Reisstel.nl Logo
Search
Close this search box.

Waarom is vakantie goed voor je? | 9x redenen.

Pff.. ik ben toe aan vakantie! We kennen dat gevoel allemaal wel, toch? Het dagelijkse leven met alle deadlines, verplichtingen en die eindeloze to-do-lijst kan soms gewoon te veel worden. Dus, waarom is vakantie goed voor je? Van stressvermindering tot persoonlijke groei, van het proeven van nieuwe culturen tot het maken van geweldige herinneringen. Er zijn talloze redenen en wij nemen je mee langs onze 9 favorieten.

Reizen of vakantie nemen

Of het nu een avontuurlijke uitstap naar een afgelegen eiland betreft of gewoon een ontspannend weekendje weg in eigen land, een reis of vakantie doet wonderen voor je. In het onderzoek van ExpressVPN over de impact van tropische locaties op dating shows (Boer zoekt Vrouw, B&B Vol Liefde, we love it!) lazen we een passende quote van Aubrey Thomas, relatietherapeut:

“Het is heel makkelijk om op vakantie verliefd te worden. Het is een combinatie van gemoedstoestand en chemie. Vakantie is vrije tijd. Je hebt geen dagelijkse verplichtingen of zorgen. De zon en de zee verlagen het stressniveau, en het dopamine-niveau stijgt.”

Oké, nu gaan wij dan wel niet persé op reis of vakantie om verliefd te worden, maar in het gedeelte over stressvermindering kunnen wij ons weldegelijk vinden. Niet voor niks hebben wij eind 2019 het roer volledig omgegooid. Van 2 full-time banen, een kleine hoekwoning met een stadstuin en leven van weekend naar weekend, naar ultieme vrijheid met onze backpacks en ons huisje op 4-wielen gevolgd door de aankoop van een oude boerderij in Italië in 2023.

Dus moet jij je baas, vriend, vriendin of ouders overtuigen waarom jij toch echt vakantie nodig hebt? Pak de onderstaande lijst erbij en kies je favoriete opties. We hebben geprobeerd om onze redenen te motiveren, maar uiteraard is dit voor iedereen weer anders.

Waarom is vakantie goed voor je? De 9x redenen

  1. Stressvermindering: vakantie kan helpen stress te verminderen en een gevoel van ontspanning te bevorderen.
  2. Mentale reset: het biedt de gelegenheid om je geest te resetten, creativiteit te stimuleren en frisse ideeën op te doen. Zo was onze eerste lange reis voor ons de aanleiding om een eigen reisblog te starten, wat vervolgens aan de basis stond van Studio Donkey. de webdesign business van Erik.
  3. Lichamelijke ontspanning: uiteraard is dit helemaal afhankelijk van hoe jij je vakantie gaat inrichten, maar rust en herstel zijn wat ons betreft 2 belangrijke redenen. “Even bijslapen en opladen”.
  4. Familiebanden versterken: helemaal nu wij in Italië wonen zijn vakanties voor ons een moment om familie op te zoeken of juist familie en vrienden te ontvangen. Quality time ten top.
  5. Nieuwe ervaringen: reizen stelt je bloot aan nieuwe culturen, mensen en plaatsen, waardoor je perspectief verbreedt. Zo hadden wij veel vooroordelen over landen en soms zelfs angsten om naar bepaalde landen te reizen zoals bijvoorbeeld Albanië en Turkije… maar zoals eigenlijk altijd overal ter wereld werden wij ook hier weer verrast door de enorme gastvrijheid en indrukwekkende natuur en zijn Albanië en Turkije 2 van onze favoriete bestemmingen ter wereld geworden.
  6. Herinneringen maken: vakanties en reizen bieden de mogelijkheid om onvergetelijke herinneringen te creëren. Alle indrukken en ervaringen op reis neem je weer mee naar huis en weet je over 20 jaar nog na te vertellen bij de borrel of het kampvuur.
  7. Avontuur en opwinding: je kunt nieuwe avonturen beleven en opwindende activiteiten uitproberen. Raften in Montenegro, kajakken in Noorwegen, of een jungle tour door de Amazone. Een verslavend gevoel.
  8. Persoonlijke groei: reizen kan bijdragen aan persoonlijke groei, het leren van nieuwe vaardigheden en zelfontwikkeling. We schreven het natuurlijk al eerder, maar zonder onze reizen hadden we dit blog niet geschreven en waren we waarschijnlijk nog steeds aan het werk bij dezelfde werkgevers. Niet dat daar iets mis mee is, maar het heeft ons enorm veel gebracht en zouden we alleen daarom al iedereen aanraden.
  9. Culinaire ontdekkingen: proef nieuwe gerechten en smaken in verschillende delen van de wereld. Even wat anders dan een boterham met hagelslag of pindakaas. Helemaal voor Erik, nooit echt een fijnproever geweest was dit wel een eye-opener.  

Daarnaast zijn er natuurlijk nog talloze andere redenen te bedenken waarom een vakantie of reis goed voor je is. Een zonnetje om je vitamine D-niveau te verhogen en je humeur verbeteren. De welbekende voorpret of het zoeken naar een creatieve invulling van de spaarzame vakantiedagen. Het klinkt misschien wat zwaar… maar na een vakantie voel je je vaak energieker en gemotiveerder. En dat is heel wat waard!

Wat is voor jou de belangrijkste reden om op vakantie te gaan?

Delen vinden we leuk!

Met onze content hopen we zoveel mogelijk mensen te kunnen inspireren en helpen bij het realiseren van hun wereldse reis. Wij zouden het dan ook leuk vinden als je dit artikel deelt.

Let op: sommige van onze blogs bevatten affiliate links, dit betekent dat wij een commissie ontvangen als jij hier een aankoop doet. Jij betaalt hier niks extra voor en tegelijkertijd support je Reisstel.nl. Een win win situatie dus. Wanneer wij een gesponsorde post schrijven vermelden wij dit altijd bovenaan het betreffende artikel.

Dit vind je misschien ook leuk

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Over ons

Hi, wij zijn Erik & Lisa. Wij hebben alles achter ons gelaten om fulltime te kunnen reizen. Onze ervaringen, tips, en reisroutes delen we graag met jou.

Inhoudsopgave