Reisstel.nl Logo
Roadtrip selfie | header Hero

Reisverslag: Roadtrip Europa – week 29

We zoeken op tientallen websites naar informatie over welke grenzen er open zijn voor inwoners van welke landen. Waar is een PCR test verplicht, hoe oud mag deze zijn bij het passeren van de grensovergang. Waar kun je deze test laten doen, hoe snel krijg je de uitslag. Kom je het volgende land nog wel in als je eerder in land X bent geweest en nog veel meer. Helaas spreken veel bronnen elkaar tegen of hebben verouderde informatie. Ook de officiële websites van de desbetreffende landen bieden weinig tot geen actuele informatie. Oftewel, reizen in Coronatijd.

Verscherpte Corona maatregelen in Griekenland

Helaas, de cijfers lopen in Griekenland nog steeds op en logischerwijze worden de eerder voorspelde versoepelingen omgebogen naar verzwaringen. Aangezien wij hopen om in het voorjaar naar Scandinavië te gaan, is dit het moment om onze terugreis uit te gaan puzzelen. We krijgen positieve berichten uit Sicilië, maar ook de Balkan kriebelt nog steeds. Kiezen we voor veilig en blijven we in de EU zodat we altijd naar huis kunnen of gaan we voor het avontuur met de kans dat landsgrenzen volledig dicht gaan?

Wordt het Italië of toch Albanië?

De zoektocht is moeilijk door alle berichten die elkaar tegenspreken, verouderde informatie of gebroken zinnen in Google Translate waardoor je net de essentie mist. Uiteindelijk komen we per toeval terecht op verschillende websites van de Amerikaanse Overheid. De informatie die we hier vinden is zeer gedetailleerd, accuraat en up-to-date.

We doen zelf nog wat belletjes en nemen contact op met verschillende Nederlandse ambassades om de informatie te controleren. Zo kan het puzzelen beginnen en komen we tot de conclusie dat het bijna eenvoudiger en veiliger is om via de Balkan terug te rijden dan via de EU. Mooi, we hebben een plan. Of in ieder geval, we beginnen in Albanië en daarna kijken we weer verder.

Tip: voor iedereen die wil weten wat er wel en niet mogelijk is: typ in Google: ‘Corona US Gov + land X’ en klik op de desbetreffende Amerikaanse Buitenlandse Ambassade. Zij voegen vaak ook extra informatie toe voor EU burgers.

Nauplion

Doordat we de afgelopen maanden niet veel konden reizen zijn er een hoop dingen die we nog niet hebben gezien in Zuid-Griekenland. We maken een lijst met alles dat we nog in Griekenland kunnen en willen zien en stippelen zo langzaam onze weg uit naar de grens met Albanië. We starten in de leuke kuststad Nauplion, ook wel de onofficiële hoofdstad van Peloponnesos genoemd. Naast een erg leuk oud centrum met schitterende gekleurde huisjes en kastelen kunnen we hier ook ons gas laten bijvullen.

Voor de eerste keer tijdens onze reis verloopt dit soepel, we brengen onze gasfles fles om 10.00 uur weg en ’s middags om 15.00 uur staat hij alweer klaar. Nadat we ze hebben gewogen blijken ze maar beperkt gevuld te zijn, maarja.. het blijft een gasfles en dat betekent dat het bij ons natuurlijk niet in een keer goed kan gaan.

Griekse stranden en vulkanen

Met de gasflessen op ‘zak’ gaan we de komende dagen op zoek naar de mooiste stranden van de ‘4e vinger’. We hebben gelukkig allemaal gave tips gekregen van Joren en Emma die al eerder deze kant op zijn gereden waardoor we een hoop minder mooie stukken kunnen overslaan. Ideaal. We vervolgen onze weg naar het schiereiland Methana, dat met een landtong is verbonden met het Griekse schiereiland Peloponnesos. Snap jij het nog? Dit eiland staat bekend om de gelijknamige Methana vulkaan en de vele schitterende uitzichten. Voor de kust liggen namelijk verschillende kleine eilanden en met goed weer kun je in de verte Athene zien liggen. Althans, dat denken wij.

Het is inmiddels al einde van de middag als we aankomen op Methana dus gaan we eerst op zoek naar een mooie plek. Maar als we onderweg langs het startpunt van de korte hike naar de top van de vulkaan komen, besluiten we toch direct te gaan. Want hoe gaaf is het om een zonsondergang op de top van een vulkaan te kunnen bekijken? We nemen onze hoofdlampjes mee voor op de terugweg en genieten van elk moment op deze prachtige plek. Ietwat anders dan verwacht, maar daarom niet minder mooi. We redden het zelfs om voor het donker weer terug te zijn bij Fred en gaan door met onze zoektocht.

Driemaal is scheepsrecht

De eerste plek die we op het oog hebben was volgens Park4Night geschikt voor 1 of 2 campers, maar er bleken er al 4 op elkaar gepakt te zijn. De volgende spot blijkt niet meer te bestaan dus we worden een klein beetje nerveus. Het is inmiddels pikdonker, de avondklok komt in de buurt en er zijn weinig plekken te vinden op dit eiland. Gelukkig bleek het gestress voor niks te zijn, want iets verderop vinden we een afgelegen parkeerhaven, waar we de volgende ochtend wakker worden met een waanzinnig mooi uitzicht.

Onrust

Doordat we onze planning hebben gemaakt en de spelregels van onze Corona puzzel elke dag weer kunnen veranderen zijn we erg onrustig. We willen graag alle tijd hebben om Scandinavië met goed weer te ontdekken, maar ook onze familie in Nederland zien. Maar we willen ook de tijd nemen om de voor ons mysterieuze Balkan landen te verkennen. En daar komt bij dat we bang zijn dat Albanië alsnog de grens sluit voor EU-burgers, zoals het inmiddels niet meer mogelijk is om vanuit Albanië weer Griekenland in te reizen. We houden het tempo er dan ook goed in en proberen onderweg zoveel als mogelijk te genieten van het schitterende Griekenland.

Epidaurus en klein Zwitserland

We zetten al vroeg koers richting het toeristische Epidaurus, met restanten van een complete stad uit de Griekse oudheid. Ook is er een gigantisch amfitheater te vinden. We zijn vooraf al gewaarschuwd dus het gesloten is vanwege Corona, maar met George in de hand nemen we de gok. Eenmaal aangekomen blijkt het te stormen en waait George weer exact de verkeerde kant op. Ach niet geschoten is altijd mis, toch? Vanaf hier rijden we via de bergen in het binnenland door naar het Doxa lake. Ofwel klein Zwitserland, waarom? Dat lees je volgende week.

Delen vinden we leuk!

Met onze content hopen we zoveel mogelijk mensen te kunnen inspireren en helpen bij het realiseren van hun wereldse reis. Wij zouden het dan ook leuk vinden als je dit artikel deelt.

Let op: sommige van onze blogs bevatten affiliate links, dit betekent dat wij een commissie ontvangen als jij hier een aankoop doet. Jij betaalt hier niks extra voor en tegelijkertijd support je Reisstel.nl. Een win win situatie dus. Wanneer wij een gesponsorde post schrijven vermelden wij dit altijd bovenaan het betreffende artikel.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email
Share on whatsapp

Dit vind je misschien ook leuk

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top