Amazone Bolivia

Reisverslag: Corona (2/3) – een nieuw avontuur

Dit reisverslag is een vervolg op ‘Corona (1/3) – gedwongen break

‘Je bent zelf verantwoordelijk voor je eigen geluk.’ Iets wat we vaak gehoord, gezien, gelezen hebben, maar iets waar we zelf ook van overtuigd zijn. Geluk betekent voor ons: vrijheid, een mooier mens worden door andere mensen en culturen te leren kennen, maar ook onszelf uit te blijven dagen en nieuwe ervaringen op te doen. In deze fase van ons leven betekent dat voor ons: reizen! En dus hebben wij besloten een wereldreis te maken, voor onbepaalde tijd. Maar toen werden we geconfronteerd met het coronavirus. Wij moesten onze reis onderbreken.

Eenmaal terug in Nederland kwamen we tot een aantal nieuwe inzichten en heeft ons leven een andere wending gekregen. Op naar een nieuw avontuur!

Nieuwe inzichten

Ineens komen we eind maart terug van onze wereldreis. Een reis waar we zoveel van hadden verwacht, zo van hadden gedroomd. Een tegenvaller dat we nu ‘maar’ 10 weken op pad zijn geweest. Dat we terug komen in Nederland en geen idee hebben wanneer we weer weg kunnen. Geen huis hebben om naar terug te keren. Frustratie en verdriet overheersen die eerste week enorm!

Het duurt niet lang voordat we onze frustratie en verdriet omzetten in iets positiefs: wij gaan een langgekoesterde droom in vervulling laten brengen. 

Een droom die uitkomt

Samen hebben wij het er al vaak over gehad: hoe fijn zou het zijn om een eigen onderneming te starten? Om de vrijheid van het ‘eigen baas zijn’ te kunnen ervaren? Onze eigen tijd in te kunnen delen, doen waar wij ons goed bij voelen? Dat zou te gek zijn! Maar we gaven onszelf nooit de tijd om er ook echt iets mee te doen. Er was altijd wel iets anders belangrijker. 

Maar nu kunnen we er niet meer omheen: de tijd is hier! Deze kans kunnen wij niet laten liggen. Want als er één ding is dat wij in deze ‘corona tijd’ hebben, is het wel tijd, heel veel tijd. We hebben geen baan, geen verplichtingen waar we aan moeten voldoen. Dit is hét ideale moment om al onze energie te bundelen en iets te creëren: onze eigen onderneming. 

Omarm wat je niet kunt veranderen

Nadat we deze beslissing hebben genomen voelt het meteen goed. Alles valt op zijn plek. Natuurlijk balen we ontzettend dat we niet met onze billen op het strand liggen, maar dit voelt echt als een kans die we anders niet hadden gekregen. Het moest zo zijn. En door dat gevoel te ervaren, kunnen we ons er ook makkelijk bij neerleggen dat dit nu eenmaal de situatie is. Als er iets is wat we hebben geleerd is het wel het volgende: kun je niets aan een situatie veranderen, omarm het. 

Door dit te doen ontstaan er vanzelf weer mooie nieuwe mogelijkheden. Door je open te stellen komen er nieuwe kansen op je pad. En deze grijpen wij graag met beiden handen aan. 

Onze eigen onderneming

Voor het vertrek van onze wereldreis (januari 2020) hebben wij ‘Reisstel.nl’ aangemaakt. Destijds vooral met het doel om onze reisverhalen met familie en vrienden te delen. Maar we merkten dat er zoveel leuke reacties kwamen op de avonturen die we beleven, dat we dit met meer mensen wilden gaan delen. Wij krijgen vaak vragen over de plekken waar we slapen, de activiteiten die we doen en de mensen die we ontmoeten, dat we deze tips graag willen delen.

Daarnaast krijgen wij vaak vragen over de voorbereiding van zo’n lange reis. Wat kost zo’n reis? Hoe spaar je er voor? Hoe plan je zo’n reis? En hoe is het überhaupt mogelijk om zo lang op pad te gaan? Zo ontstaat bij ons het idee om van Reisstel.nl een online reisgids te maken die anderen inspireert, enthousiasmeert en helpt om wereldse reizen bereikbaar te maken. 

We barsten van de energie en de creativiteit en werken alles uit op papier. We maken een ondernemingsplan en we melden ons aan bij de KvK. We knijpen onszelf af en toe in de armen: gebeurt dit echt? Hoe gaaf dat we deze droom nu eindelijk in vervulling kunnen brengen! We zijn onze eigen onderneming gestart. 

Ondernemen is doodeng

Het begin is er en we werken hard om een mooi resultaat neer te zetten. We hebben bedacht om de website half mei te lanceren. Maar dit loopt totaal anders dan gepland. We hebben het onderschat en we zijn mega perfectionistisch. 

We hebben nog nooit een website gemaakt, we zijn nog nooit iets voor onszelf begonnen, we hebben geen verstand van social media, we hebben nog nooit content geschreven voor een groter publiek dan onze eigen familie en vriendenkring en we hebben geen verstand van SEO. Kortom: we moeten onszelf alles aanleren. En dat kost mega veel tijd!

Gelukkig vinden we het wel super leuk om dit allemaal te leren en we bijten onszelf er dan ook graag in vast. We zijn er van overtuigd dat met de juiste mindset het echt moet lukken om de site halverwege mei online te zetten. Maar dan komt onze perfectionistische, onzekere kant naar boven toe. We vinden het doodeng om onszelf bloot te geven. Om onze ideeën, die zo persoonlijk voelen, openbaar te maken. Het is nog lang niet waar het volgens ons zijn moet!

En dus kiezen we er voor om de deadline uit ons hoofd te zetten. We vinden het belangrijk dat wanneer de site online gaat, het voldoet aan onze verwachtingen en wensen. En dus nemen we met minder geen genoegen. Ongeveer een maand later is het dan eindelijk zo ver: wij zijn live! 

Trots

Wij zijn mega trots op onszelf! De website ziet er goed uit, het is wat wij voor ogen hebben en er staat al aardig wat content op. Nu gaan we natuurlijk doorpakken en blijven we onze avonturen, tips en ervaringen delen. Daarnaast hopen we je te kunnen voorzien van advies. 

We zijn hard op weg met allerlei leuke plannen die we voor ogen hebben en kunnen niet wachten deze ook weer met jullie te delen. Tot die tijd genieten wij van wat we al hebben neergezet. Wij zijn trots! 

Het leven is een groot avontuur

 ‘Life is a daring adventure towards an unknown future. Its beauty depends on how much you enjoy the journey.’ – Debasish Mridha. 

We weten niet wat de toekomst ons zal brengen, dus genieten we van dit moment. We genieten van wat we nu hebben en genieten van de reis naar ons doel toe: ultieme vrijheid! We doen wat we leuk vinden en waar we blij van worden. En dat gunnen wij jou ook. Het is jouw leven en alleen jij kunt het leven leiden waar je van droomt. Ga het avontuur aan! Wat houd je tegen? 

Wij hebben een nieuw avontuur op de planning staan: vanaf augustus gaan wij op pad met ons camperbusje Fred. Lees hier onze voorbereidingen!

Delen vinden we leuk!

Met onze content hopen we zoveel mogelijk mensen te kunnen inspireren en helpen bij het realiseren van hun wereldse reis. Wij zouden het dan ook leuk vinden als je dit artikel deelt.

Let op: sommige van onze blogs bevatten affiliate links, dit betekent dat wij een commissie ontvangen als jij hier een aankoop doet. Jij betaalt hier niks extra voor en tegelijkertijd support je Reisstel.nl. Een win win situatie dus. Wanneer wij een gesponsorde post schrijven vermelden wij dit altijd bovenaan het betreffende artikel.

Dit vind je misschien ook leuk

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Over ons

Hi, wij zijn Erik & Lisa. Wij hebben alles achter ons gelaten om fulltime te kunnen reizen. Onze ervaringen, tips, en reisroutes delen we graag met jou.

Inhoudsopgave

Scroll to Top