Reisstel.nl Logo
Search
Close this search box.

Wat is er in de zomer te doen in Flims Zwitserland?

Wat is er in de zomer te doen in Flims, Zwitserland? Flims is enorm populair als skigebied in Zwitserland, maar dat betekent niet dat het in de zomer niet de moeite waard is voor een bezoek. Dit dorpje staat namelijk bekend om de meest prachtige, blauwe meren. Je kunt naast zwemmen in deze meren, ook een waanzinnige hike rondom de 4 populairste meren doen in Flims. Daarnaast zijn er talloze hikes en avontuurlijke activiteiten te doen in Flims. In dit artikel vertellen we je alles wat je in de zomer wil doen in Flims.

Wat is er in de zomer te doen in Flims Zwitserland | Uitzicht omgeving Flims

Wat is er in de zomer te doen in Flims, Zwitserland?

Moet je zien in Flims: het Caumameer

Het eerste wat je moet doen in Flims is een bezoekje aan het Caumameer. Flims staat bekend om de helderblauwe meren en daar is het Caumameer de bekendste van. Dat is niet voor niets. Het water is zo blauw, dat je bijna je ogen niet geloofd. Het nadeel is dat het Caumameer niet gratis is en het meer daardoor niet voor iedereen is te bezoeken. Het meer wordt dan ook omringd door een groot hek. Je kunt het Caumameer betreden door entree te betalen.

Wat kost het Caumameer?

De entree voor het Caumameer bedraagt 18 Zwitserse Frank per persoon, waar je verschillende faciliteiten voor terug krijgt. Denk aan een ligweide, kleedruimte, volleybalveld en speeltoestellen. Daarnaast is er een bezoekerslimiet, waardoor de drukte altijd goed te overzien is. Wat ons betreft absoluut de moeite waard om te doen in Flims, mits je lekker op tijd arriveert.

Welke wandeling is leuk om te doen in Flims?

De 4 meren hike is een wandeling die wij aan raden om te doen in Flims. Deze wandeling brengt je naar het Caumameer ook langs Lag Prau Pulté, Lag Prau Tuleritg en de Crestasee. De wandeling is niet zwaar en ook prima te doen met kinderen. In de zomer is het Lag Prau Tulerotg zeer waarschijnlijk compleet opgedroogd, maar de wandeling er naar toe is absoluut de moeite waard. Zo loop je door de bossen van Flims, die prachtig groen zijn. Bijna continu heb je zicht op de prachtige bergen, waar in de winter geskied wordt.

Maar er zijn nog veel meer wandelingen in Flims, veel plezier!

Uitzichtpunt Il Spir

Tijdens de 4 meren hike passeer je het uitzichtpunt Il Spir.  Dit uitzichtplatform biedt zicht op de Ruinaulta-kloof en de rivier die zo’n 400 meter lager ligt. Je kunt het uitzichtplatform gratis beklimmen. Ook een leuk uitje om met kinderen te doen.  Op 5 minuten afstand bevindt zich een restaurant en toiletten. 

Wat is de mooiste, avontuurlijke hike in Flims?

De mooiste en avontuurlijke hike die je kunt doen in Flims is wat ons betreft de hike naar de Potholes van Alp Mora. Deze hike is zeker in de zomer een absolute aanrader. Deze hike brengt je namelijk naar de zogenaamde gletsjerbaden van Alp Mora. Een fijne beloning na een pittige wandeling. Wij hadden vooraf een aantal blogs gelezen over deze hike en daardoor sprak de hike ons direct aan. Niet alleen vanwege de vele prachtige gletsjerbaden op de top, maar ook vanwege de uitdaging van de hike zelf. De hike duurt tussen de 6:30 en de 8:00 uur en neemt dus een hele dag in beslag.

Deze wandeling in Flims heeft ons absoluut verrast. Eerlijk is eerlijk, midden in de zomer was het ietwat druk bij de geltsjerbaden. Maar de wandeling op weg naar Alp Mora was absoluut de uitdaging waard. Wat een prachtige uitzichten over de bergen en de valleien. Daarnaast loop je ook nog eens een aantal keer tussen de Zwitserse koeien, leuker gaat het niet worden!

Meer avontuurlijke hikes in Flims

Welke avontuurlijke activiteiten biedt Flims?

Naast hiken kun je meer avontuurlijke activiteiten doen in Flims. In de winter kan er geskied en gesnowboard worden, in de zomer kun je hier vooral terecht voor het klimmen. En dan hebben we het over allerlei manieren van klimmen. We lichten ze hieronder verder toe.

Via Ferrata in Flims

Flims biedt de mogelijkheid om een ‘via Ferrata’ (ook wel Klettersteig genoemd) doen. Dit is een hike waarbij ook fysieke extra uitdagingen zijn, zoals klimmen door middel van touwen, staalkabels ladders en er zijn er ook bij waar je moet zekeren. Een van de populairste Via Ferrata in Flims is de ‘Pinut via Ferrata’. Ook kinderen vanaf 12 jaar oud kunnen deze beklimmen.

Lees hier alles over de Pinut via Ferrata

Klimpark Flims

Flims biedt ook de optie om midden in het bos te kunnen klimmen. Er zijn diverse banen met verschillende moeilijkheidsgraden aangelegd. Er zijn ook speciale banen die geschikt zijn voor kinderen.

Lees hier alles over Klimpark Prau La Selva in Flims

Rotsklimmen in Flims

Door de bergachtige omgeving waar Flims gelegen is, zijn er ook talloze opties voor rotsklimmen. Niet alleen de gevorderde klimmers kunnen hier hun hart ophalen, maar ook gezinnen en beginners kunnen hier het avontuur aan gaan. Let op, de meeste zijn geopend van juni t/m oktober (afhankelijk van het weer).

Lees hier alles over de diverse rotsklim opties in Flims

Indoor klimmen in Flims

Ook in de zomer zit er wel eens een regenachtige of kouden dag tussen. En dan is het erg fijn als je ook indoor activiteiten kunt doen in Flims. Gelukkig biedt Flims ook in de zomer de opties voor het indoor klimmen.

Er zijn twee indoor klimhallen

Wat zijn de leukste accomodaties in Flims?

Flims biedt een enomre diversiteit aan leuke accomodaties. Omdat wij met de camper op pad zijn geweest, hebben wij op een camperplaats geslapen. Wij hebben research gedaan naar plekken waar wij geslapen zouden hebben zonder camper en die lichten we hier verder voor je toe.

Wil je even helemaal uitpakken met een luxeus welness hotel, dan is ‘The Hide Flims hotel’ wellicht wat voor jou. Verder zijn er ook appartementen, hotels en campings te vinden. Ben jij meer het type voor luxueus camperen in de wildernis? Check dan deze pop-up glamping eens.

Foto: booking.com

Onze top 3 accommodatie aanbevelingen

Wat zijn de lekkerste restaurants in Flims?

Uit eten gaan in Zwitserland is niet goedkoop. Dat geldt ook voor Flims. Omdat wij met de camper op pad zijn geweest hebben wij niet veel uit kunnen testen, maar na grondig research te hebben gedaan hebben wij de 3 lekkerste plekjes om te eten in Flims, voor je op een rijtje gezet.

Onze top 3 restaurant aanbevelingen

Is Flims Zwitserland jouw ultieme bestemming?

Wij vinden het ontzettend leuk om te zien wanneer jullie onze tips opvolgen. Heb je een leuke foto gemaakt tijdens je verblijf in Flims? Stuur ons een berichtje of deel hem op Instagram met de hashtag #reisstel.

Pin dit artikel voor later

Reisstel.nl | Wat is er in de zomer te doen in Flims Zwitserland?

Delen vinden we leuk!

Met onze content hopen we zoveel mogelijk mensen te kunnen inspireren en helpen bij het realiseren van hun wereldse reis. Wij zouden het dan ook leuk vinden als je dit artikel deelt.

Let op: sommige van onze blogs bevatten affiliate links, dit betekent dat wij een commissie ontvangen als jij hier een aankoop doet. Jij betaalt hier niks extra voor en tegelijkertijd support je Reisstel.nl. Een win win situatie dus. Wanneer wij een gesponsorde post schrijven vermelden wij dit altijd bovenaan het betreffende artikel.

Dit vind je misschien ook leuk

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *