Reisstel.nl Logo
Search
Close this search box.

Elektrische tandenborstel voor op reis

Voor onze wereldse reizen zijn wij altijd op zoek naar de beste producten voor in onze backpacks. De backpack zelf, een goede jas, schoenen, elektronica, maar ook toiletartikelen. Wij willen graag dat onze backpack zo ligt mogelijk is, maar niet ten koste van alles. Op het gebied van tandenborstels is de meest praktische en eenvoudige optie om een handtandenborstel mee te nemen. Een elektrische tandenborstel geeft een beter resultaat, maar heeft als nadeel dat hij voeding nodig heeft. Na een uitgebreide zoektocht zijn wij terecht gekomen bij de Foreo Issa II. Een waterdichte, lichtgewicht elektrische tandenborstel die na 1 uur laden 365 dagen gebruikt kan worden. Dit klinkt te mooi op waar te zijn, toch? Wij besloten de proef op de som te nemen en na 4 maanden gebruik is het tijd voor een review!

Foreo Issa II, wat is dat?

Dit is wat Foreo zelf schrijft op hun website:

Durf meer te doen met de verbeterde ISSA 2. Door duurzaam PBT-polymeer en ultrazachte siliconen samen te voegen tot een opmerkelijke sonische tandenborstel die nu 365 dagen op één lading meegaat, kan ISSA 2 u zonder een seconde pauze laten glimlachen”

Het eerste wat opvalt is de prijs, deze liegt er niet om: €169,00 bij bol.com. Voor dezelfde prijs kun je de tandenborstel ook rechtstreeks bij de fabrikant kopen, al komen er dan nog €10,00 verzendkosten bij.

Wat krijg je voor dat geld?

De Foreo Issa 2 wordt geleverd met:

Eerste indruk

De tandenborstel wordt netjes binnen 24 uur door bol.com geleverd. Als we de verpakking openen valt nog maar eens op hoe futuristisch het design ervan is. Je kunt kiezen tussen de kleuren: laveldel, mint, blauw, zwart en roze. Wij hebben beiden gekozen voor de zwarte variant. De tandenborstel is gemaakt van siliconen waardoor hij direct lekker in de hand ligt. De borstelkop ziet er erg groot uit. Daarnaast ook bijzonder, omdat deze ook van siliconen is gemaakt in plaats van de reguliere nylon haren. Groot voordeel hiervan is de lange levensduur. Foreo schrijft dat de borstelkop een jaar mee gaat! Het siliconen ‘plateau’ hadden ze achterwege mogen laten en de reishoes ziet er fashionable uit, maar stelt verder niet zo veel voor.

Nadat we de borstel een uur hebben opgeladen zouden we deze dus in theorie een jaar lang niet meer hoeven op te laden. Aan de onderkant van de tandenborstel zit een lampje ingebouwd die continu blijft branden zodra de tandenborstel voldoende is opgeladen, ideaal. Als we de tandenborstel voor de eerste keer aanzetten valt het op dat er 11 verschillende snelheden in te stellen zijn. Er is geen display aanwezig en het verschil tussen de verschillende standen is maar beperkt waardoor je de gewenste stand vooral op gevoel selecteert. Eerlijk is eerlijk, doordat het verschil maar zo klein is zouden 3 standen ook voldoende zijn geweest. Het geluid is verrassend zacht vergeleken bij onze huidige tandenborstels, een aangename eigenschap.

In de handleiding van de tandenborstel staat dat je de tandenborstel hetzelfde moet gebruiken als een reguliere handtandenborstel.

De siliconen borstels voelen in het begin wat onwennig waardoor onze tanden de eerste keer niet direct brandschoon aanvoelen. Ook is de borstelkop erg groot waardoor het erg lastig is om achter je achterste kiezen te komen. Dit vergt wat extra oefening en na een tijdje gaat ook dit steeds beter. Langzaam wennen we aan de nieuwe borstel en voelt het al snel zelfs gek om weer met een reguliere elektrische tandenborstel te poetsen.

Indruk na een aantal keer gebruik

In de week voor aanvang van onze reis heeft Erik een afspraak staan bij de tandarts, dus dat is een mooi moment om wat extra navraag te doen. Volgens de tandarts is zijn gebit brandschoon. De tandartsenpraktijk had nog nooit van de Foreo Issa 2 gehoord maar op basis van de online specificaties en het poetsresultaat leek hen dit een ideale oplossing voor onze situatie.

Na 4 maanden intensief gebruik zijn wij nog steeds erg tevreden met de Foreo Issa 2 tandenborstel. Al moet gezegd worden dat de 365 dagen poetsen met 1 laadbeurt een utopie is. De maximale capaciteit is 720 minuten, dus 360 poetsbeurten van 2 minuten. Oftewel 180 dagen poetsen. In de afgelopen 4 maanden hebben wij de borstels al zeker 2x opgeladen. Maar dat mag de pret zeker niet drukken. De borstelkop ziet er na 4 maanden poetsen nog goed uit, dus die zou zomaar een jaar mee kunnen gaan. Een nieuwe borstelkop is los te bestellen en kost €19,95. Ondanks de hoge prijzen zijn wij fan.

Samengevat

Eindoordeel - 4****

Wij kunnen de Foreo Issa 2 aan iedereen aanbevelen die op zoek is naar een tandenborstel voor op reis. Ja, hij is duurder dan een reguliere tandenborstel, maar hoe heerlijk is het dat je geen laadstation mee hoeft te nemen en dat de batterij maanden mee gaat. Daarnaast poetst de tandenborstel erg fijn en geeft een zeer schoon gebit!

Delen vinden we leuk!

Met onze content hopen we zoveel mogelijk mensen te kunnen inspireren en helpen bij het realiseren van hun wereldse reis. Wij zouden het dan ook leuk vinden als je dit artikel deelt.

Let op: sommige van onze blogs bevatten affiliate links, dit betekent dat wij een commissie ontvangen als jij hier een aankoop doet. Jij betaalt hier niks extra voor en tegelijkertijd support je Reisstel.nl. Een win win situatie dus. Wanneer wij een gesponsorde post schrijven vermelden wij dit altijd bovenaan het betreffende artikel.

Dit vind je misschien ook leuk

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Over ons

Hi, wij zijn Erik & Lisa. Wij hebben alles achter ons gelaten om fulltime te kunnen reizen. Onze ervaringen, tips, en reisroutes delen we graag met jou.

Inhoudsopgave