Reisstel.nl Logo
Search
Close this search box.

Reisverslag: Roadtrip Europa – week 42

Het is zover, de laatste dagen van onze reis zijn aangebroken, wat een gek gevoel. Ondanks dat we maar kort in Nederland zijn voordat we weer doorreizen voelt het toch als het einde. We willen nog verschillende steden zien, maar nu we een voorlopige einddatum hebben vastgesteld is het bijna alsof we aan het wachten zijn.

De laatste dagen

Voordat het zover is hebben we nog bezoekjes aan Bale en Rovinj op de agenda staan in de streek Istrië. 2 totaal verschillende steden, maar beide absoluut het bezoeken waard. Zo zijn we letterlijk de enige toeristen in Bale en worden we als koningen bedient op het super idyllische terras. In Rovinj is het juist een grote mensenmassa en moeten we voor het eerst deze reis in de rij staan voor een plekje op het terras.

Onbereikbare slaapplek

We willen vervolgens zo ver mogelijk naar het Noorden rijden om onze laatste dagen door te brengen. We hebben hier afgesproken met Nederlandse vrienden en wij rijden alvast vooruit om een mooie wildplek te vinden.

We vinden een hele gave spot, aan het strand, we hoeven er ‘alleen’ nog maar even naartoe te rijden… De navigatie leidt ons eerst naar een militaire zone, wat ons een slecht plan lijkt, vervolgens naar dusdanig dichtbegroeide wegen die zelfs voor een SMART nog een uitdaging zouden zijn. We proberen een omweg, maar daar komen we stil te staan voor een wegafbreking. De volgende route is zo spannend dat we toch maar weer uitstappen en gaan wandelen. Maar deze weg blijkt halverwege over te gaan in een voetgangers pad waarna we toch weer terugkeren.

Dolfijnen spotten

Uiteindelijk parkeren we de bus en lopen we vanaf daar in zo’n 30 minuten naar de plek aan het strand. Terwijl we kijken of we een mooie plek kunnen vinden zien we naast ons een hoop beweging in het water. Het blijkt een complete school dolfijnen te zijn die op zo’n 50 meter voor de kust continue opspringen uit het water. Wat een feest.

De plek blijkt uiteindelijk onhaalbaar voor ons, maar wat een feest dat we toch op ontdekkingstocht zijn gegaan en dat we zo vlak voor ons vertrek worden uitgezwaaid. Er zit niks anders op dan toch maar een camping in de buurt te zoeken voor de laatste dagen, kunnen we in ieder geval nog even lekker douchen.

Spierwitte Duitse campers

Aangekomen bij de ‘campingzone’ blijkt het afgeladen vol te zijn en is er nauwelijks een vrije plek te vinden. We worden beiden direct zenuwachtig als we al die Duitse spierwitte campers en caravans zien staan dus draaien we direct weer om. Zo kunnen we onze reis niet afsluiten. Gelukkig vinden we verderop nog een leuke plek direct aan zee naast een kleine strandtent. Hier ontmoeten we onze Nederlandse vrienden en gaan we ’s avonds lekker aan de borrel. We hebben exact dezelfde planning dus spreken direct af dat we ze 2 dagen later weer zien om samen mee terug te rijden.

Social Friends

De volgende middag is het dan eindelijk zo ver. Het voelt alsof we Peer en Sharon al 10 jaar kennen, maar in de praktijk hebben we ze gewoon nog nooit gezien (!) ondanks dat we samen al hebben afgesproken naar Japan te gaan reizen. Zij reizen ons langzaam vooruit en dan meeten we elkaar eind augustus in Turkije. Gelukkig is er direct een klik en vliegt de tijd voorbij. Een goede keuze, wij hebben leuk gezelschap gevonden voor het volgende avontuur!

Rit naar huis

De volgende ochtend staan Gwen en Melvin om stipt 06.00 uur voor de deur met hun campertje. We reiden in colonne het eerste deel van de terugreis en genieten van een culinaire lunch bij de Mac. De grensovergangen verlopen soepel en zodra we vertellen dat we naar Nederland gaan mogen we overal direct doorrijden. Geen controles, geen ingewikkelde vragen, formulieren of transit tijden. Perfect.

We waren van plan om onze laatste stop in Keulen te maken als symbolische afsluiting, nadat we hier de reis 10 maanden geleden ook begonnen. Maar door alle onzekerheid over de transit maatregelen durfden we het niet aan zonder PCR-test. Zodoende skippen we de overnachting en rijden we in een stuk door, waarna we rond middernacht met open armen worden ontvangen door Eriks moeder in Epe.

We zijn weer thuis, of in ieder geval in Nederland.

Reisplannen

Onze plannen wisselen nog steeds bijna dagelijks door de wisselende wetgevingen. Zo zouden we met Adam en Tania die we eerder in Italië hebben deze zomer naar Scandinavië reizen. Nu Noorwegen nog steeds op slot zit, hebben we de plannen bijgesteld naar enkel Zweden. Maar helaas, Zweden accepteert enkel EU-inwoners en nu de Brexit een feit is, is Zweden geen optie meer.

Dan maar de zomer doorbrengen op de mooiste stranden van Schotland, toch? Helaas blijken de verwachte versoepelingen in het Verenigd Koninkrijk te zijn omgezet naar extra inreisbeperkingen waardoor wij naast een 10-daagse quarantaine in Schotland, ook 3 prikken a 170 pond per stuk, per persoon moeten nemen. Om vervolgens ook nog eens in Nederland officieel in Quarantaine zouden moeten. Dat is ons teveel van het goede, dus is het nog even afwachten hoe de maatregelen zich verder gaan ontwikkelen. De wens is er, nu nog een locatie.

Upgrades Fred

Naast het geplande onderhoud voor Fred staan er ook verschillende aanpassingen op de agenda om ons voor te bereiden voor de lange reis. Een nieuw dakluik, aangepaste wielen voor het zware terrein, een ventilator, een compleet nieuwe set voor onze energiehuishouding, extra watertanks, een extra dieseljerrycan, nieuwe zonnepanelen en wat allemaal nog meer. We weten dus nog niet hoe onze zomer eruit komt te zien, maar dat we niet stil gaan zitten is een feit.

Nu eerst tijd voor onze vrienden en familie, tot snel!

Delen vinden we leuk!

Met onze content hopen we zoveel mogelijk mensen te kunnen inspireren en helpen bij het realiseren van hun wereldse reis. Wij zouden het dan ook leuk vinden als je dit artikel deelt.

Let op: sommige van onze blogs bevatten affiliate links, dit betekent dat wij een commissie ontvangen als jij hier een aankoop doet. Jij betaalt hier niks extra voor en tegelijkertijd support je Reisstel.nl. Een win win situatie dus. Wanneer wij een gesponsorde post schrijven vermelden wij dit altijd bovenaan het betreffende artikel.

Dit vind je misschien ook leuk

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Over ons

Hi, wij zijn Erik & Lisa. Wij hebben alles achter ons gelaten om fulltime te kunnen reizen. Onze ervaringen, tips, en reisroutes delen we graag met jou.

Inhoudsopgave