15 dingen die je moet doen in Sri Lanka

Sri Lanka is een ongekend veelzijdig land en tijdens jouw reis is er dus genoeg te te beleven. Dit maakt het ook lastig om te kiezen en dus hebben wij een selectie voor je gemaakt. Wij geven jouw 15 dingen die je moet doen in Sri Lanka. Van surfen op tropische stranden, tot wildlife spotten en in een Tuk Tuk rijden. Maar Sri Lanka staat ook bekend om de rijke cultuur en de enorm gastvrije, behulpzame bevolking. Een bezoek aan een tempel mag je dus niet overslaan. En als kers op de taart: je kunt in hier ook nog eens heerlijke curry’s eten, we like! Word je al enthousiast? Hier zijn de 15 dingen die je moet doen in Sri Lanka.

1. Spot wildlife

Eigenlijk overal in Sri Lanka kom je wildlife tegen. Of het nu apen, pauwen, varanen of olifanten zijn. Je kunt deze dieren op onverwachte momenten langs de weg tegenkomen of als je een toeristische attractie bezoekt, zoals een van de vele National Parks die Sri Lanka rijk is. Bij dat laatste heb je ook nog kans een luipaard te spotten!

Voor het spotten van dolfijnen en walvissen zal je sowieso deel moeten nemen aan een georganiseerde tour, want de kans dat je één van deze dieren langs de kust ziet is erg klein. Daarentegen kom je wel ontzettend veel schildpadden tegen, ook tijdens het zwemmen of surfen!

2. Leer surfen

Sri Lanka is een perfecte bestemming om te leren surfen. Maar ook als je al eens eerder hebt gesurft is er genoeg uitdaging te vinden. Een goede plek om te leren surfen voor beginners is Weligama, maar ook Hiriketiya biedt goede mogelijkheden. Voor de meer gevorderde surfer raden wij Tangalle aan.

Psst. Ben je ben benieuwd naar al onze Must Do's in Sri Lanka? Scroll verder naar de onderkant van deze pagina en sla ze op in Pinterest!

3. Relax op één van de tropische stranden

Of je nu het liefst in een hangmat hangt, op een schommel zit of uit een kokosnoot drinkt, het kan hier allemaal. Wat ons betreft zijn de absolute toppers op dit gebied Tangalle en Kalpitiya. Het allerfijnste? Het is daar heerlijk rustig!

4. Breng een bezoek aan de jungle

De veelzijdigheid van het land houdt maar niet op. Ook hier is het mogelijk om de jungle in te gaan. Een van de plekken waar dit mogelijk is, is ‘Knuckles Forest Resort’ in de buurt van Kandy of ‘Sinharaja Forest Resort’ in de buurt van de zuidelijke stranden.

5. Ervaar Sri Lankaanse gastvrijheid in een van de vele Guesthouses

Eigenlijk door heel Sri Lanka is het mogelijk om in een Guesthouse te verblijven, het land barst er van! Super leuk, want de bevolking is heel gastvrij. Zo is het mogelijk om het echte Sri Lanka op het platteland te ervaren en je te laten verwennen door de kookkunsten van de Sri Lankaanse vrouwen.

6. Hike naar een mooi uitzichtpunt

Hiken is echt een must do wat ons betreft. Wat een prachtige uitzichten krijg je er in dit land voor terug. De bekendste is de Pidurangula Rock, waar je prachtig uitzicht op de Lions Rock hebt. Inmiddels het gezicht van Sri Lanka geworden. Maar ook de Ella Rock in Ella en de Rock Temple (Mulgirigala Raja Maha Viharaja) in de buurt van Tangalle zijn absoluut de moeite waard.

7. Bezoek een Boeddhistische tempel

Zo’n 70% van de bevolking is Boeddhistisch en dat is terug te zien. Je ontkomt er bijna niet aan om een van de prachtige tempels te bezoeken. In bijna alle steden is een mooie tempel of Boeddhabeeld te vinden, maar er zijn er een aantal die er tussenuit springen. Wat ons betreft zijn dat: Pollonaruwa in de omgeving van Dambulla en Rock Temple (Mulgirigala Raja Maha Viharaja) in de buurt van Tangalle.

8. Eet Rice & Curry (het liefst in een klein lokaal restaurantje)

Sri Lanka staat bekend om haar Rice & Curry. De gemiddelde Sri Lankaan eet Rice & Curry als ontbijt, lunch en diner. Niet heel gek dat dit hun specialiteit is toch? Voor de vegetariërs ook heel fijn, want bijna alle curry’s zijn zonder vlees of vis. De lekkerste Rice & Curry vindt je vaak bij de kleine lokale restaurantjes. Tip: Perlyn Hotel en Restaurant in Tangalle

9. Stap in een Tuktuk

Het ideale vervoersmiddel in Sri Lanka. Het is wel een stuk duurder dan het openbaar vervoer, maar het is wel een enorm leuke ervaring. En aangezien het straatbeeld getypeerd wordt door de Tuktuk, kun je dit eigenlijk niet aan je voorbij laten gaan. Leuke tip: je kunt ook zelf een Tuktuk huren voor je reis door Sri Lanka. Hoe leuk is dat?!

Wist je dat je al deze experiences op kunt slaan op Pinterest? Jouw Pinterest bord kan daarnaast als inspiratie worden gebruikt tijdens jouw persoonlijke advies gesprek voor jouw wereldse reis.

10. Ga met de bus

Meestal niet één van de highlights van je vakantie, maar hier zijn de busritten toch wel onvergetelijke ervaringen. Of het nu is vanwege het super kleurrijke uiterlijk van de bussen of de vrolijke muziek die gedraaid wordt, het wordt hoe dan ook een bumpy ride. Dus doe als de locals en stap in de overvolle bus. Het is ook nog eens super goedkoop.

11. Maak een treinreis

Nu denk je waarschijnlijk meteen aan de treinreis van Kandy – Ella (of andersom) En terecht, want deze treinreis is echt adembenemend. Je rijdt dwars door de bergen en de theeplantages. Maar ook de route langs de zuidkust is meer dan de moeite waard. Je kunt vanaf Colombo naar Tangalle met de treinreizen. Prachtig!

12. Speel een potje Carrom of Cricket met de locals

Carrom is een super populair (bord)spel en veel locals spelen het dan ook graag en nodigen je  uit een potje mee te doen. Maar ook cricket is super populair. De nummer één sport uit Sri Lanka en je komt het dan ook overal op straat tegen.

13. Bezoek een theeplantage

Sri Lanka staat natuurlijk bekend om z’n thee. Niet voor niets heeft Ceylonthee zijn naam te danken aan de voormalige naam van Sri Lanka: Ceylon. Vooral in de omgeving van Ella zijn veel theeplantages te vinden.

14. Bezoek een lokale markt

Een van de dingen die je wat ons betreft moet doen in Sri Lanka. Het groente en fruit is hier namelijk zo lekker, dat het eigenlijk een must is wat lekkers te kopen op één van de lokale markten. Daarnaast is de sfeer op zo’n markt ook altijd erg leuk. Naast groente en fruit vind je er vaak ook verse vis, kruiden en soms ook kleding.

15. Dans op een feest

De Sri Lankanen houden wel van een feestje. Voornamelijk in de kustgebieden zul je veel mogelijkheden vinden om te feesten. Van feestjes rondom een kampvuur op het strand, tot clubs. Ondanks dat het voornamelijk voor de toeristen wordt georganiseerd, vind je er gelukkig ook genoeg Sri Lankanen. Vooral de mannen houden wel van een dansje.

Benieuwd naar meer mooie plekken in Sri Lanka? Check hier dan ook de Must Sees in Sri Lanka van Wereldreizigers.nl!

Delen vinden we leuk!

Met onze content hopen we zoveel mogelijk mensen te kunnen inspireren en helpen bij het realiseren van hun wereldse reis. Wij zouden het dan ook leuk vinden als je dit artikel deelt.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email
Share on whatsapp

Dit vind je misschien ook leuk

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *