Reisstel.nl Logo
Search
Close this search box.

Shampoo Bars van Shampoo bars – review

Voor onze wereldse reizen zijn wij altijd op zoek naar de beste producten voor in onze backpacks. De backpack zelf, een goede jas, schoenen, elektronica, maar ook toiletartikelen. Wij willen graag dat onze backpack zo licht mogelijk is, maar niet ten koste van alles. In het geval van shampoo valt er altijd wel gewicht te besparen en met de shampoo bars van ‘Shampoo Bars’ doe je ook nog iets goeds voor het klimaat! Gaat de Shampoo bar echt zo lang mee als zij pretenderen? En hoe ervaren onze haren de wasbeurten met deze bars? Tijd voor een review! 

Shampoo Bars - Honing, wat is dat?

Dit is wat Shampoo Bars zelf schrijft op hun website:

“Ons doel is om het gebruik van plastic shampoo flessen te minderen. Er is voor elk haartype een geschikte Shampoo Bar. Daarnaast hanteren we een zo laag mogelijke marktprijs, zodat het voor iedereen toegankelijk wordt. Eén Shampoo Bar staat gelijk aan 3 plastic flessen en gaat gemiddeld 80 wasbeurten mee. Shampoo Bars zijn milieuvriendelijker en (omgerekend) goedkoper dan de meeste reguliere shampoos. Samen kunnen we zorgen voor minder onnodig plastic gebruik.”

De Shampoo Bar Honing (voor droog haar) wordt op de website aangeboden voor €7,95. Daar komen nog €3,95 verzendkosten bij. Pas bij een bestelling van €35,00 wordt je bestelling gratis bezorgd. Vóór 15.00 uur besteld is de volgende dag in huis.

Na wat research doen vinden wij alleen de Shampoo Bar van ‘Big green smile’ die goedkoper is (€6,49), maar met de verzendkosten van €4,95 ben je in totaal dan maar €0,45 goedkoper uit. Bij een bestelling boven de €40,00 heb je hier gratis verzending.

Wat krijg je voor dat geld?

Shampoo Bars vermeldt de volgende specificaties bij deze Shampoo Bar Honing:

Eerste indruk

Zoals gezegd werd de shampoobar de volgende dag thuis bezorgd. Wij hebben direct meerdere shampoobars besteld: voor ieder 1 shampoo, een conditioner voor Lisa en een body bar die we samen kunnen gebruiken. Daarnaast hebben we voor op reis bijbehorende blikjes besteld. Alles werd netjes in een keer geleverd. De eerste indruk is goed: het ziet er allemaal mooi uit en ook het verpakkingsmateriaal is niet van plastic. Daarnaast ruiken de shampoo bars ook allemaal erg lekker!

De eerste keer haren wassen met de Shampoo Bar Honing is even wennen. Je moet je handen goed nat maken en een paar keer wrijven om een goede laag shampoo op je handen te krijgen. Het ruikt meteen erg lekker en mijn droge haar wordt er direct zacht van.

Indruk na een aantal keer gebruik

Wij zijn super blij met de shampoo bar. De geur blijft heerlijk en het wassen gaat steeds gemakkelijker. Het lijkt wel hoe vaker je de shampoo bar gebruikt, hoe meer shampoo er van de bar af komt.

Daarnaast merkt Lisa aan haar haren dat ze minder droog en pluizig zijn. Het klopt dus absoluut dat de honing vochtinbrengend werkt. Zelfs na meerdere bezoeken aan het strand (en de zee) blijft het haar mooi.

Ook het aantal keer wassen met de shampoo bar gaat goed. Wellicht komt het omdat Lisa niet zulk heel lang haar heeft, maar de bar heeft inmiddels meer dan 80 wasbeurten gehad en gaat nog steeds mee!

Ook het blikje waar de shampoo bar in opgeborgen kan worden tijdens het reizen blijft goed. Natuurijk bergen wij de bar niet constant droog op en ontstaan er wat roest vlekjes, maar het blikje blijft goed sluiten en lekt daardoor niet. Daarnaast neemt het weinig ruimte in de backpack, ideaal!

Samengevat

Eindoordeel - 5*****

Wij kunnen de Shampoo Bars – Shampoo Bar Honing aan iedereen aanbevelen die droog of pluizig haar heeft en op zoek is naar shampoo voor op reis. Met deze shampoo bar vang je veel vliegen in een klap: het is goed voor het milieu, goed voor je haar, ruikt lekker, gaat lang mee en neemt weinig ruimte in beslag! Ideaal.

Delen vinden we leuk!

Met onze content hopen we zoveel mogelijk mensen te kunnen inspireren en helpen bij het realiseren van hun wereldse reis. Wij zouden het dan ook leuk vinden als je dit artikel deelt.

Let op: sommige van onze blogs bevatten affiliate links, dit betekent dat wij een commissie ontvangen als jij hier een aankoop doet. Jij betaalt hier niks extra voor en tegelijkertijd support je Reisstel.nl. Een win win situatie dus. Wanneer wij een gesponsorde post schrijven vermelden wij dit altijd bovenaan het betreffende artikel.

Dit vind je misschien ook leuk

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Over ons

Hi, wij zijn Erik & Lisa. Wij hebben alles achter ons gelaten om fulltime te kunnen reizen. Onze ervaringen, tips, en reisroutes delen we graag met jou.

Inhoudsopgave