Reisstel.nl Logo
Search
Close this search box.

Reisgids Cartagena Colombia | eten, slapen en doen

Cartagena was voor exact zoals we ons Colombia vooraf voorstelden. Warm, kleurrijk, gezellig, toegankelijk en levendig. Wellicht een tikkeltje toeristisch, maar welke grote stad in Colombia is dat niet. Tijdens onze rondreis door Cartagena verbleven wij een kleine week in deze swingende stad en delen onze favoriete tips met jou in dit artikel.

Reisgids Cartagena Colombia

Bezienswaardigheden in Cartagena Colombia

Ondanks de hitte die kenmerkend is voor Cartagena de Indias, zoals de stad ook wel wordt genoemd, zijn er gelukkig nog meer dan genoeg leuke activiteiten om te doen. De stad ligt in het noorden van Colombia en grenst aan de kust. Er zijn een aantal mooie eilanden die je vanuit Cartagena kunt bezoeken, maar je kunt vanaf hier ook de overtocht naar Panama maken. Wij deden dat met een zeilboot via de San Blas eilanden.

Goed, terug naar Cartagena. Wij delen hieronder onze favoriete tips en activiteiten in deze bruisende stad met jou, enjoy!

1. Free Walking Tour

Jaja, onze favoriete activiteit in elke grote stad, de Free Walking Tour, waarbij je onder leiding van een bevlogen en ervaren gids meer leert over de stad, de geschiedenis en de mensen die er wonen. Wat ons betreft de perfecte activiteit om je trip aan Cartagena mee te beginnen. Tijdens de tour wandel je langs verschillende bezienswaardigheden in Cartagena die ook in deze lijst staan en krijg je vaak direct wat leuke tips voor je volgende kopje koffie of je lunch.

Er is inmiddels een wildgroei aan organisaties die dergelijke wandelingen verzorgen en na wat research kozen wij voor de Free Tour Cartagena. Deze organisatie kwam goed uit de reviews en bieden daarnaast verschillende wandelingen aan. Ideaal voor de fanatiekeling die niet genoeg heeft aan het oude centrum.

Aanmelden doe je hier: Free Tour Cartagena
Kosten: gratis, werkt op basis van een vrijwillige donatie

2. Cartagena bike tour

Naast de Free Walking Tour is er in Cartagena een andere tour die hier misschien nog wel populairder is. De Free bike tour. Wij betaalden omgerekend zo’n €10 p.p. voor een gids, waarbij je een fiets ‘krijgt’ tijdens de tour. Hierdoor kun je je in dezelfde tijd een veel groter oppervlakte van Cartagena zien. Een super concept, vooral omdat je tijdens het fietsen nog een beetje aangename verkoeling ervaart, die je hier hard nodig zult hebben.

Helaas waren wij niet heel blij met onze gids, die erg veel haast leek te hebben om de tour af te ronden. Dus heb je al een Free Walking Tour gedaan, dan kunnen we zeker aanraden om ook zelf een fiets te huren om de stad te verkennen. Heb je nog geen Free Walking Tour gedaan en zie je het niet zitten om met de hitte in Cartagena zo’n stuk te lopen, dan is dit een leuk alternatief.

Aanmelden doe je hier: https://freebikingtourcartagena.com/
Kosten: 90.000 COP (inclusief tip)

3. Bezoek El Centro

Of je nu Cartagena per voet of per fiets gaat verkeren, je zal hoe dan ook een bezoek brengen aan El Centro, ofwel het historische centrum dat omringd is door de dikke stadsmuren. Niet voor niks staat dit al sinds 1984 op de UNESCO werelderfgoedlijst.

In het historische centrum kun je heerlijk ronddwalen tussen de prachtige oude en kleurrijke gebouwen. Je vind hier een groot aantal fijne restaurants, leuke boutiquehotels, barretjes, (luxe) kledingwinkels en straatverkopers. De pleinen en parken bruisen en vormen het kloppende hart van Cartagena. De parken staan vol met bankjes die altijd vol lijken te zitten, terwijl er op de pleinen muziek wordt gemaakt. Niet gek toch?

4. Bekijk een spectaculaire zonsondergang

Zo’n grote stadsmuur die doorloopt tot aan de zee leent zich natuurlijk perfect als het decor van een spectaculaire zonsondergang. De populairste plek om de zonsondergang te bekijken is het Café del Mar en dat is geen geheim. Het terras zit elke avond vol, dus wil je een kans maken op een tafeltje voor 2, kom dan op tijd.

TIP: skip de lange rij voor Café del Mar en laat je verwennen door een van de vele straatverkopers met een ijskoude Corona, Club Colombia of Aguila. Het uitzicht vanaf de stadsmuur is minstens net zo mooi, of misschien nog wel mooier.

5. Getsemani

Waar de oude binnenstad van Cartagena het bekendste gedeelte van de stad is, daar is de wijk Getsemani, net buiten de oude binnenstad, misschien nog wel populairder.

Deze wijk behoort zeker tot onze favoriete wijken in Cartagena. De sfeer is relaxt, het is er rustig en de barretjes geven veel sfeer. Althans, als je hier ’s avonds komt. Overdag kun je bijna over de mensen lopen en ’s ochtends zijn alle barretjes logischerwijze nog gesloten. Omdat de straat populair is, zijn de prijzen van de drankjes dit helaas ook. Al blijven het natuurlijk Colombiaanse prijzen.

Getsemani staat daarnaast bekend om het wilde verleden en de vele streetart die je hier kunt vinden. Alleen al om het verhaal hierachter te horen is het aan te raden om een van de eerder genoemde tours te doen onder leiding van een gids.

6. Dieren spotten in het park

Nadat we een maand lang in Costa Rica op zoek zijn geweest naar luiaards onder leiding van verschillende gidsen en weken door Panama hebben gereisd terwijl we in het regenwoud op zoek waren naar apen, hebben we ze nergens van dichterbij kunnen zien dan in het Parque Centenario (hier) in Cartagena.

Je kunt ze hier simpelweg niet missen. Er zijn hier namelijk op elk tijdstip van de dag mensen te vinden, die je maar al te graag helpen om een luiaard of aapje te spotten. En helpen ze je niet? Dan volg je gewoon de lens van een ander en zie je ze vanzelf.

Wij vonden het een bijzondere en unieke ervaring, terwijl het tegelijkertijd ook iets heel zieligs heeft. Het kleine stadpark is namelijk omgeven door wegen, waardoor de luiaards min of meer gevangen zitten in de stad. Tenzij de regering ingrijpt of ze door ziekte overlijden, zul je hier over 100 jaar nog luiaards zien.

Locatie: hier
Toegang: gratis
Openingstijden: ma-zo van 07.00 – 18.30 uur

7. Paraplu straat

Hoewel een kleurrijke stad als Cartagena absoluut geen toeristische paraplustraat nodig heeft, hebben ze hem toch. En wat zouden wij voor toeristen/ bloggers zijn, als we niet toch even een kijkje zouden nemen.

Tijdens onze zoektocht kwamen wij in eerste instantie uit in ‘Carrera 10’ (hier), een straat vol barretjes waar vooral de Engelse en Amerikaanse feestbeesten zich helemaal thuis leken te voelen. Los van de geweldige Arepas op de hoek, hebben we de vrolijke vlaggetjes snel aan ons voorbij laten gaan en gingen we op zoek naar die ‘andere’ straat met vrolijke gekleurde aankleding.

Gelukkig bleken beide ‘paraplustraten’ zich in de toeristische wijk Getsemani te bevinden en was het bij de tweede wel raak. Een leuk opgezette en fotogenieke straat, waar het ’s middags en ’s avonds erg gezellig is met mensen die er een drankje gaan doen.

Locatie: Hier

TIP: Wil je een gave foto zonder andere toeristen? Kom dan ’s ochtends vroeg als de stad nog slaapt, of juist tussen de middag als het ‘te warm’ is om door de stad te slenteren. Je moet er wat voor over hebben, maar het is goed te doen.

8. Streetart spotten

Waar we in Bogota al helemaal ondersteboven waren van de schitterende street-art, zijn we dat misschien nog wel meer in Cartagena. Op elke hoek van de straat vind je prachtige schilderingen, sommige met een diepere betekenis, andere juist puur voor de kunst. Het is dan ook heerlijk om hier doelloos door de straten te slenteren en al het moois in je op te nemen.

Het doelloos slenteren is overigens vooral in de ochtend of aan het einde van de middag aan te bevelen, haha. Er zijn verschillende tours te boeken waarbij je meer leert over alle schilderingen. Wij hebben deze overgeslagen, maar geloven dat dit een hele vette activiteit kan zijn in Cartagena.

9. Koffie drinken

Wij houden van koffie! Waar we in Boquete in Panama al een tour deden langs koffieplantages en branderijen werden we in Colombia nog verder verliefd op koffie. Niet alleen de smaak, maar ook het proces, de geuren, het landschap en de passie. De beste koffie gaat in Colombia helaas naar het buitenland en de ‘left-overs’ worden gebruikt voor eigen consumptie.

Gelukkig zijn er steeds meer lokale boeren die de toeristen als een interessante afzetmarkt zien en daardoor ook hier goede koffie gaan verkopen! Wij kunnen deze ontwikkeling van alle kanten alleen maar toejuichen en hoe kunnen we dit beter supporten dan op zoek te gaan naar een lekkere kop koffie.

Abaco Libros y Cafe: hier krijg je een heerlijke koffie geserveerd in een super leuke boekenwinkel. Er zijn verschillende tafeltjes waar je kunt zitten en kunt genieten van de fijne sfeer. Koffie is hier tot kunst verheven.

Epoca Coffe: Epoca Coffe is voor de koffiebars in Cartagena een beetje zoals de toren van Pisa voor voor Pisa is. Cartagena bestaat wel zonder Epoca, maar het is wel zeer bepalend. Oke, slecht voorbeeld en sterk overdreven, maar het is wel zonder overdrijven een super sfeervolle bar en restaurant in één, waarbij je ‘geluk’ hebt als er een tafeltje voor je vrij is. Niet goedkoop, wel erg lekker. Helemaal met zo’n verrukkelijke amandelcroissant erbij. Woow!

El Alma: Op zoek naar iets fancys? Dan is Al Alma een goede keuze. Wij zijn ’s middags langs gegaan voor een kopje koffie in de airco en die was super!

10. San Felipe Kasteel

Vanaf ons balkon bij Hotel San Felicin keken wij uit op het San Felipe kasteel, een van de vele vestingwerken die Cartagena rijk is. Het kasteel speelde na de bouw in 1657 een belangrijke rol in de kolonisatie en verdediging van Cartagena. Door de rijke geschiedenis en de huidige staat van het gebouw wordt het ook wel gezien als een van de zeven wonderen van Colombia.

Je kunt hier door de vele smalle tunnels dwalen en onder leiding van een gids of audiotour meer leren over de geschiedenis.

Kosten: 27.000 COP p.p. – kinderen <6 zijn gratis (paspoort of id-kaart wordt gevraagd als bewijs)
Openingstijden: 07.00 – 18.00 uur

11. Locals kijken op hét plein

Weet je even niet waar je heen moet? Ga dan naar het Plaza de la Trinidad, het kleine stadsplein waar er altijd wel iets gebeurt. ’s Avonds staan er verschillende foodstands, waar je een Arepas of burger kunt scoren, al zijn die niet direct goedkoper dan het eten in de omliggende restaurants. Al is dit natuurlijk wel een unieke sfeer.

Van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat zul je hier mensen zien, dus scoor wat lekkers, zoek een vrije plek op een bankje en kijk je ogen uit op dit kleurrijke plein.

12. Sportlessen aan de skyline

Voor wie denkt dat het in Cartagena te warm is om te sporten heeft het helemaal mis. ’s Avonds verandert de ‘Fuerte de San Sebastian del Patelillo (hier) in een heuse openlucht sportschool. Het staat hier dan helemaal vol met sportievelingen die hardlopen, volleyballen, reguliere danslessen, danlessen op een soort van pogosticks en andere fysieke activiteiten.

Ook als je zelf niet van het sporten bent is het erg leuk om hier naartoe te wandelen. Al was het alleen al voor het mooie uitzicht over de skyline van Cartagena.

13. Bezoek het strand

Waar je bij Colombia misschien denkt aan paradijselijke stranden, ga je dat niet perse in Cartagena vinden. Het bekendste en drukste strand van de stad is Playa Bocagrande,  dat op een paar kilometer van het centrum ligt. Je loopt hier makkelijk naartoe, al is het met de temperaturen hier waarschijnlijk lekkerder om een Uber te pakken of fiets te huren. Verwacht hier dus geen witte stranden, maar een boulevard die is volgebouwd met grote woon- en kantoorcomplexen, waar Zandvoort nog bij verbleekt.

Een rustiger alternatief is Castillo Grande, dat even verderop ligt. Wil je echt rust vinden, dan zul je toch echt met de auto op pad moeten en uurtje moeten rijden naar Playa Blanca, ten zuidwesten van Cartagena. Vrienden van ons zaten in de omgeving van ‘La Boquila’ ten noordoosten van Cartagena, waar het strand een stuk lekker rustig was, maar niet perse adembenemend.

TIP: wil je onvergetelijke paradijselijke stranden ervaren? Dan zit je in Cartagena goed om de boot naar de fenomenale San Blas eilanden te pakken! Hier vind je enkel stranden zoals ze in de reisgidsen worden omschreven. Geweldig!

14. Arepas eten

Je bezoek aan Colombia is niet compleet zonder de lokale specialiteit te proeven, de Arepas. De Arepas zijn te vergelijken met de tortillas in Mexico, stokbrood in Frankrijk of Curry in Sri Lanka. Een arepas is een maisbroodje die ongeveer het formaat heeft van een shoarmabroodje, maar dan luchtiger.

De Arepas wordt vervolgens gevuld met verschillende toppings, wat letterlijk alles kan zijn. Groente, vlees, ei, verzin het maar. En het leuke? Arepas kun je voor ontbijt, lunch of diner eten, maar ook als tussendoortje of midnightsnack. Wij werden getipt om onze Arepas te halen bij Colombitalia en die tip kunnen we zeker doorgeven.

Voor 3.000 – 5.000 COP heb je een heerlijke goedgevulde Arepas, die je op een plastic stoeltje voor de deur kunt eten. Een echte Colombiaanse ervaring.

15. San Blas eilanden

Cartagena is samen met Panama-stad dé opstapplaats voor een onvergetelijke reis naar de San Blas eilanden. 365 kleine eilanden met witte zandstranden, bedekt met palmbomen vol kokosnoten omgeven door een zee met verschillende kleuren blauw en een glimlachende zon.

Of je nu wil snorkelen, de lokale bevolking wilde ontmoeten of aan je teint werken op een verlaten strand, alles kan hier. Het paradijs waar het water blauwer dan blauw is en de koraalriffen mooier dan we ooit hebben gezien. En wat te denken van de schildpadden, haaien, roggen, inktvissen, zeesterren en een miljoen soorten vrolijk gekleurde vissen gespot. 

De meeste boten vertrekken vanaf de Cartagena Nautical Club, die je hier kunt vinden. Wij gingen zelf op pad met de organisatie Blue Sailing en kunnen die iedereen aanbevelen.

Wil je meer weten over de San Blas eilanden?
Lees dan ook ons artikel over de San Blas eilanden

16. Scoor fruit op straat

Nergens is het fruit lekkerder dan bij de vele verkopers op straat. Laat je verrassen door het aanbod en laat al je zintuigen verwennen. De meeste verkopers hebben een prachtige kar vol met de mooiste mango’s die ze ter plekke voor je bereiden. Binnen 10 seconden is de schil er af en is de mango in reepjes gesneden, top!

17. Eilanden voor de kust

Een populaire activiteit om te doen in Cartagena is een bezoek aan de prachtige eilanden voor de kust van Cartagena. Dan hebben we het nu natuurlijk niet over de San Blas eilanden, maar over de kleine idyllische Rosario-eilanden. Deze groep van 27 eilanden ligt ongeveer 30 kilometer voor de kust en is zowel te boeken als dagtocht, maar ook zeer geschikt om op een van de eilanden te overnachten. De koraalriffen en het helderblauwe water maken het een uitstekende plek om te snorkelen en duiken en daarmee enorm populair onder toeristen.

De bekendste eilanden zijn Isla Grande, Isla Rosario en Isla del tesoro die samen een nationaal park vormen. Dit in combinatie met het feit dat je hier alleen met de boot kunt komen zorgt er voor dat  het er lekker rustig en je even kunt ontsnappen aan de drukte van de stad.

Althans… een van de eilanden staat stiekem te boek als feesteiland waar je vanuit het water je drankjes kunt bestellen. Ook voor de mensen die in zijn voor een feestje dus een aanrader.

Kosten: prijzen voor een dagtocht liggen rond de 290.000 COP oftewel € 60,00
Boeken doe je hier: BonaVida Catamaranes
Tijden: je vertrek om 08.30 uur in de ochtend en aan het einde van de middag kom je weer terug in Cartagena.

18. Extra tip: wasjes in de wasmachine

Er zullen ongetwijfeld backpackers zijn die weer toe zijn aan een wasje die dit blog tijdens hun bezoek aan Cartagena lezen. Wij bezochten Lavatú voor ons was, de service was top en de prijzen waren prima. Niet goedkoop, wel goed.

Beste restaurants in Cartagena in Colombia

Let’s talk about FOOOOOD!!

Goedkope pasta - Felice Pasta

Een van de leuke ontdekkingen in Cartagena. Dit mini pasta restaurant doet ons enigszins denken aan de Julia’s ketens op de Nederlandse treinstations, maar dan minder gestyled. Je kiest het soort pasta dat je wil, de saus, de pittigheid en het formaat en even later krijg je een heerlijke ‘bak’ pasta voor je neus. De prijs kwaliteit was super en het was weer even iets helemaal anders. Dikke tip.

Fancy lunch & koffie - Al Alma

Op zoek naar iets fancys? Dan is Al Alma een goede keuze. Wij kregen dit restaurant getipt, maar bij het zien van de inrichting op Google Maps werden we toch een beetje bang voor de prijzen. We waren wel reuze benieuwd en zijn ’s middags nog even langs gegaan voor een kopje koffie en die was super!

Aziatisch (ook sushi!) - Pezetarian Cartagena

“Lekker, vers en gezond eten! Wel prijzig maar absoluut de moeite waard” een random quote in de Google reviews, die onze ervaring niet beter had kunnen beschrijven. We hadden geen reservering en moesten op een doordeweekse avond bijna een half uur wachten voordat er een tafeltje beschikbaar kwam. Hierdoor waren de verwachtingen hooggespannen, maar die werden gelukkig meer dan waard gemaakt. Heerlijk gegeten in een leuke sfeer.

Gezonde bowls - Gokela Centro

Een heerlijk restaurant dat is gericht op vegetariers en veganisten. Je kunt zelf je maaltijd samenstellen uit een grote ‘saladebar’ zoals Erik het noemt, aangeven of je wraps of rijst wil en even later wordt je maaltijd aan tafel geserveerd. Helaas worden de maaltijden geserveerd alsof het fastfood maaltijden zijn, dus verwacht geen culinaire entourage, maar wel lekker en gezond eten voor een goede prijs.

Ontbijt restaurant - Pascal

Net buiten het centrum zit dit leuke restaurant die eenvoudige gerechten omtovert tot een feestje. In stijl ontbijten met taco’s, avocado met ei of een kipsandwich.

Cocktails - Alquimico bar

Op zoek naar een gave bar waar ze overheerlijke cocktails schenken die prachtig worden geserveerd? Dan is de Alquimico bar er eentje om een avondje door te brengen. De uitstraling is waanzinnig, de sfeer relaxt het eten lekker en ’s avonds worden de tafeltjes omgeruild voor een dansvloer en zorgt een dj voor lekkere beats.

gezond & hip - Beiyu

Ons favoriete lokale restaurant in Cartagena. Het enige, je moet er wel ruim de tijd voor nemen, want alle gerechten worden op het moment zelf van A-Z bereid. Denk hier een menukaart bij die letterlijk en figuurlijk zo groot is als een bijbel en je kunt je wel voorstellen dat er hier een hoop bij komt kijken. Een gerecht met wat ‘casave-chips’ kost je al snel 30 minuten, want de casava wordt ter plekke geraspt en de chipjes worden in kokende olie gefrituurd. Een culinair genot!

Caribische sferen: gezond en goedkoop - el Bololo

Jaja, de Caraibische vibes nemen het hier helemaal over in dit kleine, maar gezellige restaurant in het hart van Getsemani. Je kunt kiezen uit verschillende bowls, waarbij je een kom rijst krijgt die wordt opgetopt met allemaal verse groenten, vlees of waar je ook maar voor kiest. Een overheerlijke en supergezonde maaltijd voor zo’n 22.000 COP (€4,50), niet gek toch?

Italiaans - Di Silvio Trattoria

Het leukste, grootste en waarschijnlijk ook lekkerste Italiaanse restaurant van Cartagena. Hier scoor je heerlijk Italiaans eten voor een eerlijke prijs in een leuke setting. Dit is misschien wel het populairste restaurant van de stad, dus kom vroeg als je geen reservering hebt, of zorg simpelweg dat je een reservering hebt. Elke avond stond er hier namelijk een lange rij voor de deur.

Beste hotels in Cartagena Colombia

Een belangrijk onderdeel van het plezier in Cartagena is toch wel de juiste accommodatie. Zo is het gezien de temperaturen hier noodzakelijk om een kamer te boeken met airconditioning. Verder zijn alle bezienswaardigheden en de veilige gebieden in en rondom het oude centrum en Getsemani, je wil dus een kamer in deze omgeving. 

Bekijk hier alle accomodaties in Cartagena.

San Felicin Hostel – privékamer v.a. €28,- per nacht

Omdat er een nationale feestdag in aankomst was, waren er in heel Cartagena nog maar een paar kamers beschikbaar en kwamen wij last-minute terecht in het San Felicin Hostel. Een fijn hostel dat  aan de andere kant van de ‘grote’ brug is gelegen, net buiten het echte centrum. Het voordeel hiervan is dat de prijzen een stuk lager liggen dan aan de andere kant van de brug. Het nadeel, je moet de brug over.

Geen probleem natuurlijk, maar er wonen en hangen een hoop mensen in en rond de brug en het toezicht is hier helaas minder. Dit kun je natuurlijk eenvoudig oplossen door op tijd terug te wandelen naar de accommodatie of simpelweg een taxi te nemen.

De kamer was prima, maar helaas in verband met de festiviteiten erg gehorig. Het ontbijt werd geserveerd op het dakterras, waar het met een zacht briesje heerlijk vertoeven was en het uitzicht op het kasteel was mooi. Hier kun je ‘s avonds ook gezellig een drankje doen. Ondanks de ligging en het geluid zouden we het zeker ook aanbevelen. De airco was top en de badkamer had warm water!

Bekijk de actuele prijzen en beschikbaarheid hier!

Hotel Don Pedro De Heredia - privékamer v.a. €63,- per nacht

Dit hotel ligt in het historische centrum van Cartagena. De ruimtes zijn mooi vormgegeven en de kamers beschikken over airconditioning, wat zeker fijn is in deze hete stad! Daarnaast heeft het een mooie binnentuin inclusief zwembad en ook het ontbijt is inbegrepen. 

Bekijk actuele prijzen en beschikbaarheid hier.

Akel House Hotel - privékamer v.a. €56,- per nacht

Dit hotel ligt midden in Getsemani en dat is qua locatie alleen al een pluspunt. Daarnaast beschikt het hotel over een (klein) zwembad, wat natuurlijk ook erg fijn is om even af te koelen in deze bloedhete stad. Daarnaast zijn de kamers mooi gestyled en ziet het hotel er verzorgd uit. Incl. ontbijt.

Bekijk actuele prijzen en beschikbaarheid hier.

Hotel Boutique Las Carretas - privékamer v.a. €59,- per nacht

Dit hotel ligt in het historische centrum van Cartagena en dat is een fijne plek om een hotel te hebben. Daarnaast beschikt het hotel over een (klein) zwembad, wat natuurlijk ook erg fijn is om even af te koelen in deze bloedhete stad. De stijl van het hotel is Spaans, met prachtige details. Incl. ontbijt.

Bekijk actuele prijzen en beschikbaarheid hier. 

Wordt Cartagena jouw volgende bestemming in Colombia?

Wij vinden het ontzettend leuk om te zien wanneer jullie onze tips opvolgen. Heb je een leuke foto gemaakt tijdens je verblijf in Cartagena? Stuur ons een berichtje of deel hem op Instagram met @Reisstel.nl

Pin dit artikel voor later

Reisgids Cartagena Colombia | Pinterest Pin

Delen vinden we leuk!

Met onze content hopen we zoveel mogelijk mensen te kunnen inspireren en helpen bij het realiseren van hun wereldse reis. Wij zouden het dan ook leuk vinden als je dit artikel deelt.

Let op: sommige van onze blogs bevatten affiliate links, dit betekent dat wij een commissie ontvangen als jij hier een aankoop doet. Jij betaalt hier niks extra voor en tegelijkertijd support je Reisstel.nl. Een win win situatie dus. Wanneer wij een gesponsorde post schrijven vermelden wij dit altijd bovenaan het betreffende artikel.

Dit vind je misschien ook leuk

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *