Reisstel.nl Logo
Search
Close this search box.

Wil jij je leven veranderen? Zo doe je dat in 5 stappen!

Het leven wat je op dit moment leidt is niet het leven waar je altijd van droomde. Misschien vind je het huidige leven ‘wel prima zo’, maar je merkt dat er iets mist dat je echt gelukkig maakt. Of je hebt al zo vaak lijstjes gemaakt en nieuwe dingen geprobeerd, maar echt je leven veranderen, dat lukt niet. Niet getreurd, met deze 5 stappen kun ook jij nu je leven veranderen!

Je doelen behalen - met deze 5 tips gaat het echt lukken | header

Ik ben Lisa en ik reis samen met mijn vriend Erik de wereld over! Na mijn burn-out en het herstellen daarvan werd ons 1 ding duidelijk: waarom wachten met doen wat je gelukkig maakt, als we ook nu een verandering in gang kunnen zetten? Wij hebben ons huis verkocht en onze fulltimebanen opgezegd om op wereldreis te gaan. Momenteel reizen wij met onze camper ‘Fred’ door Europa: onze droom is werkelijkheid geworden! Inmiddels werken we hard verder aan onze huidige droom: jou helpen jouw droom te realiseren. Of dit nu een (wereld)reis is of iets compleet anders. Om je op weg te helpen deel ik in dit blog mijn tips hoe jij vandaag nog jouw leven kunt veranderen!

Inhoudsopgave - Je leven veranderen in 5 stappen

1. Jouw doel voor ogen zien

Alles begint bij het concreet en helder hebben voor jezelf wat je wil bereiken om zo jouw leven te veranderen. Dus wat is jouw doel voor ogen? Wanneer ik mijn doelen opstel die ik wil bereiken, neem ik dit heel letterlijk. Ik start met visualiseren. 

Wil jij je leven veranderen? Start met visualiseren

Visualiseren is eigenlijk niets anders dan jouw ‘droomscenario’ voor je zien. Probeer dit zo gedetailleerd mogelijk te doen! Hierbij kun je jezelf vragen stellen als:

Maar wat wellicht nog wel belangrijker is, hoe gedraag jij je en hoe voel jij je in dit ‘droomscenario’? Jij wil jouw leven veranderen. Betekent dit ook dat je iets in jouw gedrag moet veranderen? Hier kom ik later in dit blog verder op terug.

Bedenk hierbij heel goed: wil ik dit echt? Of: wat wil ik echt? Houd geen rekening met anderen, denk ook eens buiten de kaders die je jezelf misschien (onbewust) oplegt.

Of je nu jouw droomscenario gaat visualiseren of niet, belangrijk is: neem de tijd voor jezelf om je droom duidelijk te krijgen voor jezelf. Ik weet dat ‘tijd voor jezelf nemen’ vaak gezegd wordt en misschien word je er een beetje moe van, maar alleen door echt tijd te nemen en op die manier dichtbij je gevoel te komen, kom je erachter wat jij echt wil in je leven en wat jij dus in je leven kunt veranderen. Wat mij helpt om hierbij stil te staan is meditatie. Er zijn speciale geleide meditaties voor visualisatie.

Tip: Je kunt hiervoor de Meditation Moments App gebruiken. Deze is gratis en bied o.a. een fijne visualisatie meditatie.

Nu je helder hebt voor jezelf wat je wil bereiken en zo die verandering in jouw leven in gang kunt zetten, is het tijd om die eerstes tap te nemen. Jij bent zelf verantwoordelijk voor je eigen geluk. Niemand anders doet het voor je! Wees hierin ook overtuigd. Spreek het hardop uit. Wat ga jij in je leven veranderen?

2. Wat wil jij in je leven veranderen? Geen excuses meer!

De eerste stap naar verandering is weten wat je wil veranderen en de tweede stap is het gewoon gaan doen! Klinkt makkelijk en eigenlijk is dat het ook. Er zijn ongetwijfeld allerlei redenen waarom je het niet zou moeten doen. Je weet misschien wel 10 excuses te bedenken. “Het is niet het juiste moment.” “Ik moet eerst nog even…, voordat ik…”. Of je hebt bepaalde overtuigingen die je tegenhouden: “Als ik iets probeer, zie ik nooit resultaat. Het gaat toch niet lukken.” Tja… als je op deze manier blijft denken, dan zal er ook niets veranderen.

Je komt er maar op een manier achter hoe het voor je uit zal pakken en dat is door het gewoon te gaan doen! En daarnaast geldt ook: er zijn altijd redenen en excuses te bedenken waarom het nu niet het juiste moment is. De tijd is nu! Je leeft nu, maak nu die verandering naar jouw droomleven!

Kansen zien

Je wilt je leven veranderen. Een goed begin: kansen zien in plaats van obstakels. “Wat is het ergste dat er kan gebeuren?” Altijd een goede vraag om jezelf te stellen, maar misschien nog wel beter: “Wat gebeurt er als ik…wel doe? Wat levert het mij op en welk gevoel geeft dat mij?” Denk eens na over die ene reden waarom het je wel kan gaan lukken? Richt je daarop. Je zult merken dat het dan al veel makkelijker wordt om een eerste stap te zetten.

3. Je leven veranderen? Gewoon doen!

Wat zou voor jou de eerste stap kunnen zijn die je kunt zetten om je leven te veranderen? Is dit een praktische stap, zoals sparen of een sollicitatiebrief sturen? Plan het in en houd je aan de afspraak die je met jezelf hebt gemaakt.

Hulp vragen

Weet je wel wat je kunt doen om je leven te veranderen, maar weet je niet hoe en stel je het daarom uit? Doodzonde! Hulp vragen is iets wat je zo enorm op weg kan helpen. Waarom zou je het allemaal alleen willen doen?

In datzelfde straatje: deel je dromen of doelen met anderen. Ten eerste zal je merken dat door je dromen hardop uit te spreken, ze ook echt levend worden. Je hebt het uitgesproken, het ziet niet alleen meer in je hoofd. Ten tweede kan een ander je helpen je doelen te bereiken. Je kunt afspraken maken om een keer in de zoveel tijd samen weer even te overleggen, zo heb je ook direct een stok achter de deur als je die nodig hebt! Door met anderen over je dromen en doelen te praten, doe je ook weer een hoop nieuwe inspiratie op.

En, bedenk eens bij jezelf: hoe vaak geef jij tips aan anderen die jezelf eigenlijk ook wel heel goed kunt gebruiken?

4. Je leven veranderen? Prioriteiten stellen

Misschien wel het allerbelangrijkste: prioriteiten stellen. Jij wil je leven veranderen, doe het dan ook echt! Hierboven al even genoemd: houd je aan de afspraken die je met jezelf hebt gemaakt en bedenk bij de keuzes die je maakt: gaat deze keuze mij verder helpen in het bereiken van mijn droom of doel?

Keuzes maken

Je hebt het vast wel eens gemerkt. Je hebt een enorme energie boost, weet het zeker: je gaat je leven veranderen. Je zet een eerste stap en daarna ebt het gevoel weer wat weg. Je ziet niet snel genoeg resultaat en dat zorgt ervoor dat je weer bij het begin uit komt: “het gaat toch niet lukken.” Heb je wel eens bewust nagedacht over de keuzes die je maakt?

Pak jij ’s avonds een boek dat je verder kan helpen in de richting van je droom of kijk je liever een Netflix serie? Begin je de dag met opschrijven wat je die dag wil bereiken om dichterbij je droom te komen, of scroll je liever 15 minuten op Instagram? Spaar je elke maand extra 50 euro, of geef je die 50 euro met gemak uit aan koffie to-go’s of een paar nieuwe schoenen? Allemaal keuzes. Keuzes die jij zelf maakt en die invloed hebben op het veranderen van je leven.

En, bedenk eens bij jezelf: hoe vaak geef jij tips aan anderen die jezelf eigenlijk ook wel heel goed kunt gebruiken?

5. Waardeer de kleine stappen

Klinkt altijd zo leuk he? Vier je successen. Maar dit is echt een hele belangrijke. Ik heb zelf jarenlang geen succes gevierd. Elke keer wachtte ik op ‘een grotere beloning’ of ‘een grotere stap’ die nog zou komen. Resultaat: je raakt uit het veld geslagen, omdat je nooit ervaart dat je goed bezig bent of dat je acties tot resultaten leiden. Of je gaat altijd maar door in de focus op het eindresultaat, waardoor je met de oogkleppen op je eigen successen niet in ziet.

Zelfvertrouwen is groei

Door stil te staan bij te successen die je boekt, oftewel de stappen die je verder brengen naar de verandering die je in je leven wil, ervaar je zelfvertrouwen. En dit zelfvertrouwen zorgt uiteindelijk voor meer groei. Je komt in een flow terecht. Door op te schrijven wat je verder heeft gebracht naar jouw einddoel, zal je merken dat er daadwerkelijk resultaat van je acties zijn en dat je goed bezig bent!

Tip: schrijf elke dag 3 dingen op die jou verder hebben gebracht naar je doel

Je leven veranderen begint nu!

Start vandaag nog met het nemen van de eerste stap! We vinden het superleuk als je geïnspireerd bent geraakt door dit artikel. Ben je benieuwd hoe we je nog verder kunnen helpen bij het realiseren van je dromen? Bekijk dan eens de mogelijkheden van onze onlinecursus. 

Pin dit artikel voor later

5 stappen naar verandering in je leven | Pinterest

Delen vinden we leuk!

Met onze content hopen we zoveel mogelijk mensen te kunnen inspireren en helpen bij het realiseren van hun wereldse reis. Wij zouden het dan ook leuk vinden als je dit artikel deelt.

Let op: sommige van onze blogs bevatten affiliate links, dit betekent dat wij een commissie ontvangen als jij hier een aankoop doet. Jij betaalt hier niks extra voor en tegelijkertijd support je Reisstel.nl. Een win win situatie dus. Wanneer wij een gesponsorde post schrijven vermelden wij dit altijd bovenaan het betreffende artikel.

Dit vind je misschien ook leuk

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *