De 8 lekkerste restaurants in Sri Lanka

Wie Sri Lanka zegt, zegt Rice & Curry. Hét gerecht in Sri Lanka. De Sri Lankanen zijn er dol op. Zij eten het liefst Rice & Curry als ontbijt, lunch en diner. Wij vinden iets meer variëteit in het eten wel fijn. Het liefst gaan we voor een lokaal gerecht als we op reis zijn, maar tegen af en toe een fijne pizza of smoothie bowl zeggen wij ook geen nee. Daarnaast vinden wij een restaurant ook de moeite waard als het op een uniek plekje zit. Herken je jezelf hierin? Sla deze tips dan op in je lijstje. Wij geven je de 8 lekkerste restaurants in Sri Lanka (in willekeurige volgorde).

1. Kokomos, Tangalle - €€

Ten eerste is de locatie hier top. Direct op het strand van Tangalle. Je kunt hier ook heerlijk uitbuiken op een hangmat of zelfs een verdieping hoger genieten van het uitzicht. Daarnaast is het eten ook nog eens hartstikke lekker. Met de meest verse ingrediënten worden met liefde de lekkerste salades voor je klaar gemaakt. Maar ook de verse rauwe tonijn is een aanrader. En als toetje: ijskoffie! Geopend voor ontbijt, lunch en diner.

2. Lobster Pot, Tangalle - €

Dit is bijna geen restaurant te noemen. Het is niet meer dan een houten hutje op het strand, maar daarom niet minder leuk! Bestel je hier je eten, dan kun je het echt op het strand vanuit je hangmat of je ligbedje eten. Van simpele, maar lekkere gebakken rijst met groente tot kreeft. Te vinden op Silent Beach, geopend voor ontbijt, lunch en diner.

3. Windy Waves Restaurant, Kalpitiya - €

Een heel fijn restaurant op een hele fijne plek. Op één van de meest rustige stranden van Sri Lanka bevindt zich dit restaurant waar met liefde gekookt wordt. Van verse gamba’s tot viscurry’s en vegaburgers. Om je vingers bij af te likken. Je hebt hier dus ook nog eens een heel fijn uitzicht. Geopend voor ontbijt, lunch en diner.  

4. Hangten Rooftop Restaurant, Weligama - €€

Op de bovenste verdieping van dit gebouw bevindt zich het restaurant. Met een beetje geluk verover je een plekje aan het balkon, waar je een prachtig uitzicht hebt over de baai. Daarnaast kun je hier ook lekker eten, maar dan wel op een Westerse manier: van hamburgers, salades en wraps tot sushi en granola. Ook allemaal vegetarisch te verkrijgen. Geopend voor ontbijt, lunch en diner.

5. Top Taste Restaurant & Pool Table, Tangalle - €€

Aan de naam en de locatie van het restaurant zou je het niet zo 1, 2, 3 bedenken, maar je kunt hier heerlijk eten! De chef komt persoonlijk je bestelling opnemen en een praatje maken en maakt daarna de lekkerste Rice & Curry voor je klaar. Ook hier meerder soorten curry’s, die ook geheel vegetarisch te bestellen zijn. Maar ook de andere gerechten zijn heerlijk. Let op: het is hier wel pittig! Na het eten kun je een potje pool spelen. Geopend voor diner.

6. Cruising Smoothly, Weligama - €€

Een beetje een gekke toevoeging aan dit lijstje, want het is eigenlijk geen restaurant. Maar toch de moeite waard om te noemen. Hier hebben wij de lekkerste ijsjes gegeten. Allemaal vegan! In allerlei heerlijke smaken te verkrijgen, met ook nog eens een ruime keuze aan toppings. Een aanrader dus, zeker op de hete dagen in Sri Lanka.

7. Dulnetha, Weligama - €

Nog een aanrader in Weligama, Dulnetha. Een sfeervolle plek waar wij heerlijke Rice & Curry hebben gegeten. Één van de betere van heel Sri Lanka. Je krijgt hier wel zes soorten curry’s én papadum, jammie! Ook geheel vegetarisch te bestellen. Geopend voor ontbijt, lunch en diner.

8. Perlyn Hotel & Restaurant, Tangalle - €

Safe the best for last? Scoort misschien niet op alle punten het hoogst in deze lijst, maar één ding is zeker. Je kunt hier heerlijk eten. Van Curry’s en Kottu Roti, tot Samosa’s en Roti’s. alles is hier lekker. Het restaurant is alleen niet heel gezellig. Sterker nog: het is er klein en verlicht met tl-verlichting. Tip: neem het eten mee to-go en eet het op het strand op. Geopend voor ontbijt, lunch en diner.

Delen vinden we leuk!

Met onze content hopen we zoveel mogelijk mensen te kunnen inspireren en helpen bij het realiseren van hun wereldse reis. Wij zouden het dan ook leuk vinden als je dit artikel deelt.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email
Share on whatsapp

Dit vind je misschien ook leuk

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *