Reisstel.nl Logo
Reisverslag roadtrip week 18 - header

Reisverslag: Roadtrip Europa – week 18

Met vierkante ogen staren we naar onze beeldschermen, de letters dansen door het beeld. De afgelopen dagen heeft het onophoudelijk geregend en was de zon ver te zoeken. Wij hebben onszelf opgesloten en het enige waar wij nog ‘tijd’ voor hebben zijn M&M’s, Engelse drop en pepernoten. En in Eriks geval, zo nu en dan een cake of appelflappen bakken. Waarom? Wel, wij trekken de wijde wereld weer in, dus we moeten nog even maximaal profiteren van alle luxe die ons resort ons te bieden heeft. WiFi en een oven.

De lockdown wordt verlengd tot 7 januari.

We schreven in ons vorige Roadtrip Europa weekverslag al dat we hoopten op goed nieuws vanuit Athene omtrent de huidige lockdown situatie. Helaas vervlogen al onze dromen al direct op de maandag na het ‘heerlijk avondje’ van vorige week. De lockdown wordt wederom verlengd. Dit keer niet zoals inmiddels ‘gebruikelijk’ met één week, nee, helaas direct tot en met 7 januari.

Veilig om te reizen

Van onze voormalige lockdown buddies krijgen we gelukkig positieve berichten terug over het wildkamperen in Griekenland tijdens de lockdown. De locals en politie zijn er allemaal erg relaxt onder, de plekjes zijn nog steeds schitterend en het simpelweg goed. Dat geeft de burger moed! Los van het feit dat het wettelijk niet is toegestaan, is het enige probleem momenteel het weer.  

Afgelopen week heeft het letterlijk elke dag flink geregend, waarvan de afgelopen dagen bijna onophoudelijk. De afgelopen 4 dagen is er zo’n 200mm gevallen. Normaliter is het nog geen 100mm regen in de gehele maand december… Nu is regen geen probleem, maar als er helemaal geen zon meer schijnt hebben wij tegen een uitdaging met de accu.

We gaan weer op pad

Ondanks onze geringe accucapaciteit hoefden we niet lang na te denken, we gaan de sprong wagen. Maandag 14 december gaan we weer op pad en op zoek naar een nieuw onderkomen. Dat betekent dat we na 5 weken dit prachtige resort nu toch echt achter ons gaat laten.

Schrijven, editen en bakken!

We proberen nog even maximaal gebruik te maken van de faciliteiten. Zo bakt Erik 2 cakes, en 2 ladingen appelflappen. Want vanaf maandag hebben we geen oven meer en we hadden simpelweg nog de ingrediënten liggen. Tussen het bakken door komen we eigenlijk niet achter onze laptops vandaan. We willen de nieuwe reisroute voor een roadtrip Zwitserland online zitten en alle bijbehorende artikelen. We hebben de afgelopen dagen nog even het klokje rond gewerkt, bij wijze van, en gelukkig is het toch nog gelukt. Check hier de ideale reisroute voor een roadtrip Zwitserland.

Lisa ontwikkelt een online cursus

Maar dat is toch niet het enige waar jullie zo druk mee zijn? Nee, dat klopt. Het hoge woord kan eruit, Lisa is de afgelopen weken druk bezig geweest om een lang gekoesterde droom in vervulling te brengen. Mensen doormiddel van een online cursus helpen om hun dromen te realiseren. Zoals vele van jullie waarschijnlijk wel weten heeft Lisa in 2017 een zware burn-out gehad. Die uiteindelijk heeft geleid tot een depressie waardoor ze zo’n 1,5 jaar uit de roulatie is geweest. Tijdens deze 1,5 jaar heeft Lisa bijna non stop aan zichzelf gewerkt met oefeningen vanuit coaches, therapeuten en psychologen om zichzelf beter te leren kennen.

Achteraf zijn wij ontzettend blij dat het ons is ‘overkomen’ omdat het ons heeft geholpen in te zien wat onze dromen zijn. Daarnaast heeft het ons enorm geholpen om onze ‘angsten en obstakels’ te overwinnen om zo onze droom, deze wereldreis, te realiseren. De lange weg hier naartoe en alle tips & tricks die Lisa hierin heeft geleerd wil ze graag delen. Nieuwsgierig? Stay tuned!

Wassen, uitpakken, schoonmaken, inpakken

Dit weekend hebben we Fred weer even ontdaan van al het stof, hebben we de laatste wasjes gedaan en waarschijnlijk voorlopig voor het laatst: warm gedoucht. De weersvoorspelling zien er gelukkig stukken beter uit, dus de timing had wat ons betreft niet beter gekund.

Of we het allemaal uithouden in de camper tijdens de Griekse lockdown lezen jullie volgende week.

Liefs, Lisa & Erik

Na de lockdown Fairway Residence boeken?

Delen vinden we leuk!

Met onze content hopen we zoveel mogelijk mensen te kunnen inspireren en helpen bij het realiseren van hun wereldse reis. Wij zouden het dan ook leuk vinden als je dit artikel deelt.

Let op: sommige van onze blogs bevatten affiliate links, dit betekent dat wij een commissie ontvangen als jij hier een aankoop doet. Jij betaalt hier niks extra voor en tegelijkertijd support je Reisstel.nl. Een win win situatie dus. Wanneer wij een gesponsorde post schrijven vermelden wij dit altijd bovenaan het betreffende artikel.

Dit vind je misschien ook leuk

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll naar top