Reisstel.nl Logo
Reisverslag roadtrip Europa week 17 - Header

Reisverslag: Roadtrip Europa – week 17

Het is weer zo’n bijzondere week waarin we leuke of bijzondere festiviteiten missen met onze familie. Stiekem is sinterklaas namelijk wel echt een feestje waar we altijd graag naar uitkijken. Met neefjes en nichtjes van 0, 2, 4 en 5 jaar is dat natuurlijk een hele happening. En dit jaar was het motto van pakjesavond dan ook: ‘hoor wie Zoomt daar kinderen’. Zo hebben we op afstand toch nog kunnen meegenieten van een ouderwets ‘heerlijk avondje’.

Een week die in het teken staat van afscheid

Nadat we ruim 3 weken samen met 3 andere Nederlandse gezinnen/ stellen hebben doorgebracht, blijven we na deze week alleen achter. Op maandag nemen we afscheid van 2 van de 3 andere Nederlandse stellen/ gezinnen. Gelukkig bleven onze buren Toon en Mieke en de kids nog tot zaterdag en houden hun kinderen net als ik enorm van pannenkoeken dus konden we het verdriet samen weg eten.

Toch voelden we direct een andere sfeer in het resort. Het appartement en bijbehorende uitzicht zijn nog steeds magnifiek, maar we merken al snel dat deze lockdown vooral ‘leuk’ was door onze fijne buurtjes. Wie verzint het bijvoorbeeld om een kiteboard uit de achterbak van de camper te halen om te gaan ‘kiten’ in het zwembad? Of wakeboardend naar de overkant terwijl de rest je voorttrekt.

Om nog maar niet te spreken over de nachtelijke skinnydip sessies na alweer een yahtzee met zessen. Onder de sterrenhemel een verjaardag afsluiten in de (ijskoude) jacuzzi met een biertje in de hand. Of gezellig een ochtendwandelingen met de buurman naar het bakkertje in het dorp. Zo leuk wat voor mooie herinneringen je kunt maken tijdens zo’n bijzondere periode.

Old Navarino Castle, Gialova

Het was weer tijd voor onze wekelijkse ‘expeditie’ en dit keer kozen we voor het verlaten kasteel ‘Old Navarino’ in de prachtige baai van Gialova. Water? Check. Broodjes? Check. Stok om die schijtirritante honden op afstand te houden? Check. Formulier B-6 Exercise? Check. Paspoort? Check. Alles is gereed voor een kleine tocht naar het naburige kasteel. We pakken de mountainbikes en vliegen naar beneden richting de met Flamingo’s omgeven lagune.

Onderweg kijken we onze ogen uit, niet zozeer vanwege het prachtige uitzicht, maar vooral vanwege het grote aantal campers. 2 hier, 3 daar, 1 hier, 3 daar.. we zien op dit gedeelte van de baai wel zo’n 20-25 campers staan. Op de mooiste plekjes recht aan het strand. We schreven vorige week al over onze twijfels na het zien van een enkele camper en die zijn er niet bepaald minder om geworden…

De lockdown wordt verlengd tot 14 december

De nacht van woensdag op donderdag krijgen we voor het eerst te maken met een échte Griekse storm. De wind fluit langs de ramen en midden in de nacht worden we opgeschrikt door harde knallen buiten. De luiken blijken uit de beveiligingen zijn geschoten en het massief houten statief van de hangmat ligt aan de andere kant van het balkon. Zodoende zit er niks anders op dan in de boxershort buiten de luiken weer te fixeren om vervolgens zeiknat weer terug te keren. Is zo’n camper zonder al die extra luxe toch lang zo gek niet 😉

Na het noodweer van die nacht krijgen we de volgende ochtend te horen dat de lockdown opnieuw met één week zal worden verlengd, tot maandag 14 december. Net als de vorige keer gaan de geruchten direct in de rondte dat de lockdown vervolgens opnieuw verlengd zullen worden tot de 21e.  Lekker hoopgevend dus. Maar.. vermeld moet worden, er is een uitzondering gemaakt voor alle winkels die kerstartikelen verkopen. Die zijn gewoon open. En onder code B2- groceries behoren kerstartikelen tegenwoordig dus ook tot de ‘noodzakelijke’ uitstapjes. Je moet bijna wel van Griekenland gaan houden.

Terug de camper in of toch langer in ons resort verblijven?

Na veel wikken en wegen hebben we besloten om toch nog een week in ons resort te blijven. Ondanks dat we het nu toch wel zat beginnen te worden. De weersvoorspellingen zijn slecht en daar komt bij dat Fred niet is gemaakt om langdurig op dezelfde plek te staan zonder aanvullende voorzieningen.

We kunnen voldoende water inslaan om het minimaal een week vol te houden. Maar met de weinig uurtjes dat de zon zal schijnen en niet de mogelijkheid om al rijdende de accu op te laden zal onze batterij snel weer zijn oude gewoonten oppakken. Lekker lui zijn en vooral niet thuisgeven dus. Over de toilet maken we ons inmiddels geen zorgen meer.. leegpunten zijn er niet of nauwelijks, dus die wordt hier namelijk door iedereen gewoon in diepe kuilen geleegd. Het Griekse bemestingsplan zeg maar.

Afscheid

Na het dubbele afscheid van maandag is het op de zaterdag dan toch ook echt tijd om ook afscheid te nemen van Toon, Mieke en de kinderen. Gelukkig hebben we de afgelopen week nog enkele borrels samen kunnen drinken en nog snel wat leren over Sinterklaas en ‘Bernhard het stoute kind’. Zo kwamen we langzaam in de stemming en brachten deze toppers ons zelfs op het idee om zelf pepernoten te gaan bakken. Zij hadden de benodigde kruiden die wij mochten gebruiken, dus een beter afscheid bestaat er volgens mij niet.

Pepernoten bakken en Sinterklaas vieren

Want ook hier in Griekenland kunnen we natuurlijk niet zomaar voorbij gaan aan het heerlijke avondje! Sterker nog, 2 heerlijke avondjes met beide kanten van de familie. En met de nu niet meer ontbrekende kruiden hebben wij dus alles in huis om zelf pepernoten te bakken. Erik had het toch al op z’n heupen, niet letterlijk natuurlijk, want die had eerder in de week al zijn eerste cake ooit gebakken. En hoe! Dat gaf voldoende vertrouwen om ook zelf de pepernoten te gaan bakken. Wederom met succes!

Er volgden dan ook 2 heerlijke avonden vol gezelligheid en lekkers om de domper van de verlengde lockdown weg te spoelen. Deze week nog maar even optimaal gebruik maken van de faciliteiten en een serie aan nieuwe artikelen uploaden. Hopelijk volgende week een positief bericht.

Na de lockdown Fairway Residence boeken?

Delen vinden we leuk!

Met onze content hopen we zoveel mogelijk mensen te kunnen inspireren en helpen bij het realiseren van hun wereldse reis. Wij zouden het dan ook leuk vinden als je dit artikel deelt.

Let op: sommige van onze blogs bevatten affiliate links, dit betekent dat wij een commissie ontvangen als jij hier een aankoop doet. Jij betaalt hier niks extra voor en tegelijkertijd support je Reisstel.nl. Een win win situatie dus. Wanneer wij een gesponsorde post schrijven vermelden wij dit altijd bovenaan het betreffende artikel.

Dit vind je misschien ook leuk

2 gedachten over “Reisverslag: Roadtrip Europa – week 17”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll naar top