Reisstel.nl Logo
Search
Close this search box.

Must See | Nauyaca waterval in Domincal Costa Rica | 2022

Costa Rica is vanwege de grote jungle en de omliggende bergen hét land om watervallen te spotten. Zo werden wij getipt over de indrukwekkende Nauyaca waterval of eigenlijk, Nauyaca watervallen. Er zijn namelijk 2 secties die je kunt bezoeken, de ‘upper falls’ en ‘lower falls’. Wij raakten verliefd op deze waterval in de omgeving van Uvita en delen onze ervaringen en tips met jou! Enjoy tijdens jouw rondreis door Costa Rica.

Nauyaca waterval in Dominical

Nauyaca waterval

De bekendste waterval in de omgeving van Uvita is de Nauyaca waterval. Deze schitterende waterval bestaat uit een ‘upper-fall’ en een ‘lower-fall’. De lower-fall is veruit de meest populaire, omdat je hier het water in kunt gaan voor een verkoelende duik.

Wij vonden deze waterval absoluut de moeite waard om te bezoeken. Het leuke is dat je er alleen komt na een stevige wandeling waardoor de beloning om het ijskoude water in te kunnen extra groot is.

Oké, je hoeft niet persé te hiken, je kunt namelijk ook met een paard of 4×4 truck naar de waterval worden gebracht. Al gaat dit wat ons betreft wel ten koste van ‘de beloning’.

Zoals al even genoemd kun je bij de waterval kiezen voor zowel de “lower fall”, waar je kunt zwemmen en de “higher fall”, waar je niet kunt zwemmen. Wij zijn uiteindelijk alleen bij de lower fall geweest en hebben het idee dat je vanaf hier de waterval ook het beste kunt bewonderen. Uiteraard is de keuze aan jou. Vanaf het punt waar je kunt kiezen is het nog maar zo’n 5 minuten klimmen naar de upper fall. Houd er rekening mee dat het erg druk kan zijn bij de waterval. Hoe vroeger je er ’s ochtends bent, hoe minder mensen er zullen zijn!

Hoe kom je bij de Nauyaca waterval?

Zorg ervoor dat je ‘Nauyaca waterfall office’ in de navigatie zet indien je een auto huurt in Costa Rica, want anders kom je op een andere plek uit. Vanaf hier rijd je nog zo’n 5 minuten naar beneden waar de parkeerplaats zich bevindt. Je kunt hier ook met de bus (neem de bus van Uvita naar San Isidro en stap uit bij ‘Nauyaca waterfall’) of taxi naar toe. De parkeerplaats is tevens het startpunt van de hike.

Tip: gebruik ‘waze’ in Costa Rica voor de meest actuele navigatie

Hiken naar de Nauyaca waterval

De hike zelf spreekt voor zichzelf en is niet ingewikkeld, al zul je op de heenweg wel flink moeten klimmen, houd hier rekening mee. De route is eenvoudig te volgen: verlaat het parkeerterrein en loop rechtsaf richting de brug over het water. Vanaf hier is het zo eenvoudig als letterlijk het pad gedurende 4 kilometer en ongeveer 1 uur volgen. 

LET OP: Start jij bij de ticketoffice, komt er nog 2 kilometer bij (enkele reis) via een steil aflopend pad. Zie je dit niet zitten, dan kun je een shuttle boeken bij de ticketoffice voor $3,00 per persoon. Je wordt dan bij de parkeerplaats afgezet.

Zorg ervoor dat je goed voorbereid bent op de hike. De luchtvochtigheid (zeker in het hoogseizoen: dec – maart) is erg hoog in Costa Rica, dus zorg voor luchtige kleding. Het pad is op een zanderige weg vol stenen, dus wandelschoenen (of gympen) zijn aan te bevelen. Het kan hier namelijk ook modderig zijn. Neem voldoende water mee, want er is geen mogelijkheid om dit bij te vullen, hetzelfde geldt voor snacks/eten. Uiteraard een goed idee om je zwemkleding mee te nemen, want in de ‘lower fall’ van Nauyaca kun je zwemmen!

Bij de parkeerplaats is er een mogelijkheid om gratis te douchen, dus een extra handdoek kan fijn zijn. En last but not least: muggenspray!

Paardrijden of 4x4 naar de Nauyaca waterval

Mocht je de hike niet zien zitten maar wil je wel genieten van de schitterende watervallen dan kun je voor de luxe optie kiezen. Een rit per paard of 4×4. 

De 4×4 auto’s kun je ter plekke regelen, voor zo’n $10,00 – $15,00 per persoon (enkele reis) krijg je een lift tot aan de trappen voor de watervallen. De prijs varieert per chauffeur dus een korte onderhandeling kan geen kwaad.

Wil je de tocht per paard afleggen dan zul je dit vooraf moeten reserveren. De meeste aanbieders combineren het paardrijden met een lunch bij de watervallen voor zo’n $80,00. 

Bonus - verstopte waterval

Een andere leuke waterval is er een die iets meer verstopt zit en alleen bekend is bij locals. We gaan nogmaals aanraden om contact op te nemen met gids Geraldo, omdat hij je mee kan nemen naar deze waterval en er dan direct een superleuke dag van maakt. Zo weet je zeker dat je ook voldoende wildlife kunt spotten, want hij wees ons op toekans, luiaards en apen! Mocht je deze waterval toch liever zelf willen bezoeken, kan dat uiteraard ook.

Voer de volgende coordinaten: 9.152362,- 83.704287 in op Google Maps. Je rijdt dan direct langs het uitzichtpunt vanaf waar je de ‘whale tale’ kunt bewonderen. Links van het huisje dat hier staat zie je een bordje met ‘cascade 1000’. De waterval staat op het erf van een local en hij vraagt 1000 colones (zo’n €1,40) als entree.

Vanaf hier is het eigenlijk gewoon de weg naar beneden volgen en je komt vanzelf bij de waterval uit. Ook hier geldt: neem je zwemspullen, goede schoenen, een handdoek en muggenspray mee! Let op: in Costa Rica leven ook ‘engere’ beesten zoals slangen. Draag dus altijd gesloten schoenen als je op een hike gaat als deze. De hike duurt ongeveer 30 – 45 minuten enkele reis.

Onze favoriete accommodaties nabij de Nauyaca waterval

Wordt de Nauyaca waterval jouw volgende bestemming in Costa Rica?

Wij vinden het ontzettend leuk om te zien wanneer jullie onze tips opvolgen. Heb je een leuke foto gemaakt tijdens jouw bezoek aan de Nauyaca waterval? Stuur ons een berichtje of deel hem op Instagram met de hashtag #reisstel.

Pin dit artikel voor later

Uvita Nauyaca waterval | Pinterest Pin

Delen vinden we leuk!

Met onze content hopen we zoveel mogelijk mensen te kunnen inspireren en helpen bij het realiseren van hun wereldse reis. Wij zouden het dan ook leuk vinden als je dit artikel deelt.

Let op: sommige van onze blogs bevatten affiliate links, dit betekent dat wij een commissie ontvangen als jij hier een aankoop doet. Jij betaalt hier niks extra voor en tegelijkertijd support je Reisstel.nl. Een win win situatie dus. Wanneer wij een gesponsorde post schrijven vermelden wij dit altijd bovenaan het betreffende artikel.

Dit vind je misschien ook leuk

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *