Reisstel.nl Logo
Search
Close this search box.

De Polarsteps Never Ending Roadtrip | Wie, wat, hoe, waar? | 2023

Polarsteps Never Ending Roadtrip. Het is augustus 2023 als in het Amsterdamse Vliegenbos een grote groep reisliefhebbers, media en het Polarsteps team samenkomen. Na maanden van voorbereiding is het dan eindelijk zo ver: de officiële start van de Never Ending Roadtrip. Als Polarsteps fans van het eerste uur gaan we in dit artikel in op dit unieke project, waar ook jij deel van uit kan gaan maken! Reis je mee?

The Never Ending Roadtrip | Camperplaats Estland

Wat is Polarsteps?

Voordat we dieper op de Polarsteps Never Ending Roadtrip ingaan, is het goed om het platform achter dit toffe initiatief uit te lichten. Polarsteps: je hebt de naam ongetwijfeld al eens voorbij zien komen en zo niet, dan is het natuurlijk de hoogste tijd. Polarsteps is de naam van dé (gratis) reisapp van dit moment. Het unieke van deze app is dat het een live tracker heeft, waardoor je exact op een kaart ziet waar je bent geweest.

De app trackt jouw locatie automatisch en combineert dit met een handig digitaal reisdagboek. Zo kun je op de route eenvoudig stappen toevoegen waar jij foto’s en filmpjes kunt uploaden. Zo kunnen jouw ‘volgers’ exact zien waar je bent geweest en wat je er hebt beleefd. Wat ons betreft een extra dimensie ten opzichte van andere apps. Je kunt je account besloten houden en alleen met familie en vrienden delen, of juist open zetten voor de hele wereld.

Het mooiste van alles? Je kunt al deze foto’s en reisverslagen automatisch laten omzetten naar een fotoboek. Een druk op de knop en jouw unieke fotoboek wordt geladen en kun je vervolgens nog personaliseren waar gewenst. Dit is dan ook een belangrijk verdienmodel van Polarsteps. Geen vervelende reclames of betaalde functionaliteiten, enkel de mogelijkheid om een slim bedacht fotoboek aan te schaffen als herinnering aan je unieke reis. Briljant als je het ons vraagt.

Meet The Beast

Nu je weet wat Polarsteps is snap je waarschijnlijk ook dat zij als reisliefhebbers niks liever willen dan gave content creëren en zichtbaarheid vergroten als reisplatform. Zodoende is de Never Ending Roadtrip bedacht. Een nooit eindigende reis in een megavette 4×4 camper. Een camper die er simpelweg om vraagt om gefotografeerd te worden. Meet: The Beast.

The Beast is een 4×4 Mercedes Sprinter die volledig is omgebouwd tot een heuse overland camper. Oftewel een camper die is gemaakt om langdurig zonder voorzieningen van een camping en dus volledig ‘off-grid’, op reis te kunnen. Zo is de camper uitgerust met 460ah Lithium batterijen die worden opgeladen door 280 watt zonnepanelen en ook nog eens 50am laadt tijdens het rijden. Zo’n enorm volume is nodig ook, want een eerste blik leert al snel dat de traditionele gaspit ontbreekt. Jawel, in The Beast kook je elektrisch. Je percolator koffie is nog nooit zo snel klaar geweest! Zeggen deze cijfers je niks? Check dan snel onze vanlife pagina voor meer informatie en vanlife tips.

De camper is ingericht met een vast bed dat in de breedte van de bus is geplaatst en dankzij de slimme ‘fenders’ wordt er een bed gerealiseerd van 200×160. Wat een luxe! Zelfs Erik kan met zijn 1.93m in de breedte slapen.

Verder zit er een warmwater boiler in de bus, zodat je warm (buiten) kunt douchen, 90 liter water, 30 liter grijs water (afvalwater) en een droogtoilet (toilet waarbij poep en plas separaat wordt opgevangen zodat je geen chemisch leegpunt nodig hebt).

En na 2 weken rijden kunnen we niet anders zeggen dat the Beast ook echt een beast is! We zullen het nooit hardop zeggen, maar we zouden onze Fred er graag voor inwisselen ;-). Hieronder zie je een vantour door ‘The Beast’.

De reis

De reis is in augustus 2023 begonnen met verschillende mediapartners van Polarsteps en een selectie aan bekende en minder bekende reisaccounts. Het Polarsteps team heeft een mooie route uitgestippeld die in etappes vanaf Amsterdam, via Denemarken, de Noordkaap, Finland, de Baltische Staten en Midden-Europa leidt naar Spanje, Marokko en Portugal.

De chauffeurs wisselen elkaar af in estafette-vorm na elke etappe van 1 of 2 weken. Amsterdam – Kopenhagen is bijvoorbeeld 1 week en voor ‘onze etappe’ van Helsinki naar Krakow staat 2 weken. De chauffeur zorgt na zijn etappe dat de bus weer spik en span is. Het beddengoed en de handdoeken zijn gewassen, het kookgerei weer schoon en het droogtoilet weer als nieuw.

Het Polarsteps team stippelt geregeld nieuwe etappes uit zodat de Never Ending Roadtrip daadwerkelijk ‘Never Ending’ is.

Meedoen met de reis

Iedereen heeft de kans om deel te nemen aan de trip, laat je e-mail achter op de officiële website en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Het team kiest uit de vele aanmeldingen de nieuwe deelnemers en houden daarin (enigszins) rekening met de ervaring en flexibiliteit van de chauffeur, voor een soepel verloop van de trip.

Onze ervaringen met de Never Ending Roadtrip

Voor iedereen die de reis nog gaat afleggen of meer wil weten over deze trip, zullen we onze ervaringen delen.

Per mail ontvingen wij in het voorjaar de bevestiging dat wij de etappe van Helsinki naar Krakow mochten maken. Na een korte vreugdedans ontvingen we al snel een praktische lijst met de aanwezige items in de bus, die we zelf eenvoudig konden vertalen naar een ‘inpaklijst’. In de praktijk kwam het er op neer dat we eigenlijk alleen kleding mee hoefden te nemen, aangezien de bus enorm goed uitgerust is.

Nadat we per vliegtuig aankwamen op de luchthaven van Helsinki stond de chauffeur van de vorige etappe al bij de arrivals op ons te wachten. Na een korte overdracht, uiteraard met een charmante selfie voor op de Polarsteps app, kregen we de sleutels en het parkeerticket in handen en waren wij plotseling verantwoordelijk voor The Beast.

Onderweg staat alles ons vrij qua route, overnachtingsplekjes en inrichting van de reis, zolang we exact 15 dagen later maar in Krakow aankomen om het volgende team te ontvangen. De overnachtingen, brandstof en boodschappen betaal je zelf, de bus word je geheel gratis ter beschikking gesteld.

Zo hebben wij onze route van 1.350 kilometer omgetoverd tot een toeristische route van >2.000 kilometer vol stedentrips en schitterende meren. Toen we tussendoor wat problemen hadden met de elektronica, konden we telefonisch eenvoudig en snel contact opnemen en konden we dan ook gemakkelijk op afstand geholpen worden: ideaal.

Na 2 weken volop genieten van alle vrijheid parkeerden we The Beast in overleg met de volgende chauffeur weer op tijd op de luchthaven van Krakow. Hier ontmoeten we de nieuwe chauffeurs op weg naar nieuwe avonturen. We worden al helemaal blij als we de gespannen gezichten zien en wij kunnen alleen maar janken bij het idee dat onze trip er op zit. Zucht. Toch kunnen we niet anders dan The Never Ending Roadtrip 5 dikke sterren geven.

Team Polarsteps, bedankt voor deze gave ervaring!

Delen vinden we leuk!

Met onze content hopen we zoveel mogelijk mensen te kunnen inspireren en helpen bij het realiseren van hun wereldse reis. Wij zouden het dan ook leuk vinden als je dit artikel deelt.

Let op: sommige van onze blogs bevatten affiliate links, dit betekent dat wij een commissie ontvangen als jij hier een aankoop doet. Jij betaalt hier niks extra voor en tegelijkertijd support je Reisstel.nl. Een win win situatie dus. Wanneer wij een gesponsorde post schrijven vermelden wij dit altijd bovenaan het betreffende artikel.

Dit vind je misschien ook leuk

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Over ons

Hi, wij zijn Erik & Lisa. Wij hebben alles achter ons gelaten om fulltime te kunnen reizen. Onze ervaringen, tips, en reisroutes delen we graag met jou.

Inhoudsopgave