Reisstel.nl Logo
Search
Close this search box.

How-to: een camperplaats vinden

Wij beantwoorden elke week een vraag van jullie die gesteld kan worden via onze social media of onze contact pagina op deze website. Deze week: hoe kun je een geschikte camperplaats vinden? Wij maken daarbij gebruik van een camper app zoals Campercontact, ioverlander of park4night. In dit artikel beschrijven we en laten we zien hoe je een geschikte camperplaats vindt.

Video: een geschikte camperplaats vinden

Gratis camperplaatsen

Camperplaatsen zijn er in allerlei soorten en maten. Je hebt betaalde en gratis camperplaatsen. Wij kiezen meestal voor de gratis camperplaatsen. Het nadeel hiervan is, is dat je soms ook gewoon op een parkeerplaats beland (zonder voorzieningen). 

Maar, je kunt ook mazzel hebben en op prachtige gratis camperplaatsen terecht komen. Zo sliepen wij gratis bij de Steingletscher in Zwitserland en op de Jaunpas in Zwitserland. Ook sliepen wij bij een boer in Asti, Italië. Stuk voor stuk in de prachtige natuur. Deze plekken zijn te zien in de video. 

Camperplaats, camping, serviceplaats

Het is afhankelijk van wat jou wensen zijn, hoe je een geschikte camperplaats kunt vinden. Je kunt zoeken naar een camperplaats, camping of serviceplaats. 

Een camperplaats is er speciaal voor campers en dit kunnen parkeerplaatsen zijn, maar ook prachtige plekken in de natuur. Het kan zijn dat hier faciliteiten zoals (drink)water, mogelijkheid tot toilet legen en elektriciteit geboden wordt, maar dat is niet altijd het geval. 

Een camping is eigenlijk altijd betaald en biedt 9 van de 10 keer alle faciliteiten die je nodig hebt. 

Een serviceplaats is er enkel en alleen om service te bieden. Je kunt hier dus (drink)water tappen, je toilet legen en soms ook de huishoudaccu opladen. Je mag hier niet overnachten. De meeste serviceplaatsen zijn gratis.

Wild kamperen

Wild kamperen is in veel landen in Europa helaas niet toegestaan. De place to be om wild te kamperen is natuurlijk Scandinavië. Daar kun je naar hartelust in de natuur kamperen en zijn er ook nog eens genoeg voorzieningen te vinden. Verder is het per land in Europa nogal verschillend wat precies de regels zijn. NKC heeft hier een handig overzicht voor gemaakt op hun website. Die check je hier! 

Camper app

Maar, hoe ga je die geschikte camperplaats vinden? Hiervoor maken wij gebruik van een camper app. Er zijn een aantal soorten.

Campercontact, ioverlander en Park4night zijn de apps die wij  gebruiken. Wij maken het meest gebruikt van Campercontact, omdat deze een groot aanbod heeft. Hier kun je makkelijk filteren op wat voor soort plaats je zoekt, voor welk bedrag (er is ook een mogelijkheid om te filteren op gratis) en hoe deze beoordeeld wordt.

Bijkomend voordeel is dat veel mensen de app gebruiken en er daarom veel foto’s en reviews worden gedeeld. 

Het gaat hier om camperplaatsen in Europa.

Onze bevindingen

Wij merken dat de reviews niet altijd kloppen met onze bevindingen. Wij zijn niet heel veeleisend en hebben vaak vooral een veilige camperplaats nodig. Soms zijn de reviews negatiever op de app, dan dat wij zelf vinden.

Het blijft dus altijd goed om zelf goed op te letten en gewoon uit te proberen.

Daarnaast komt het voor dat camperplaatsen of serviceplaatsen nog wel op de apps staan, maar niet meer bestaan. Je kunt dit doorgeven aan de betreffende app. Doe dat dus vooral om andere mensen te helpen!

Tip: voer de camperplaats of serviceplaats in op Google en kijk wat er naar voren komt qua foto's en reviews. Op deze manier kun je jezelf nog een beter beeld vormen van de plek. Er zijn namelijk altijd reizigers die ergens overnachten zonder daarvoor een beoordeling in de app te schrijven. 

Meer vragen?

Heb je nog meer vragen over het vinden van een geschikte camperplaats? Of is er iets anders dat je graag van ons wil weten? Schroom niet om ons een berichtje te sturen via social media of via onze contactpagina.

Delen vinden we leuk!

Met onze content hopen we zoveel mogelijk mensen te kunnen inspireren en helpen bij het realiseren van hun wereldse reis. Wij zouden het dan ook leuk vinden als je dit artikel deelt.

Let op: sommige van onze blogs bevatten affiliate links, dit betekent dat wij een commissie ontvangen als jij hier een aankoop doet. Jij betaalt hier niks extra voor en tegelijkertijd support je Reisstel.nl. Een win win situatie dus. Wanneer wij een gesponsorde post schrijven vermelden wij dit altijd bovenaan het betreffende artikel.

Dit vind je misschien ook leuk

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Over ons

Hi, wij zijn Erik & Lisa. Wij hebben alles achter ons gelaten om fulltime te kunnen reizen. Onze ervaringen, tips, en reisroutes delen we graag met jou.

Inhoudsopgave