Reisstel in de media - header

Reisverslag: Corona (3/3) – weer op pad!

Dit reisverslag is een vervolg op ‘Corona (2/3) – een nieuw avontuur.

‘Je bent zelf verantwoordelijk voor je eigen geluk.’ Iets wat we vaak gehoord, gezien, gelezen hebben, maar iets waar we zelf ook van overtuigd zijn. Geluk betekent voor ons: vrijheid, een mooier mens worden door andere mensen en culturen te leren kennen, maar ook onszelf uit te blijven dagen en nieuwe ervaringen op te doen. In deze fase van ons leven betekent dat voor ons: reizen! En dus hebben wij besloten een wereldreis te maken, voor onbepaalde tijd. Maar toen werden we geconfronteerd met het coronavirus. Wij moesten onze reis onderbreken.

Inmiddels hebben zich nieuwe kansen voorgedaan en gaan wij vanaf augustus een nieuw avontuur aan: wij gaan op roadtrip door Europa met ons camperbusje ‘Fred’. 

Reizen is weer mogelijk binnen Europa

De persconferenties van onze Minister President Mark Rutte boden een tijd lang geen nieuwe versoepelingen. Jammer, maar helaas voor ons. Wij staan natuurlijk te trappelen tot we onze reis kunnen vervolgen. Gelukkig kwam daar kwam op 3 juni verandering in! Die avond staat bij ons in het geheugen gegrift, want het wordt vanaf 15 juni al mogelijk om weer binnen Europa te gaan reizen. 

Wij kunnen ons geluk niet op. We kunnen weer op pad! Bij het voorbereiden op onze wereldreis stond Europa niet direct bovenaan onze lijst. Het idee heerste sterk dat we ‘altijd nog’ Europa kunnen verkennen. Het is nu eenmaal dichter bij huis en makkelijk te bereizen. Maar deze coronatijd maakt alles anders. Het staat bij ons in teken van positiviteit en flexibiliteit en dus grijpen we deze kans aan: we kunnen onze reis vervolgen.

Zuid Tirol, Italië & Piëmont, Italië

Reizen met de backpack binnen Europa?

Maar hoe gaan wij deze reis eigenlijk vervolgen? Gaan we weer met de backpacks op pad? Is het wel mogelijk om weer hostels, restaurants en andere drukbezochte plekken te bezoeken? Is het wel leuk om op deze manier te reizen? Wij vinden het toch lastig in te schatten of het wel zo ‘onbezonnen’ reizen is in een 1,5 meter samenleving. 

En precies op dat moment, doet er zich weer een kans voor. Eriks ouders hebben een camperbusje: Fred. Deze is helemaal omgebouwd door Eriks vader, hoe gaaf is dat! Om verschillende redenen denken Eriks ouders er aan het busje te verkopen. Dat biedt voor ons mogelijkheden. Waarom kopen wij de bus eigenlijk niet? Dan kunnen wij daar mee op pad.

Vanlife in Europa met Fred

Het idee wordt steeds concreter en we zien eigenlijk geen reden om het niet te doen. Wij houden beiden enorm van kamperen. We zijn er beiden mee opgegroeid en hebben ook al een aantal roadtrips gemaakt binnen Europa (met een klein pop-up tentje). Daarnaast staat vanlife zeker nog op onze bucketlist. En zo wordt dit idee steeds concreter en mogen wij ons, sinds 6 juli, de trotse eigenaren van Fred noemen. Welkom in de Reisstel familie 😉

Fred in een nieuw jasje?

Zoals gezegd heeft Eriks vader deze bus helemaal zelf omgebouwd tot camperbus. En natuurlijk voldoet Fred dus helemaal aan hun eisen. Wij vinden het wel zo leuk als Fred ook een beetje eigen wordt. En dus spelen we al snel met ideeën om de camperbus op te pimpen.

We doen wat research op internet en er gaat een wereld voor ons open! Wat zijn er veel gave camperbusjes te vinden zeg. De een nog inventiever en mooier dan de ander. Daar krijgen we weer veel inspiratie van. We blijven natuurlijk wel realistisch: de indeling zal niet veranderen. Ten eerste is het niet nodig, want alles zit er al in. Ten tweede willen we er niet zoveel tijd en geld in steken. We willen graag vanaf augustus weer op pad, dat betekent dat we nog maar een paar weken te gaan hebben!

Vanlife conversion: het oppimp project

Na lang wikken en wegen, offertes opvragen en bedenken wat we eventueel zelf kunnen doen zijn we er uit. We laten de buitenkant van Fred door zijn vaste garage (Multigarage in Den Helder) oppimpen. We hebben ons laten inspireren door Nomad Vanz. We willen graag een wat stoerder uiterlijk: een imperiaal op het dak incl. verlichting en een nieuwe bumper. Daarnaast zullen we het blauw in tact laten, maar maken we de grijze en witte accenten zwart. Dit zal o.a. gebeuren door middel van stickers via Print-support. Ook zal ons logo op de bus komen. We kunnen niet wachten tot eind juli om het jullie te laten zien!

Daarna volgt nog een korte periode waarin we met de binnenkant aan de slag willen. We willen de vloerbedekking vervangen door pvc vloer en daarnaast willen we alle verschillende houtsoorten aan de binnenkant op elkaar af laten stemmen. We kiezen er voor om wit als basis te gebruiken. Waar het kan maken we gebruik van plakfolie en verder zullen we ook delen gaan verven. 

Verder zijn we druk op zoek naar allerlei leuke accessoires om de bus een gezellig, huiselijk gevoel mee te kunnen geven. Heb je nog leuke tips, laat het ons dan vooral weten. Wij kunnen niet wachten om in ons nieuwe huisje op wielen te trekken. Een eigen plek waar we de vrijheid weer mee op kunnen zoeken, heerlijk!

Vanaf augustus gaan wij op pad met ons camperbusje Fred. We zullen onze avonturen blijven delen, dus houd onze website in de gaten.

Delen vinden we leuk!

Met onze content hopen we zoveel mogelijk mensen te kunnen inspireren en helpen bij het realiseren van hun wereldse reis. Wij zouden het dan ook leuk vinden als je dit artikel deelt.

Let op: sommige van onze blogs bevatten affiliate links, dit betekent dat wij een commissie ontvangen als jij hier een aankoop doet. Jij betaalt hier niks extra voor en tegelijkertijd support je Reisstel.nl. Een win win situatie dus. Wanneer wij een gesponsorde post schrijven vermelden wij dit altijd bovenaan het betreffende artikel.

Dit vind je misschien ook leuk

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Over ons

Hi, wij zijn Erik & Lisa. Wij hebben alles achter ons gelaten om fulltime te kunnen reizen. Onze ervaringen, tips, en reisroutes delen we graag met jou.

Inhoudsopgave

Scroll to Top