4 tips om jouw verblijf in Ella uniek te maken

Ella. Misschien wel een van de bekendste plekken van Sri Lanka. Bekend van een van de mooiste treinreizen ter wereld: Ella – Kandy (of Kandy – Ella natuurlijk). En dat is te merken als je in Ella bent. Ineens is het een stuk toeristischer dan welke plek dan ook je tot nu toe bezocht hebt in Sri Lanka. Maar er is hier dan ook genoeg te doen. Van prachtige watervallen bezoeken, hiken tot een bezoek brengen aan een theeplantage. Wij geven je 4 tips om jouw verblijf in Ella net wat unieker te maken.

1. Verblijf net buiten Ella

De meeste mensen verblijven in het centrum van Ella, terwijl net daarbuiten zich de meest prachtige, unieke plekken bevinden. Zo raden wij ‘Pepper Hills Hostels’ aan. Voor ieder wat wils: slaapzalen voor 5-6 personen, maar ook privé cottages. Een prachtig uitzicht over de bergen. En met 25 minuten ben je in Ella voor nog geen 20 eurocent. Leuk extraatje: de weg naar Ella toe…is als een achtbaan!

2. Hike naar Ella Rock aan het einde van de dag

Omdat de hike best wat tijd in beslag neemt, gaan veel mensen al (vroeg) in de ochtend op pad. Tip voor de gevorderde hiker: voer je tempo wat op, ga aan het einde van de middag en geniet van de beginnende zonsondergang all by yourself. Zorg er wel voor dat je niet al te laat weer naar beneden loopt, want in het donker door de bush is ook niet ideaal.

3. Huur een scooter en geniet van het uitzicht op de theeplantages

Ga richting Haputale, dan kom je vanzelf in een prachtige omgeving terecht. Je kijkt je ogen uit. Tip: de route naar Lipton’s Seat.

4. Ga eten bij Ella Rock Pot

Ella Rock Pot is in het centrum / de hoofdstraat van Ella te vinden. Het is even zoeken wat het is een piepklein zaakje. Het duurde bij ons lang voor we ons eten kregen, maar het was het meer dan waard. Hier wordt met liefde gekookt.

Delen vinden we leuk!

Met onze content hopen we zoveel mogelijk mensen te kunnen inspireren en helpen bij het realiseren van hun wereldse reis. Wij zouden het dan ook leuk vinden als je dit artikel deelt.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email
Share on whatsapp

Dit vind je misschien ook leuk

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *