Reisstel.nl Logo
Search
Close this search box.

Tips en 8 bezienswaardigheden Bogota Colombia | Reisgids

Reisgids Bogota Colombia | Bogota, you either love it or you hate it. Dat is althans het gevoel dat wij eraan overhielden, mede door er over te praten met andere reizigers. Wij vonden onze tijd in Bogota heerlijk en voelden ons helemaal op ons gemak in deze miljoenenstad. Helaas hebben we ook verhalen gehoord van mensen die geïntimideerd werden. Daarom vertellen we je in dit artikel meer over de veiligheid in de stad, maar zullen we uiteraard ook onze tips met je delen op gebied van restaurants en accomodaties. Last but not least: onze favoriete bezienswaardigheden in Bogota.

Reisgids Bogota Colombia

Over Bogota Colombia

De kleurrijke hoofdstad van Colombia ligt op ruim 2.600 meter en wordt omgeven door de Oostelijke bergketens van de Andes. En dus kunnen we je direct uit de flipflop droom helpen: door de hoge ligging komt de gemiddelde temperatuur het hele jaar door op zo’n 18 graden en zijn de lokale weerberichten net zo betrouwbaar als het gemiddelde weerbericht in Nederland. Reken vooral op veel regen.

De beste reistijd is van december tot maart, dan heb je de grootste kans om te kunnen genieten van zonnige en droge dagen. Met de nadruk op ‘kans’ wij hadden 2 van onze 4 dagen in Bogota non-stop regen. Dus houdt je flipflops vooral nog even ingepakt totdat je weer aan de kust bent.

Bogota heeft een gewelddadige geschiedenis die werd bepaald door drugs, corruptie en de daarbij horende protesten. Tot op de dag van vandaag zijn dit belangrijke onderwerpen die in elke tour die je in Bogota gaat doen besproken zal worden. Mocht je dit interessant vinden, poets dan vooral je Spaans goed op, zodat je hier met verschillende inwoners van de stad over kunt praten en je eigen mening kunt vormen. Uiteraard zijn de tours er in het Engels.

De populairste en tevens oudste wijk van de stad is La Candelaria die grenst aan het beroemde Plaza Bolivar waar Bogota ‘officieel’ in 1538 werd gesticht. Deze wijk zit vol met leuke restaurants, universiteiten en honderden jaren oude koloniale huizen waardoor de stad echt leeft en er altijd energie in de lucht hangt. Deze wijk wordt door vele toeristen dan ook gekozen als wijk om je accomodatie te boeken.

Is Bogota veilig?

Een van de meest gestelde vragen: Is Bogota veilig? Ja, door de sterke opkomst van het toerisme is Bogota op dit moment veiliger dan ooit. Maar, net als in elke grote stad moet je je er bewust van zijn dat er overal zakkenrollers op de loer liggen en dat er wijken zijn die je beter kunt vermijden.

Zoals gezegd wordt het aangeraden om als toerist een accomodatie te boeken in de wijk La Candelaria. Maar ook de wijken Zona Rosa of Zona T en Usaquen worden als zeer veilig beschouwd. 

Eerlijk gezegd blijft het moeilijk in te schatten. Want helaas blijkt dat juist in wijken als La Candelaria overvallen worden gepleegd, omdat men weet dat daar de toeristen met waardevolle spullen rondlopen. De regel in Colombia is dan ook: “Geef geen Papaja.” Dit betekent eigenlijk niets anders dan dat je de ‘overvallers’ geen reden moet geven om het uit je zak te halen. Maak het ze niet te makkelijk!

Wat dus vooral belangrijk is: ga niet in het donker nog over straat. En neem zo weinig mogelijk (liefst geen) waardevolle spullen mee als je over straat loopt. Let op dat je geen (waardevolle) sierraden draagt of (te veel) los geld bij je hebt.

De gevaarlijkste wijken in Bogota zijn de wijken in het zuiden van de stad, die tegen de bergen aan liggen. Denk hierbij aan de wijken: Kennedy, Ciudad Bolívar, Usme, San Cristóbal en Bosa.

Wat zijn de veiligste wijken van Bogota?

Wij verbleven 3 nachten in de wijk La Candelaria en hebben ons hier geen moment onveilig gevoeld. Daarnaast is er zowel overdag als ’s nachts veel politie op de been. Toch is het goed om vooraf bij je accommodatie navraag te doen over welke gebieden als veilig zijn gemarkeerd en welke niet.

Zo is Plaza Bolivar een van de best beveiligde pleinen van de stad, twee straten verderop kan het alweer onveilig zijn. Wij werden vanuit onze accommodatie aangeraden om niet alleen over straat te lopen en ons ’s avonds en ‘s nachts enkel met officiële taxi’s te verplaatsen door de stad.

In het algemeen geldt dat het Noorden en Oosten van Bogota als ‘veilig’ bekend staan, waaronder de wijken La Candelaria, Zona Rosa (Zona T), Chapinero, Chico, La Macarena en Usaquen. Daar tegenover staat, hoe verder je ‘de bergen’ in gaat, hoe groter de kans dat je problemen gaat vinden. Wij hebben hier zelf gelukkig geen ervaring mee gehad, maar vanuit onze accommodatie en de verschillende tours zijn wij hier meermaals voor gewaarschuwd.

In het hoofdstuk accommodaties gaan we verder in op de veiligheidssituatie van de verschillende wijken en welke wijken dan ook geschikt zijn voor toeristen.

Bezienswaardigheden Bogota

Er is niks lekkerders dan een handig overzicht van de highlights en bezienswaardigheden die een stad te bieden heeft. Al helemaal als je er maar relatief kort verblijft, zoals veel reizigers in Bogota. Wij hebben onze favoriete bezienswaardigheden op een rijtje gezet, met een korte toelichting. Enjoy.

1. Graffiti tour

De graffiti tour (Bogota Graffiti) is al sinds jaar en dag de nummer één activiteit om te doen in Bogota. Onder leiding van een gids ga je op pad en leer je tijdens de 3 uur durende tocht ‘alles’ over streetart en de vele verborgen boodschappen die hierin schuilen. Wij vonden vooral de passie van onze gids (Jay) erg aanstekelijk waarin hij zelf ook veel van de artiesten kent en zo ook meer over hun beweegredenen kon vertellen.

Kunnen de boodschappen je allemaal gestolen worden? Dan is het alsnog een te gekke tocht door de uiterst creatieve en strakke schilderingen die ze maken. Of het nu met een bezem is om in een korte tijd zoveel mogelijk meters te maken, of een kunstwerk waar dagen, dan niet weken aan wordt besteed.

 • Reserveer je plekje hier (link naar de informatie op tripadvisor, want de website lijkt er regelmatig uit te liggen)
 • Kosten: de tour werkt volgens het tours voor tips principe, je geeft wat je het waard vond.
 • Duur: 2,5 uur

Support ons: via Get Your Guide zijn er ook (privé) graffiti tours te boeken in Bogota. Mocht je hier in geïnteresseerd zijn, kun je dat via deze link boeken. Zodoende krijgen wij een deel van tour en betaal jij niets extra’s.

2. Ontdek Bogota per fiets

Onze favoriete activiteit om te doen in Bogota is met afstand de fietstocht door de stad onder leiding van de lokale experts van Baja Bikes. Zij werken lokaal samen met Bogota Bike Tour. Ik weet niet wat het is, maar op de fiets zie en ervaar je de stad op zo’n ontzettend andere manier als bij een wandeling of bustocht. Je komt buiten de gebaande paden en daar weten ze bij deze tour wel raad mee.

Zo stopt de tour niet rondom het centrum, maar fiets je ook dwars door het Red Light District van Bogota, waarbij we de tip kregen om hier vooral ’s nachts niet alleen op straat te lopen. En nee, niet alleen in die zin haha. Ook was er een stop bij een lokale koffiebrander, waar je een kijkje in de keuken krijgt en je de lekkerste koffies kunt proeven (je snapt direct waarom wij de tour zo leuk vonden) en bezochten we een lokale fruitmarkt waar we ontelbaar veel soorten fruit mochten proeven.

Of je nu één dag of één maand in Bogota hebt, de fietstocht MAG niet ontbreken.

3. Ga op museum tour

Bogota is rijk aan musea, noem een willekeurig thema en er is wel een museum over te vinden. Het kloppende hart van het museum rijk is La Candelaria waar je de meeste musea zult vinden. Mocht je een museum willen bezoeken, dan zijn onderstaande toch wel de populairste en zeker een bezoek waard.

 • Gold museum (museo del Oro), dit museum bevat meer dan 55.000 goudstukken die verspreid over het land zijn gevonden. Hier leer je meer over de inheemse bevolking
 • Botero Museum, ondanks dat wij niet veel met kunst hebben vormt Fernando Botero hier toch wel een grote uitzondering op. Zijn ‘opgeblazen’ werken toveren altijd een glimlach op onze gezichten en alleen daarom al is het museum een bezoek waard. Tel hier kunstwerken van onder andere Picasso en Monet en een prachtig uitzicht op de Monseratte bij op en je hebt geen excuus meer om het over te slaan. En om het nog leuker te maken, dit museum is ‘gratis’ – ons favoriete Spaanse woord. Let op: gesloten op dinsdagen.
 • Museo Nacional de Colombia, in het Colombiaanse rijksmuseum leer meer over de geschiedenis van Colombia in het oudste museum van het land. Wil je een uitgebreide tour met gids, dan kun je die hier boeken. 
 • Museo Santa Clara, een unieke kerk, kost nog geen dollar om te bezoeken

4. Plaza Bolivar

Een bezoek aan het belangrijkste openbare plein van Bogota kan en mag natuurlijk niet uitblijven. Het plein dateert uit medio 1500 en kreeg in 1960 een flinke opfrisbeurt.  Rondom het plein staan verschillende belangrijke Colombiaanse gebouwen, waaronder de kathedraal het Palacio Lievano en het Capitolio Nacional waar het parlement van Colombia zich huisvest.

Als is het Justitioneel Paleis misschien nog wel bijzonderder om te benoemen, nadat deze op 6 november 1985 werd verwoest door een aanvaring tussen het leger en de guerillagroep M-19. Tanks domineerden het plein en er waren zware vuurgevechten, te bizar voor woorden. Om een beeld te krijgen wat er hier allemaal heeft plaats gevonden vind je het wellicht interessant om dit filmpje op Youtube te bekijken.

Vandaag de dag is hier gelukkig niks meer van te zien en is het een drukte van jewelste op het plein, met straatverkopers, kinderen die achter de duiven aanrennen, toeristen en ouderen die genieten van al het leven op straat. Ook wordt het plein standaard gebruikt voor demonstraties en concerten.

Het leukste van het plein vonden wij de kleine kraampjes in de straten rondom het plein. Vooral het kraampje waar er kunst werd gemaakt van Venezolaans geld maakte indruk op ons. Stapels geld dat als kunst beduidend meer waard is dan als losse briefjes.

5. Monserrate

Wij zijn gek op uitzichtpunten, niet geheel verrassend stonden wij dan ook al op de 1e dag in de rij voor de kabelbaan, lees ‘teleférico’, richting de top van de Monserrate. Deze berg ligt op ruim 3.000 meter hoogte en heeft een geweldig uitzicht over de stad.

Een paar tips voor een optimale ervaring:

 • Verwacht niet dat je de enige bent, het is misschien wel de populairste spot van Bogota
 • De prijzen voor de kabelbaan zijn op zondag lager… niet geheel verrassend, is het dan ook veeeeeel drukker.
 • Vermijd slecht weer, je ziet simpelweg niks en dat is zonde van het ‘uitzichtpunt’ haha
 • Het is mogelijk om naar boven te hiken en op de top kaartjes te kopen voor een enkele reis met de kabelbaan naar beneden. De beloning van het grandioze uitzicht is dan nog vele malen hoger!

Je vind de kabelbaan hier.

6. Teatro Libre

Het Teatro Libre is een gratis theater. Je kunt de voorstellingen op de posters voor de deur checken. Toen wij er waren was er vanaf 15.30 uur blues en jazz voorstellingen waar je tijdens een kop koffie van kunt genieten. Ook als je niks met theater of muziek hebt, dan is het nog de moeite waard voor de koffie… en dan hebben we het nog niet eens gehad over de taart!

7. Plazoleta Chorro de Quevedo

Het Plazoleta Chorro de Quevedo is een heerlijk klein plein waar overdag en ’s avonds veel mensen samen komen. In de weekenden zijn er vaak straat optredens en wordt er zonder enige rem genoten van de lokale Chicha (drank). Er zijn hier veel restaurants en koffie bars die we zeker kunnen aanraden.

Toch bezoeken de meeste toeristen het plein vanwege de prachtige muurschilderingen en de lieve mensen. Nergens in de stad wordt ‘apart’ en ‘anders’ zijn zo gewaardeerd als hier. Simpelweg de place to be.

8. Carrera 2 – de smalste straat van Bogota

Vanaf de Plazoleta Chorro de Quevedo loop je zo Carrera 2 in, oftewel ‘funnel street’. Dit is de smalste straat van Bogota en misschien direct ook de meest sfeervolle en diverse straat van de stad. Waar je ook kijkt, er zijn overal restaurantjes, koffiebars en leuke plekken om te dansen.

Altijd al Chicha willen proeven en durfde je het op het plein niet aan? Wellicht durf je het wel in een van de restaurantjes waar ze je graag kennis laten maken met hun lokale specialiteit. Kortom, gooi alle zorgen en spanningen van je af, loop de steeg door en laat je verrassen door al het moois dat Colombia te bieden heeft en te vinden is in deze ene straat.

Tijd over? Hier zijn nog veel meer tips!

Er zijn nog zoveel meer leuke activiteiten in- en rond Bogota die je zou kunnen doen, dus zit je er klaar voor?

 • Bezoek de botanische tuinen ‘Jardin Botanico’ om even tot rust te komen.
 • Dompel je onder in de lokale cultuur op de zondagsmarkt in Usaquen tussen 09.00 en 16.30 uur.
 • Neem de lift naar de 47e etage van het hoogste gebouw van Bogota, de Torre Colpatria en geniet van het unieke uitzicht.
 • Bezoek een voetbalwedstrijd van de lokale FC Millonarios
 • Slenter door de leukste wijken van de stad en ontdek het échte Bogota
 • Bezoek de zout kathedraal van Zipaquira
 • Bewonder het huis van de president (Casa de Nariño).
 • Ontdek de verschillende grote stadsparken die Bogota rijk is.

Wat zijn de beste restaurants in Bogota?

Het stikt in Bogota van de leuke en overheerlijke restaurants en daar hebben we ook met heel veel liefde gebruik van gemaakt. Maar voordat je op pad gaat zijn er 2 dingen belangrijk om te weten over de ‘eetcultuur’ in Bogota, of eigenlijk Colombia in zijn geheel.

  • In Colombia kennen ze net als in veel Midden- en Zuid-Amerikaanse landen het ‘Menu del dia’, ofwel een dagschotel. Dit is bijna altijd een kop soep vooraf, rijst, bonen, ei met vlees of vis als hoofdgerecht, een glas drinken en soms nog iets kleins als dessert. Ben je vegetarisch, dan wordt het vlees of vis vaak achterwege gelaten, maar is het bord verder gelijk. Sta er niet raar van te kijken als men onder ‘vlees’ geen ‘kip’ verstaan. Het kan dus geen kwaad om ‘sin carne, pollo y pescado’ toe te voegen aan je bestelling.
  • Daarnaast is het voor Colombianen niet ‘gewoon’ om ’s avonds buiten de deur te eten. Veel van deze restaurants zijn dan ook alleen ’s middags geopend tot 15.00 uur en sluiten daarna hun deuren.

Steeds meer restaurants openen nu ook ’s avonds hun deuren voor toeeristen, maar wees gewaarschuwd en kijk vooraf goed wat de openingstijden zijn voordat je naar een restaurant gaat. Dat kan je veeeel onnodige stappen en een humeurige vriendin besparen. Niet dat Lisa ooit chagrijnig is, maar toch… 😉

Komt'ie! 12x restaurant tips Bogota

 • Maha Vegan foodheerlijk restaurant waar vegan voedsel wordt bereid. Alles wordt vers bereid en zit voool met smaken.
 • El Gato GrisHét restaurant van La Candelaria. Als een van de ‘weinige’ restaurants ook ’s avonds geopend, met een heerlijk uitgebreide menukaart. Gave inrichting, verspreid over verschillende verdiepingen. Toen wij er waren was er een live optreden en zat het restaurant bommetje vol.
 • Huitzilin Restaurante – Mexicaans restaurant op het Plazoleta Chorro de Quevedo, heerlijke betaalbare taco’s gegeten. Het restaurant was vrijwel leeg toen wij er waren, onterecht overigens. We werden overladen met Tequilla’s, dus alleen daarom al zeer geslaagd haha.
 • Ramen House Club – We hebben hier zelf niet gegeten, maar kregen dit restaurant wel van verschillende mensen aangeraden als een verrassend leuk en betaalbare eetgelegenheid. Het bijzondere? Alles is in het Dragon ball Z thema.
 • Nativo Arte y Comida NaturalErg leuk restaurant dat bekend staat om de Menu del Dia. Het bijzondere aan dit restaurant is dat het volledig wordt gerund door nativos die uitsluitend (vegan) koken met producten van het land. Heerlijk, maar pas als je om pittig eten vraagt haha.
 • Quinua Y Amarento – voordelige en zeer smakelijke dagmenu’s. Geopend tussen 12.00 en 15.00 uur. Zorg dat je er op tijd bij bent, want dit restaurant zit vaak vol.
 • Capital Cocina y caféBen je op zoek naar iets meer luxe, maar nog steeds een super prijs kwaliteit verhouding? Dan is het Capital Cocina y café er voor jou. De borden worden prachtig opgemaakt, het restaurant is klein, gezellig en zelfs bijna rustiek te noemen.
 • Restaurant Madre – Hier hoeven we weinig woorden aan vuil te maken, simpelweg de beste pizza’s van de stad. Het restaurant zit goed verstopt tussen twee panden, dus let goed op.
 • Crepes & Waffles – Wellicht niet een standaard restaurant zoals je van ons gewend bent, maar toch een hele leuke optie als je ontbijt niet inbegrepen zit bij je hotel. Crepes, wafels en meer zoete heerlijkheid. Een klein paradijs, aldus Erik. Kanttekening, het is een keten, dus verwacht geen schattig authentiek iets.
 • Compania Casa del Rey – Wij gingen op zoek naar een leuke bakker en die hebben we gevonden. Bij een bezoekje aan het wc, liepen we plotseling een prachtig groot restaurant binnen, waar geen vrije tafel meer te vinden was, met harde muziek. De borden zagen er prachtig uit, al kunnen we alleen de bakker maar echt een review geven haha.
 • Mestizo VeganoDit restaurant was helaas gesloten toen wij er waren, maar staat nog hoog op onze food-bucketlist. Je vindt hier de meest smaakvolle vegetarische gerechten met inspiratie uit geheel Zuid-Amerika. Wij houden sowieso van vegetarische of veganistische restaurants omdat de smaken en creativiteit in de gerechten vaak zoveel beter is dan standaard restaurants waar ze enkel het stuk vlees van je bord halen.
 • Florida Bakery and Coffee shop – oké, dit is niet direct het restaurant die we nu bedoelen, maar vlakbij dit restaurant zit een klein restaurant waar altijd een lange rij staat om echte Colombiaanse hapjes af te halen. Zeker een aanrader om te proberen.

Ontbijt

Bogota is rijk aan lokale bakkers of Franse bakkers zoals de Min Rincon Frances. Maar wil jij je echt onderdompelen in de lokale cultuur? Ga dan met een lege buik de straat op en laat je verrassen door alles wat je tegen gaat komen. Zo vind je hier veel streetfood, wat te denken van Arepas (maisbrood) dat wordt gegrild met bijvoorbeeld ei of kaas. Daarnaast zijn ze hier gek op de frituur, of het nu met kaas gevulde ballen (Pandebono) zijn of een speciale mix met aardappel en mais. Ga er voor!

Wil je op veilig spelen? Dan kun je altijd nog verse avocado’s scoren en een baguette voor een heerlijk gezond broodje, waarna je een sapje kunt scoren bij een van de talloze verkopers van verse sapjes.

Koffie bars

Wie houden we ook voor de gek, wij houden van eten en drinken, dus doe er je voordeel mee. Nog wat extra tips voor leuke koffiebarretjes haha.

Accommodaties

Heb je net als wij voorafgaand aan je reis geen enkel idee waar je het beste kunt verblijven in Bogota? Dan gaan we je hiermee op weg helpen.

De bekendste (en veilige) wijken van Bogota zijn

 • La Candelaria, met afstand de populairste wijk onder toeristen. Het is er sfeervol, het is de absolute museum hotspot, er zijn verschillende populaire tours en fijne restaurants. Overdag is het er veilig, maar ’s avonds en ’s nachts is het goed om je ho(s)tel te raadplegen waar het veilig is.
 • La Macarena, deze wijk staat bekend om de kunst galerijen en betaalbare restaurants. De wijk ligt in het noorden tegen Candelaria aan en is daardoor ook een goede uitvalsbasis om de toeristische trekpleisters te ontdekken. Helaas zijn er weinig leuke en betaalbare accommodaties voor backpackers.
 • Chapinero, minder bekend dan La Candelaria, maar toch een erg interessant gebied. Het is de hotspot voor de LGBTQ+ gemeenschap wat zorgt voor een heerlijke frisse sfeer, het is er volgens locals ’s nachts veiliger dan La Candelaria omdat er simpelweg minder toeristen zijn. Met als bijkomende voordeel dat het er goedkoper is doordat er simpelweg minder toeristen komen. Het nadeel van Chapinero is dat er weinig toeristische attracties zijn waardoor je vaker de bus of taxi moet nemen om je door de stad te verplaatsen.
 • Zona Rosa, ligt officieel in de wijk Chapinero, maar wordt toch vaak los gezien van Chapinero zelf. Zona Rosa is vooral erg populair onder gezinnen, welgestelden en feestgangers. Het is waarschijnlijk de veiligste wijk van Bogota, ook ’s nachts. Er zijn veel uitgaansgelegenheden en restaurants, maar het is een stuk duurder dan de rest van de stad en ver van de toeristische ‘hotspots’ in La Candelaria.
 • Usaquen, populair onder de fijnproevers ligt de wijk Usaquen in het noorden van Bogota. De regio is goed verzorgd, er zijn verschillende winkelcentra en het is erg bruisend in de weekenden. Net als Zona Rosa ligt het verder van de toeristische attracties en zijn er weinig betaalbare ho(s)tels te vinden.

We zijn op zoek gegaan naar de leukste hotels in hostels in de ‘veilige’ wijken T-zone en La Candelaria. Houd je van sfeervolle accommodaties in een bruisende omgeving? Dan raden wij je aan om naar Candelaria te gaan. Hou je wat meer van rust en zoek je wat meer luxe? Dan zijn de accommodaties in T-zone wellicht een betere match voor jou. Het bekendste hotel van Bogota is waarschijnlijk het Selina hotel, sfeervol en aan alles wordt gedacht, maar wat ons betreft flink overprijst.

De leukste accommodaties in Candelaria

Wij sliepen zelf in Hostal R10 in de wijk Candelaria. Een erg mooi hostel in een statig pand dat met een 8,7 ook erg goed wordt beoordeeld op Booking.com. De locatie is top, maar wij denken dat het beter kan. De standaardkamer met badkamer was verstopt op de begane grond, rook erg muf en had geen ramen.

Na de eerste nacht zijn we verhuist naar de kamer met een gedeelde badkamer. De kamer was erg mooi, met hoge plafonds, maar wederom geen ramen naar buiten toe en erg gehorig doordat het grenst aan de gezamenlijke ruimte. Het personeel had weinig tot geen kennis van de omgeving en had daarnaast onze betaling niet verwerkt, waardoor we bij het uitchecken voor een vervelende verrassing kwamen te staan. Wouw, klinken wij nu zuur?

Hotels en hostels in Bogota die ons beter lijken of die we getipt hebben gekregen:

De leukste accommodaties in Zona Rosa – Chapinero

Behoor jij tot de categorie gezinnen, welgestelden of feestgangers, dan zijn dit waarschijnlijk accommodaties die beter passen bij jouw wensen:

Algemene tips Colombia

We sluiten dit blog af met verschillende algemene tips voor jouw bezoek aan Colombia op het gebied van mobiel internet en geld opnemen.

Mobiel internet Colombia

Claro is de grootste telecom provider van Colombia met de beste dekking. Loop je toevallig langs een winkel en staan er geen rijen is dat natuurlijk de makkelijkste manier om een goedkoop abonnement af te sluiten. Daarnaast zie je op alle grote pleinen en bij zo ongeveer alle toeristische trekpleisters wel Claro verkopers staan, te herkennen aan hun rode pakjes.

De prijzen zijn gelijk als in de winkel en ze kunnen je direct helpen om je telefoon goed in te stellen. Vanwege de inrichting van het lokale mobiele netwerk hadden wij in eerste instantie waardeloos bereik. Gelukkig konden ze dit eenvoudig aanpassen.

Wij betaalden 41.000 pesos (10 euro) voor 12gb + 12gb gratis en tevens de mogelijkheid om binnen Colombia te kunnen bellen.

Geld opnemen

De beste bank voor reizigers om geld op te nemen is met afstand de Davidienda. Zij rekenen geen transactiekosten, wat bij veel banken wel het geval is. Let op, bij het geld opnemen krijg je de vraag of je de aangeboden wisselkoers accepteert. Belangrijk: Accepteer deze niet! De aangeboden wisselkoers is ongunstig, door hem af te wijzen krijg je de reguliere wisselkoers zonder de transactiekosten. Snel verdient toch?

Wordt Bogota jouw volgende bestemming in Colombia?

Wij vinden het ontzettend leuk om te zien wanneer jullie onze tips opvolgen. Heb je een leuke foto gemaakt tijdens je verblijf in Bogota? Stuur ons een berichtje of deel hem op Instagram met de hashtag #reisstel.

Pin dit artikel voor later

Reisgids Bogota | Tips en bezienswaardigheden Bogota Colombia | Pinterest Pin

Delen vinden we leuk!

Met onze content hopen we zoveel mogelijk mensen te kunnen inspireren en helpen bij het realiseren van hun wereldse reis. Wij zouden het dan ook leuk vinden als je dit artikel deelt.

Let op: sommige van onze blogs bevatten affiliate links, dit betekent dat wij een commissie ontvangen als jij hier een aankoop doet. Jij betaalt hier niks extra voor en tegelijkertijd support je Reisstel.nl. Een win win situatie dus. Wanneer wij een gesponsorde post schrijven vermelden wij dit altijd bovenaan het betreffende artikel.

Dit vind je misschien ook leuk

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *