijven we en laten we zien hoe je tijdens je camperreis kunt douchen.

Video: douchen in een camper

Mobiele douche

Wij maken voor het douchen in een camper, of eigenlijk buiten onze camper, gebruik van onze mobiele douche: Haba Handdouche. Deze werkt heel eenvoudig op 12 V waardoor het makkelijk te gebruiken is vanuit de camper. Elke auto of camper beschikt over een sigarettenaansteker (12 V stopcontact), dus het is altijd makkelijk aan te sluiten. 

In ons camper busje zit een extra sigarettenaansteker, waardoor de kabel ook genoeg lengte heeft naar buiten toe.

Het pompje kan in een emmer water gelegd worden en dan wordt eenvoudig het water omhoog gepompt. Je kunt zo’n 5 a 10 min douchen met een emmer van 10 L. Er zit een afstandsbediening aan de kabel bevestigd, waarmee je de douche gemakkelijk aan en uit kunt zetten. Ook kun je de straal van de douchekop instellen.

Tip: maak een extra sigarettenaansteker in je camper bus, zodat de kabel niet helemaal voorin de camper ingeplugd hoeft worden. Zo heeft de kabel meer ruimte richting buiten.

Deze douche aanschaffen?

Warm douchen

Warm douchen in een camper gaat niet vanzelf. Wij douchen meestal gewoon met koud water. Er zijn meerder manieren om warm te douchen: het water laten opwarmen door de zon (op het dak bij de zonnepanelen bijvoorbeeld) of simpelweg water koken.

Douche bevestigen

De douche wordt geleverd met een zuignap, welke je gemakkelijk aan het raam kunt bevestigen. Vanuit daar hangt de douche dus op goede hoogte waardoor je er makkelijk onder kunt staan. 

Naast de zuignap, wordt er ook een clip meegeleverd die je bijvoorbeeld kunt bevestigen aan een boom of een haak. Zo zijn er altijd meerdere opties om jouw camper douche buiten te bevestigen. 

Je kunt de douche dan bijvoorbeeld ook bij een meertje ‘installeren’, zonder dat je de camper nodig hebt!

Douche cabine

Het kan voorkomen dat je op een drukke camperplaats staat waarbij het niet fijn is om out in the open te gaan douchen. Daarvoor is het fijn om een douche cabine te hebben. 

Deze is makkelijk zelf te fabriceren. Wij hebben dat als volgt gedaan.

Door de 2 achterdeuren van ons camper busje open te slaan, ontstaat er al een soort inham. Wij hebben extra haken bevestigd aan de deuren en aan de binnenkant van de camper bus, zodat op die manier het gordijnspiraal rondom te bevestigen is. Dit laten wij zien in het filmpje. 

Het gordijnspiraal is eenvoudig te bevestigen aan elk douchegordijn. 

Wij hebben van 2 standaard afmeting douchegordijnen, 1 douchegordijn gemaakt door middel van knijpers te gebruiken. 

Mocht er wind staan, kan het slim zijn om met grote knijpers het douchegordijn steviger vast te maken aan de deuren. Zo waait niet alles naar binnen.

Tip: Zorg er voor dat jouw douchegordijn rondom is bevestigd. Ook aan de binnenkant van de bus. Je wil natuurlijk niet dat al je spullen nat worden tijdens het douchen!

Onze bevindingen

Wij merken dat wij het installeren van de douche cabine toch al snel een klus vinden. Wij trekken liever even snel onze bikini of zwembroek aan en bevestigen de douche aan de zijkant van de bus. Even snel afspoelen met koud water en klaar is Kees!

Maak je vooral geen zorgen als je het ombouwen van een bus naar camper niet ziet zitten. Laat het over aan de experts zoals VAN-Jorn. Ze zullen jouw dromen omzetten in een prachtige camper waarin je de wereld kunt verkennen. Neem vandaag nog contact op en laat het avontuur beginnen!

Meer vragen?

Heb je nog meer vragen over het douchen in een camper? Of is er iets anders dat je graag van ons wil weten? Schroom niet om ons een berichtje te sturen via social media of via onze contactpagina.

Delen vinden we leuk!

Met onze content hopen we zoveel mogelijk mensen te kunnen inspireren en helpen bij het realiseren van hun wereldse reis. Wij zouden het dan ook leuk vinden als je dit artikel deelt.

Let op: sommige van onze blogs bevatten affiliate links, dit betekent dat wij een commissie ontvangen als jij hier een aankoop doet. Jij betaalt hier niks extra voor en tegelijkertijd support je Reisstel.nl. Een win win situatie dus. Wanneer wij een gesponsorde post schrijven vermelden wij dit altijd bovenaan het betreffende artikel.

Dit vind je misschien ook leuk

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Over ons

Hi, wij zijn Erik & Lisa. Wij hebben alles achter ons gelaten om fulltime te kunnen reizen. Onze ervaringen, tips, en reisroutes delen we graag met jou.

Inhoudsopgave