Reisstel.nl Logo
Search
Close this search box.

Cameratas Case Logic | nr 1 favoriet voor elke activiteit

Gesponsord blog- Tijdens onze roadtrip door Europa met camper Fred zijn wij altijd op zoek naar de fijnste vanlife artikelen. Denk aan handige gadgets, fijne opbergmogelijkheden, niet breekbaar servies of toiletartikelen. Het fijnste is natuurlijk als we producten kunnen vinden die ons camperleven een stukje makkelijker maken! Daar draagt onze cameratas van Caselogic zeker aan bij. We vertellen je graag alles over deze handige, hippe en compacte cameratas. Tijd voor een review! 

Era Large cameratas van Case Logic

Dit is wat Caselogic zelf omschrijft over de cameratassen:

“De rugzakken zijn duurzaam, betrouwbaar en ontworpen om alles op zijn plaats te houden terwijl jij onderweg bent. Je laptop, tablet en andere accessoires zijn altijd beschermd en binnen handbereik, of je nu dagelijks naar kantoor reist, onderweg bent of vanuit huis werkt. 25 jaar garantie!”

En meer specifiek over deze Era Large cameratas:

“Een grote, eigentijdse camerarugzak met volledig instelbare opbergruimte voor een spiegelreflexcamera, drone en alle nieuwste accessoires.”

De Era camera backpack wordt op de website van Case Logic in 3 varianten aangeboden. De small, medium en large. De small biedt ruimte voor een camera of drone plus accessoires (€49,99), in de medium passen zowel een camera en een drone, in combinatie met een aantal accessoires. Een laptop wordt lastig, maar een tablet zou hier wel in passen (€69,99). De Cameratas Era Large, die wij tijdens onze reis mee hebben, biedt ruimte voor een camera, drone, diverse accessoires en een laptop (€99,99). Alle tassen zijn in de kleur grijs beschikbaar.

Wat krijg je voor dat geld?

Zoals hierboven al vermeld is de Era Large een slim ingerichte en hippe cameratas. Omdat wij altijd onze waardevolle spullen meenemen als wij op pad gaan vinden wij het dan ook erg belangrijk dat de tas voldoende ruimte bood voor onze volledige uitrusting.

Camera, batterijen, oplader, drone, batterijen, afstandsbediening, statief, harde schijf, laptop, kabels, etc. Omdat wij graag hiken vinden we het ook fijn om extra eten/ drinken mee te kunnen nemen of een extra shirt. Door de verplaatsbare compartimenten kun je de tas optimaal inrichten waardoor je veel meer mee kunt nemen dan je op basis van het formaat wellicht zou inschatten.

Wij zijn fan. 

Bekijk hieronder een uitgebreide video van de cameratas

Play Video about Review | cameratas Case Logic | YouTube

Eerste indruk

Onze eerste indruk was direct ontzettend positief, vooral de basic en stoere look vonden wij erg fijn. Wij zijn zelf namelijk niet gecharmeerd van de traditionele zwarte cameratassen en waren zelf op zoek naar een neutrale maar toch stijlvolle tas.

Doordat de binnenzijde van de tas is opgebouwd uit verplaatsbare gewatteerde compartimenten kunnen wij de tas optimaal inrichten. Zo houden wij naast onze (beperkte) apparatuur toch voldoende ruimte over voor andere zaken. Een extra blouse voor een citytrip of een broodje tijdens het wandelen. Aan de zijkant van de tas is naast ruimte voor een statief, ook ruimte voor een fles(je) water.

De schouderbanden zijn gewatteerd waardoor deze erg zacht is op de schouders en een hoog draagcomfort heeft. Doordat de rits volledig te openen is tot aan de bodem kun je de tas volledig openklappen voor een optimale toegang tot de apparatuur, ideaal. Door de indeling van de compartimenten in combinatie met de ritssluiting hoef je de ritsen maar een klein stukje te openen om direct toegang te krijgen tot de camera en laptop. Voor ons de meest gebruikte apparatuur, wat dan ook erg fijn in gebruik is.

Indruk na een maand intensief gebruik

Wij zijn erg blij met de cameratas. We vinden vooral de stoere uitstraling van de tas is een groot pluspunt. Ook de ‘short cut’ om de camera en laptop te pakken is ideaal. De tas blijft erg netjes in gebruik en viezigheid is er makkelijk van te verwijderen.

De ritsen gingen in het begin ietwat stroef, maar dit wordt met elke keer gebruik net iets soepeler.

Doordat de tas direct tegen je rug wordt gedragen is een bezwete rug op warme dagen een gegeven. Maar eerlijk is eerlijk, welke rugtas heeft dit niet? De tas zit lekkere op de schouders, je kunt er prima een dag mee rondlopen door een stad of hiken.

Wij vinden de Large uitvoering een perfect formaat en sluit voor ons naadloos aan op onze wensen. De cameratas fungeert daardoor ook direct als reguliere rugtas voor een citytrip of korte hike, daar is de tas niet te groot voor. De tas heeft voldoende opbergmogelijkheden, maar het zou voor ons gebruik een fijne toevoeging zijn als de compartimenten nog flexibeler zouden zijn. De twee scheidingsstroken in het midden van de van de tas (over de lengte) zijn namelijk vast.

Ben je op zoek naar ‘presets’, zodat je jouw foto’s in dezelfde stijl gemakkelijk kunt nabewerken? Bekijk dan zeker eens de Presets van Reispackers.

Samengevat

Eindoordeel - 5*****

Eerlijk is eerlijk, we zijn gek op onze nieuwe Era Large cameratas van Case Logic en het is dan ook echt een toevoeging aan onze uitrusting! We hadden niet verwacht dat de tas zo gemakkelijk een van onze daypacks zou kunnen vervangen op een citytrip of een hike. Nu hebben we alle apparatuur veilig bij ons en nog ruimte voor wat te eten en drinken ook. Daarnaast past de tas door zijn casual look overal bij en zit ook nog eens lekker.

Waar kun je de cameratas kopen?

Helaas zijn de tassen niet direct online via hun eigen website te bestellen, maar bekijk de digitale verkooppunten. Een van de verkooppunten is Bol.com. Wil je ons supporten? Bestel de tas dan via onze affiliate link

Delen vinden we leuk!

Met onze content hopen we zoveel mogelijk mensen te kunnen inspireren en helpen bij het realiseren van hun wereldse reis. Wij zouden het dan ook leuk vinden als je dit artikel deelt.

Let op: sommige van onze blogs bevatten affiliate links, dit betekent dat wij een commissie ontvangen als jij hier een aankoop doet. Jij betaalt hier niks extra voor en tegelijkertijd support je Reisstel.nl. Een win win situatie dus. Wanneer wij een gesponsorde post schrijven vermelden wij dit altijd bovenaan het betreffende artikel.

Dit vind je misschien ook leuk

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Over ons

Hi, wij zijn Erik & Lisa. Wij hebben alles achter ons gelaten om fulltime te kunnen reizen. Onze ervaringen, tips, en reisroutes delen we graag met jou.

Inhoudsopgave