Reisstel.nl Logo
Search
Close this search box.

Reisgids Jerico Colombia | 19 tips voor deze hidden gem

Ben jij op zoek naar een leuke, kleurrijke en authentieke stad in Colombia die nog niet door de grote massa is ontdekt? Een stad waarbij alleen al de reis ernaartoe onvergetelijk is? Waar meer kerken dan buitenlandse toeristen te vinden zijn? En waar je de gezelligste terrasjes vindt? Blijf dan lezen en ontdek deze hidden gem in Colombia: Jericó. Wij geven je in dit artikel onze 19 tips. Vamanos!

Reisgids Jericó Colombia

Over Jericó

Gelegen tussen de toeristische trekpleisters Medellín en Salento is Jericó het ‘vergeten’ kindje in de welbekende koffieregio in Colombia en daar werden wij heeel blij van. Er is geen betere plek om een kijkje te krijgen in het authentieke Colombia dan hier. De prachtige koloniale gekleurde huizen, het centrale plein ontelbaar veel kerken, cowboys en dat alles zonder een overschot aan toeristen.

Althans…toen wij er waren (rondom Pasen) was het wel erg druk met voornamelijk toeristen uit eigen land. Maar goed, dat vonden we dan ook wel weer erg gezellig.

Je kunt een bezoek aan Jericó goed combineren met een bezoek aan het minstens net zo kleurrijke Jardin. Wij zijn met de chifa van Jardin naar Jericó gereisd en zijn daarna doorgegaan naar Medellin

Doen in Jericó

Nu verwacht je misschien dat er in zo’n klein dorp als Jericó niet direct veel bezienswaardigheden zijn, maar je kunt je hier met gemak een weekend vermaken. Uiteraard gaan we er hierin wel vanuit dat je het Colombiaanse tempo aanhoudt en ook geniet van de koffiebarretjes, haha.

1. Cristo Retendor

Zeg je Rio de Janeiro, dan zeg je ‘Cristo Redentor’, zeg je Jericó dan zeg je óók ‘Cristo Redentor’. Dit beeld op het prachtige uitzichtpunt is misschien iets minder bekend en iets minder indrukwekkend, desalniettemin, meer dan de moeite van het bezoeken waard. Want hoe kan het ook anders in de stad van de ontelbare kerken, daarover later meer, dan dat er een prachtig Jezusbeeld is gebouwd op de hoogste berg van de stad.

De wandeling naar het beeld is erg mooi, net als het uitzicht over de stad. Wat ons betreft perfect om je bezoek aan Jericó mee te starten, zodat je een mooie overview hebt van al het mooie dat gaat komen.

Locatie: Je vindt de ‘Cristo Salvador’ hier
Kosten: Gratis

2. Botanische tuin

Ga je op pad richting het beeld van ‘Cristo Redentor’, dan is de kans groot dat je vanaf het centrum wandelt via de botanische tuinen, oftewel de Jericó Botanical Garden. De tuinen ademen een en al rust uit en zijn dan ook een fijne plek om wat tijd in de schaduw door te brengen op het heetst van de dag.

Wij zijn zelf niet direct de types om alle planten en insecten te fotograferen, maar de ingang van het park moest er wel degelijk aan geloven haha. De kleuren zijn geweldig.

Openingstijden: maandag t/m zondag, van 06.00 – 18.00 uur.
Kosten: Gratis

3. Bezoek de heilige Santa Laura

Jericó stamt uit 1850 en is een van de 17 (!) officiele historische steden die Colombia rijk is, waarmee het een van de Pueblos Patrmonios is. In Jericó zelf zul je hier niet heel veel van merken, maar zul je des te meer ervaren dat ook de eerste heilige van Colombia hiervandaan komt: ‘Saint Laura Montoya’ oftewel Santa Laura. Er zijn veel hotels in Jericó naar haar vernoemd.

In 2013 is Santa Laura door de heilig verklaard door Paus Franciscus waarmee ze het symbool is geworden van Jericó. Het huis waar ze woonde is tegenwoordig omgedoopt tot een museum, die je hier kunt vinden.

Dit maakt Jericó dan ook tot een bedevaartsoort voor Colombiaanse Katholieken, waarbij Jericó zelf ook een dorp is waarbij religie een zeer belangrijke rol speelt. Het leuke hieraan is dus dat je hier enorm veel toeristen zult zien, maar bijna geen ‘buitenlanders’. De terrasjes zitten vol, er is een groot aanbod aan restaurants en accommodaties, maar toch voel jij je de enige ‘echte’ toerist. 

4. Hoeveel kerken kun jij tellen?

Het feit dat het geloof hier zo’n belangrijke rol speelt, dat zie je terug aan het aantal kerken. Er zijn in dit dorp met slechts 8.000 bewoners, maar liefst 18(!) kerken. Nu zijn de meeste kerken leuk om te zien, maar niet direct een echte bezienswaardigheid, maar dat is in Jericó wel even anders.

Zo heb je hier de imposante Virgen de las Mercedes op het hoofdplein, die al het bezoeken waard is. Maar… heb jij wel eens een knalroze kerk gezien? Nee? Oké, zet jezelf schrap en wandel richting de Iglesia Inmaculada (hier), deze kerk is tijdens de corona pandemie knalroze geschilderd en het resultaat is simpelweg wow! Aan de binnenkant maken de gouden details en de blauwe boogplafonds het meer dan af.

5. Beklim de 100 trappen

Een mooie trap is vaak een populaire plek voor alle influencers, fotograven, reisbloggers en …voor wie eigenlijk niet? Neem dus zeker een kijkje bij de iconische 100 trappen van Jericó. Zoals bijna elke stad in Colombia, is ook Jericó gebouwd tussen de heuvels, waardoor je niet aan steile paden of ellenlange trappen ontkomt.

In Jericó besloten ze het direct goed aan te pakken en plakten ze direct alle trappen aan elkaar. Niet spannend, wel leuk.

Locatie: je vindt de trappen hier

6. Geniet van de gekleurde huisjes

Wat is een authentiek Colombiaans dorp, zonder de kenmerkende gekleurde huisjes. Waar je in Salento soms moet wachten om een foto te maken van een gekleurd huisje, heb je hier een oneindige keuze aan fotospots.  

En het speciale aan Jericó? De kans is groot dat je in deze smalle gekleurde straatjes plotseling gezang en muziek hoort klinken en je voor een van de vele verstopte kerken blijkt te staan.

7. Kunstgalerij en musea

Jericó timmert langzaam aan de weg als internationale broedplaats voor creatievelingen: oog voor cultuur. Het zal je dan ook niet verrassen dat vrijwel alle musea hier gratis toegankelijk zijn, of tegen een kleine donatie. Ook werden we getipt dat je hier gratis drama lessen kunt volgen en kunt leren om potten te bakken.

Helaas hebben wij dit geskipt, dus deze informatie blijven we je schuldig. Maar informeer vooral bij je accommodatie naar de mogelijkheden want we hebben dit van meerdere mensen te horen gekregen.

Sowieso kun je in Jericó goed terecht om je creativiteit een flinke boost te laten krijgen. Op elke hoek van de straat vind je hier een kunstgalerij waar je heerlijk kunt ronddwalen. Wat ons betreft perfect voor de regenachtige dagen.

8. Bomarzo – kunst hub voor artiesten

We hadden het eerder al even over de liefde in Jericó voor kunst en cultuur. Nu hadden we natuurlijk direct de naam ‘Bomarzo’ kunnen laten vallen, maar dit is te leuk om zomaar over te slaan. Bomarzo is dé kunsthub van Jericó. Hier vind je het werk van lokale kunstenaars, kun je een bezoek brengen aan het atelier, kunst scoren voor thuis en afsluiten met een lekker hapje of drankje in het restaurant.

Locatie: je vindt Bomarzo hier

9. Struinen over het plein

Het kloppende hart van Jericó is het centrale Parque Principal Jericó. Overdag zitten alle locals hier op bankjes met uitzicht op de grote Catedral Nuestra Senora de Las Mercedes de Jericó. ’s Avonds verandert het plein in een groot openlucht restaurant vol met kraampjes en muziek.

Vanaf de vele terrasjes aan de zijkant van het plein konden wij uren kijken naar de geamuseerde gesprekken die de lokale mannen hier hebben, terwijl de kenmerkende hoeden hevig heen en weer schudden. Wij houden er van.

Zoals je vaker zult zien in Colombia wordt het leven hier gevierd en worden er regelmatig feesten georganiseerd. Heb jij het geluk dat er zo’n feest is, dan hoef je niet ver te zoeken, deze is op het centrale plein. Is er een demonstratie? Jup, op het centrale plein. Taxi nodig? Jawel, je kunt terecht op het centrale plein.

10. Koffietour

Jericó ligt in het hart van de koffiedriehoek, op een steenworp afstand van Jardin en Salento. Figuurlijk uiteraard, want wij vonden het nog een flink eind rijden haha, wat op zichzelf al een activiteit was. Goed, terug naar de koffie. Jericó ligt dus in de gouden koffiedriehoek waardoor er enorm veel koffieplantages in de regio te vinden zijn.

Boek zelf, of via je accommodatie een tour naar een van de plantages en leer alles over het vloeibare goud. Zo ga je bij de meeste tours koffiebessen plukken en zie je het proces van het drogen en vermalen en al het werk dat hierbij komt kijken.

We raden je aan goed te informeren naar het soort koffieplantage dat je gaat bezoeken. Er zijn namelijk verschillende plantages die helemaal zijn ingespeeld op toeristen terwijl andere plantages juist de authentieke ervaring bieden.

Wij hebben zelf onze koffietour in Boquete gedaan tijdens onze rondreis door Panama , maar werden in Jericó in het bijzonder getipt over de volgende 2 tours.

  • Las Cometas Tours
  • Don Rafa Tours

11. Koffie proeverij

Ben jij een echte koffie addict? Of wil je wel de echte Colombiaanse koffie beleving, maar heb je geen zin om naar een plantage te gaan? Dan is het Saturia Cafe misschien wel het beste wat je kunt doen in Colombia.

Dit is een heuse koffie-hub van lokale brouwers, die samen hun krachten bundelen en een uniek concept hebben neergezet. Waar je normaliter in Colombia namelijk de C-keuze koffie drinkt omdat de A-keuze koffie wordt geëxporteerd, kun je hier de A-keuze koffie rechtstreeks van de boeren kopen.

Hier gaat uiteraard een koffieproeverij aan vooraf waarbij je alle soorten en maten kunt proeven (succes!) en wellicht ten overvloede, maar je hoeft hier dus geen bonen te kopen.

Locatie: Je vindt het Saturia Café hier

12. Paragliden

Voor iedereen die zin heeft in een unieke ervaring en niet bang is aangelegd, dan kunnen we je absoluut aanraden om een paragliding sessie te overwegen. We schreven eerder al exact hetzelfde over Medellin, maar het is ook gewoon zo’n toffe belevenis! De ligging van Jericó tussen de bergen is prachtig, in combinatie met een geweldige thermiek, waardoor je makkelijk zo’n 15 minuten in de lucht blijft.

De prijzen die we online vonden bij het goed aangeschreven Nube Extrema zien er als volgt uit:

  • $ 150.000 Vlucht naar El Castillo (berg en watervallen) – 12 minuten
  • $ 170.000 Vlucht naar Cauca Viejo (berg, vallei, overvliegen over Pueblo Cauca Viejo, landing op de rivier de Cauca) – 20 minuten
  • $ 190.000 (berg, vallei, vlucht over Río Piedras, landing op de Cauca-rivier) – 25 minuten

Durf jij het aan?

13. Hike –Cerro Las Nubes

De hike naar de Cerro Las Nubes is kort, prachtig, maar intensief. Wij kregen de tip om de hike in de ochtend te starten omdat Las Nubes, ofwel ‘de wolken’, dan veelal tevoorschijn komen en het complete zicht over de stad kunnen wegnemen. Dus wacht op het perfecte moment, want het uitzicht inclusief wolken is natuurlijk nog veel gaver.

De hike duurt in totaal zo’n 3-4 uur, afhankelijk van hoeveel foto’s je wilt gaan nemen. Let wel goed op de weersvoorspellingen met het oog op de begaanbaarheid van de paden. Bij ons had het de dagen voor ons bezoek non-stop geregend, waardoor wij er uiteindelijk toch voor hebben gekozen om de hike te skippen.

Mocht je twijfelen en ga je graag met een gids op pad? De naam die vaak naar voren kwam in onze research is ‘Jaime’. Vraag bij je accommodatie naar deze gids en een onvergetelijke ervaring is daar… Althans, dat denken we, want we zijn er zelf dus niet geweest.

14. Paardrijden en cowboys spotten

Wij waanden ons in Jericó even in een compleet andere wereld, waar de mannen nog échte cowboys zijn. Zo zie je hier veel mannen op paarden rijden, met de welbekende cowboyhoeden, volgeladen met fruit en groentes. Niet gek als je bedenkt dat er in de dorpen rondom Jericó veel boeren wonen die groente en fruit verbouwen en naar de ‘stad’ reizen om dit te verkopen.

Kijk dus ook niet gek op als je een paard aan een touw voor de lokale bar ziet staan, zoals je dit misschien wel kent van de oude westerns. Het hoort er hier allemaal bij. ’s Avonds zul je regelmatig shows voorbij zien komen, waarbij de paarden met extreem korte pasjes door de straten paraderen. We weten niet of de paarden hier ook blij van worden, maar een schouwspel is het zeker.

Wij hebben zelf in Jardin een onvergetelijke trip gemaakt door de bergen onder leiding van een gids. Op basis van deze ervaring kunnen we je ook zeker aanbevelen om de unieke berglandschappen in deze omgeving op deze manier te ontdekken. We hebben helaas geen tip voor je, maar informeer bij je accommodatie naar de mogelijkheden, want die zijn hier zonder enige twijfel in overvloed!

15. Lokale winkeltjes

Jericó staat bekend om de Kardamon, waar hier verschillende lekkernijen van worden gemaakt die je in de winkeltjes rondom het centrale plein kunt scoren. Naast koffie en kardamon viel ons op dat ook leer enorm belangrijk is in Jericó. Er zijn enorm veel winkeltjes die tassen, portemonnees, hoeden, schoenen en meer verkopen.

Voor ons lijken alle winkeltjes op elkaar, maar ben jij een liefhebber van 100% handgemaakte leren producten, dan kun je hier zeker je lol op.

16. Chifa naar Jardin

Ben je bekend met de term ‘kippenbus’? Dan weet je waarschijnlijk al precies waar we het over hebben. De Colombiaanse Chifa is de ruige 4×4 variant van een kippenbus. Je ziet ze in deze omgeving in alle kleuren rijden, waarbij er zo’n 10 banken achter elkaar zijn geplaatst. Op elke bank is plaats voor zo’n 6 mensen om te zitten, dus reken er op dat je met 8 man naast elkaar komt te zitten…

Wij kwamen vanuit Jardin, waarbij we in Andes de overstap hadden richting Jericó en er een Chifa op ons stond te wachten! De weg tussen Andes en Jericó is ‘offroad’, waarbij er op sommige stukken gaten in de weg zitten waar je bang van wordt. Voor de Chifa bleek dit echter geen enkel probleem en die racete harder over deze onverharde weg dan onze Fred over de snelweg kan.

Wij hadden in ieder geval de tijd van ons leven, waarbij we met alle liefde hadden betaald voor deze rit als een excursie, als deze bus er niet was geweest. Nu heb je misschien al eerder gelezen dat wij groooot fan zijn van Jardin, dat alleen al vanwege de Chifa er naartoe een bezoekje waard is.

17. Bezoek Tamise

Naast Jericó ligt er nog een klein dorpje die – naar het schijnt – het bezoeken waard is: Tamise. Hier vind je nog meer kerken, schattige straatjes en is het nog rustiger. Want al het religieuze toerisme is hier achterwege, waardoor je een unieke inkijk krijgt in de lokale samenleving.

18. TIP: Neem contant geld mee

Niet direct iets wat je kunt doen, maar wel handig om te doen: contant geld meenemen. Veel van de hotels en restaurants in Jericó accepteren enkel contant geld. Als we ons goed herinneren is er ook GEEN bank aanwezig in Jericó, dus neem voldoende geld op bij je laatste stop voordat je naar Jericó gaat.

Beste restaurants in Jericó

We schreven het al eerder, maar doordat Jericó zo’n populaire bestemming is onder Colombianen zijn er hier verrassend veel leuke en lekkere restaurants te vinden. We hebben onze favoriete spots op een rijtje gezet.

Art Gallery

Terwijl wij door de kunstgalerij aan het struinen waren, zagen we opeens kleine tafeltjes staan en kregen we door dat je hier ook kunt eten. Door de hele galerij zijn er kleine zitjes, waar je kunt gaan zitten met je eten. Wij kozen voor de leuke zitjes op het balkon, waar je een prachtig uitzicht hebt op de zijgevel van de kerk en je heerlijk mensen kunt kijken. Lisa ging voor de sandwitch met gegrilde groenten en kaas en Erik voor de chicken sandwitch, dikke aanrader. Al was het maar vanwege de superlieve en behulpzame eigenaresse.

Tomatitos

het restaurant van de stad op het centrale plein. Hier scoor je heerlijke betaalbare pizza’s en pasta’s, die perfect te combineren zijn met een vers sapje of natuurlijk een biertje. Wij waren de eerste avond zo ondersteboven, dat we er de volgende avond gewoon weer hebben gegeten

Gruta

(tegenover de kerk): dit sfeervol ingerichte restaurant komt terug op veel blogs en zou zeker de moeite waard moeten zijn. Toen wij hier ’s middags wilden lunchen zat het restaurant vol en stond er tot buiten een rij. Toen wij de volgende middag een tweede poging wilden wagen, was het restaurant helemaal leeg en gingen we op zoek naar een gezelligere spot. Dus heb jij hier wel gegeten? Laat ons dan vooral even weten hoe het was!

Empanadas

Terwijl we onderweg waren naar de botanische tuin, roken we de overheerlijke geur van vers gebakken empanadas. We konden het dan ook niet laten om er een paar te scoren voor onderweg. Erik althans, want helaas zijn de vegetarische opties hier zeer beperkt. Aan Eriks gezicht te zien en het tempo waarmee ze naar binnen gingen, moet het heerlijk zijn geweest haha.Je vindt de empanadas hier

Restaurant – hotel Santa Laura

Wij sliepen in het Santa Laura hotel, waarbij we ons ontbijt konden nuttigen bij het aangrenzende restaurant – we zijn de naam vergeten, dus daarom maar Restaurant hotel Santa Laura, zodat je het in ieder geval kunt vinden. Hier bleken ze ook ’s avonds een Menu del Dia te hebben, waarbij je voor een paar euro een 3-gangen diner hebt. Dat is op zichzelf natuurlijk al fijn om te weten, maar nog vetter is het uitzicht dat je hebt vanaf dit restaurant over de omliggende bergen. Je kunt hier de hele dag terecht, ook voor koffie en lekkers!

Koffiehuis Don Rafa

We hebben het natuurlijk al meerdere keren genoemd, maar in Jericó is er voor koffie een belangrijke rol weggelegd. Het populairste koffiehuis moet haast wel Don Rafa zijn, met uitzicht op het centrale plein. De koffie menukaart lijkt eindeloos te zijn, waardoor we met een spontane keuzestress kregen te maken… We kwamen dan ook niet veel verder dan Espresso’s en Cappuccino haha.. Wat zijn we ook een wereldburgers 😉

Beste hotels in Jericó

Wij kregen in Jericó te maken met een fenomeen dat we al lange tijd niet meer hebben gehad, er stonden geen vrije accommodaties op Booking.com. Wellicht had het iets te maken met de feestdag, we weten het niet, maar we waren erg blij met Google Maps. Dit is namelijk een typische locatie waar je op de bonnefooi naartoe gaat en wel ziet waar je slaapt. Er zijn namelijk zat hotels, alleen zijn ze online niet of nauwelijks te vinden.

Wij durfden dit niet aan omdat het dus een Nationale feestdag was en vonden via Google Maps verschillende accommodaties die we vervolgens hebben gebeld of geappt. Reis jij buiten de feestdagen, dan is de kans groot dat je bij een van onderstaande accommodaties terecht kunt.

Santa Laura

Wij kwamen via Google Maps uit bij hotel Santa Laura. Dit hotel is op en top verzorgd, de kamers zijn saai, wel schoon en goed onderhouden. Een echt hotel zeg maar. Het ontbijt is inbegrepen en doe je op een panoramische locatie bij het ‘restaurant’ van de buren, die rechtstreeks via het hotel is te bereiken. Het ontbijt zelf stelt niks voor, maar het uitzicht is super. Dus zoek je een eenvoudige en schone kamer voor een oké prijs, dan kunnen we hotel Santa Laura zeker aanbevelen.

Meer informatie over prijzen en beschikbaarheid vind je hier.

El Despertar boutique hotel

Als we op tijd met boeken waren geweest, dan waren we zeker voor het El Despertar Boutique hotel gegaan. Uitgerust met een zwembad, gezellig kamers en een mooie ligging, wat wil je nog meer? Heb je hier geslapen? Laat ons weten hoe het was!

Meer informatie over prijzen en beschikbaarheid vind je hier.

Hoe kom je in Jericó?

We hebben de reisroutes vast voor je uitgestippeld vanaf de belangrijkste plaatsen in de omgeving, wel zo makkelijk.

Hoe kom je in Jericó vanaf Jardin

Bus Jardin – Andes: vertrekt elk uur 7.000 COP per persoon

Chifa Andes – Jericó: 2 bussen per dag, 17.000 COP per persoon. Een optie vroeg in de ochtend, de andere om 14.00 uur ’s middags. Deze hadden wij. De tocht gaat over een onmogelijke offroad weg en alleen de rit is een bezoek aan Jericó al waard. Wij deden er 3,5 uur over inclusief een plaspauze van 5 minuten in Buenos Aires.

Wij kozen er voor om ter plaatse ook onze tickets voor de terugweg te boeken, bij de busmaatschappij die je kunt vinden naast de grote kerk op het centrale plein. Wat wij vooraf niet wisten, is dat er een speciale feestdag was het weekend dat wij Jericó bezochten, waardoor het erg druk was en alle bussen uit Jericó al volgeboekt zaten(!). Met veel geluk hebben we uiteindelijk alsnog een ticket gevonden, maar let hier goed op bij het plannen van je bezoek.

Hoe kom je in Jericó vanaf Medellín

Bus: Vanaf busterminal  del Sur vertrekken er elk uur rechtstreekse bussen die er zo’n 3-3,5 uur over doen. De kosten zijn 29.000 COP per persoon. 

Algemene tips Colombia

We sluiten dit blog af met verschillende algemene tips voor jouw bezoek aan Colombia op het gebied van mobiel internet en geld opnemen.

Mobiel internet Colombia

Claro is de grootste telecom provider van Colombia met de beste dekking. Loop je toevallig langs een winkel en staan er geen rijen is dat natuurlijk de makkelijkste manier om een goedkoop abonnement af te sluiten. Daarnaast zie je op alle grote pleinen en bij zo ongeveer alle toeristische trekpleisters wel Claro verkopers staan, te herkennen aan hun rode pakjes.

De prijzen zijn gelijk als in de winkel en ze kunnen je direct helpen om je telefoon goed in te stellen. Vanwege de inrichting van het lokale mobiele netwerk hadden wij in eerste instantie waardeloos bereik. Gelukkig konden ze dit eenvoudig aanpassen.

Wij betaalden 41.000 pesos (10 euro) voor 12gb + 12gb gratis en tevens de mogelijkheid om binnen Colombia te kunnen bellen.

Geld opnemen in Colombia

De beste bank voor reizigers om geld op te nemen is met afstand de Davidienda. Zij rekenen geen transactiekosten, wat bij veel banken wel het geval is. Let op, bij het geld opnemen krijg je de vraag of je de aangeboden wisselkoers accepteert. Belangrijk: Accepteer deze niet! De aangeboden wisselkoers is ongunstig, door hem af te wijzen krijg je de reguliere wisselkoers zonder de transactiekosten. Snel verdient toch?

Wordt Jericó jouw volgende bestemming in Colombia?

Wij vinden het ontzettend leuk om te zien wanneer jullie onze tips opvolgen. Heb je een leuke foto gemaakt tijdens je verblijf in Jericó? Stuur ons een berichtje of deel hem op Instagram met @Reisstel.nl

Pin dit artikel voor later

Reisstel.nl | Reisgids Jerico Colombia | 19 tips voor deze hidden gem

Delen vinden we leuk!

Met onze content hopen we zoveel mogelijk mensen te kunnen inspireren en helpen bij het realiseren van hun wereldse reis. Wij zouden het dan ook leuk vinden als je dit artikel deelt.

Let op: sommige van onze blogs bevatten affiliate links, dit betekent dat wij een commissie ontvangen als jij hier een aankoop doet. Jij betaalt hier niks extra voor en tegelijkertijd support je Reisstel.nl. Een win win situatie dus. Wanneer wij een gesponsorde post schrijven vermelden wij dit altijd bovenaan het betreffende artikel.

Dit vind je misschien ook leuk

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *