Reisstel.nl Logo
Reisverslag Roadtrip Week 22-25 |Header

Reisverslag: Roadtrip Europa – week 22 – 25

De moed zakt ons in de schoenen. We zijn inmiddels 4 uur onderweg en hebben contact gehad met elke winkel, bouwmarkt of tankstation die iets met gas van doen heeft in een straal van 50 kilometer. Het lijkt dit keer simpelweg niet te lukken om onze gasfles bij te vullen. Zelfs een nieuwe Griekse gasfles met een drukregelaar die past op onze aansluiting lijkt tijdens de lockdown niet te vinden. Het wordt toch geen ‘Zwitserland’ situatie, waar we noodgedwongen naar een buurland moesten om het voor elkaar te boksen?

Bozas Beach, Asopos

Nu de gezelligheid van de feestdagen weer achter de rug is, hebben we het ‘gewone’ leven weer opgepakt. We waren voornemens om na de feestdagen weer rustig door te reizen en elke week een nieuwe plek te zoeken om zo op een rustig tempo meer van Griekenland te zien. Maar door de nieuwe aangescherpte maatregelen in combinatie met de prima voorzieningen op onze huidige plek besluiten we toch om hier de lockdown af te wachten. Deze staat gepland tot 18 januari, althans, totdat deze voor de 33e keer verlengd gaat worden.

Ontwikkeling cursus ‘Dromen realiseren kun je leren’ (update 22-01 – Live!)

Dat betekent dat wij in de tussentijd onze complete focus kunnen leggen op de ontwikkeling van de cursus ‘Dromen realiseren kun je leren’. We hebben in het afgelopen jaar wekelijks vragen over dit onderwerp gekregen waardoor wij hebben besloten onze kennis te bundelen. Waarbij Lisa de grote motivator is achter dit project en zich inhoudelijk over de cursus ontfermt. Daar komt bij dat dit voor Lisa de perfecte kans is om al haar lessen, tips en technieken te delen die zij in de jaren voorafgaand aan onze reis heeft geleerd.

Ondertussen stort Erik zich met ziel en zaligheid in het bouwen van de online kant van de cursusomgeving. Denk aan een inlogportaal, de online cursusomgeving, betalingsmogelijkheden, automatisch gegenereerde bevestigingsmails, landingspagina’s, salespagina en nog veel meer. Genoeg te doen dus.

Workaholics

Het schiet gelukkig lekker op en we zijn inmiddels zo ver dat we een lanceringsdatum hebben gecommuniceerd. 22 januari. Zoals gebruikelijk is onze planning zeer optimistisch en is het ons al snel duidelijk dat we wederom veel te optimistisch zijn geweest.

Wat dat betreft hebben wij bijna ‘geluk’ dat de zon heeft plaatsgemaakt voor wind, regen en storm zodat we ons de hele dag kunnen opsluiten als een stel workaholics zonder ons daar schuldig over te voelen. Naast 1x in de week boodschappen en een incidentele wandeling naar de bakker in het dorp of een hike, komen we eigenlijk niet achter onze laptops vandaan. Gelukkig hebben we waanzinnige vrienden die er regelmatig op uit trekken voor een wandeling en ons in leven houden met wat lekkers. We hebben maar geluk met zulke mooie mensen om ons heen.

Griekse gastvrijheid

Doordat we inmiddels al zo’n lange tijd op het strand staan hebben we steeds meer contact met de locals, die ons kennis laten maken met de Griekse gastvrijheid. Zo krijgen we van de gepensioneerde Maria en haar vriendinnen wekelijks tassen vol sinaasappels en zelfs complete pannen met overheerlijk eten. Van gevulde tomaten en paprika’s tot vijgen en complete rijstgerechten, wat een feestje.

De laatste loodjes

De dagen vliegen voorbij en waar we al bang voor waren is gebeurd. De Griekse lockdown is  voor onbepaalde tijd verlengd. Om moedeloos van te worden. 

Gelukkig gaat het met de cursus wel goed en zijn we inmiddels aanbeland bij de opnames van de begeleidende video’s. De producer in Lisa komt direct naar boven en alleen het beste is goed genoeg. We bouwen Fred om tot een heuse studio op wielen, niks is te veel. We gebruiken het statief met professionele camera van onze buren, terwijl we het licht optimaliseren met de reflecterende schermen die we normaal voor de ramen gebruiken. Creatief met kurk, maar het resultaat mag er zijn. Weer een nieuwe mijlpaal, zo gaaf!

Het eerste succes

Het eerste succes laat niet lang op zich wachten en nog voordat de cursus is gelanceerd zijn de eerste cursussen al verkocht. Wat gaaf. Een droom die uitkomt voor Lisa om andere mensen te helpen met het realiseren van hun dromen. Alle stress en ellende uit het verleden is toch nog ergens goed voor geweest. Dit geeft nieuwe energie. Ondanks dat het ook extra spannend is nu de deadline dus ook echt hard is, want nu mensen de cursus hebben gekocht moet het natuurlijk ook op de afgesproken datum klaar zijn. Shit, haha.

Het succes moeten we natuurlijk vieren, dus bellen we direct het beste en tevens enige restaurant in het dorp en laten we pizza’s en een burger bezorgen. Inmiddels zijn we kind aan huis en zodra ze onze stemmen horen roepen ze direct ‘Blue Van at beach, right?’ We voelen ons nu ook echte supporters van de lokale middenstand.

Gasfles vullen in Griekenland

Gaat ons dan alles voor de wind? Welnee, het is inmiddels alweer even geleden sinds onze laatste zoektocht naar gas in Italië. Dus dat betekent dat de bodem van onze gasfles toch echt steeds meer in zicht komt en we dit niet langer kunnen negeren. We moeten weer op zoek naar gas. Onze favoriete hobby. We trekken er een dag voor uit, en rijden van het ene dorp naar het andere dorp. Maar na 3 groothandelaren, 5 tankstations, 4 bouwmarkten, 2 gashandelaren, 2 supermarkten, 6 garages en nog 5 willekeurige andere winkels die er uitzagen alsof ze ons misschien kunnen helpen vrezen we met grote vrees.

Uiteindelijk worden we getipt over een functie in de Park4Night app waar aanvullende diensten mee worden weergeven. Inclusief vulstations. Op 1,5 uur rijden blijkt een voor Griekenland zeldzaam vulstation te zijn in de middle of nowhere. We zetten koers en ze blijken ons inderdaad te kunnen helpen. De gasfles wordt bijgevuld in Athene wat betekent dat we over 3 dagen weer terug mogen om onze gasfles op te halen. Dat de brandstofkosten inmiddels hoger zijn dan een compleet nieuwe gasfles is niet relevant, want wij kunnen weer koken!

Lancering cursus 'Dromen realiseren kun je leren'

Het is inmiddels 21 januari, 23.30 uur, het is gelukt! De cursus staat online en we hebben zelfs nog een half uur over tot onze deadline. Vanaf morgen kunnen de cursisten starten en gaat de affiliate campagne live. We kunnen niet wachten! Wat een spannende en zenuwslopende ervaring was dit, maar o zo gaaf!

Dus nu de cursus klaar is en de gasfles is gevuld, kunnen we weer voorzichtig op pad. Het waren 5 mooie weken op Bozas Beach, maar vanaf volgende week is het weer tijd voor iets meer avontuur.

Onze campings bezoeken?

Delen vinden we leuk!

Met onze content hopen we zoveel mogelijk mensen te kunnen inspireren en helpen bij het realiseren van hun wereldse reis. Wij zouden het dan ook leuk vinden als je dit artikel deelt.

Let op: sommige van onze blogs bevatten affiliate links, dit betekent dat wij een commissie ontvangen als jij hier een aankoop doet. Jij betaalt hier niks extra voor en tegelijkertijd support je Reisstel.nl. Een win win situatie dus. Wanneer wij een gesponsorde post schrijven vermelden wij dit altijd bovenaan het betreffende artikel.

Dit vind je misschien ook leuk

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll naar top