Reisstel.nl Logo
Search
Close this search box.

5x super yoga tips voor op reis | yoga op reis

Gastblog Anne, ReSpace Yoga – 5x super yoga tips voor op reis: Reizen en het ontdekken van nieuwe plekken is inspirerend. Je leert nieuwe mensen kennen, leert over nieuwe culturen en ervaart hoe het leven is in een ander deel van de wereld. Tegelijkertijd betekent het ook dat je veel onderweg bent naar nieuwe plekken, kom je soms in stressvolle situaties terecht en moet je improviseren. 

Je leest het al, reizen ontspant maar is soms ook hard werken. Misschien heb je in je dagelijks leven al ervaren dat yoga balans brengt tijdens jouw thuis practice of volg je regelmatig yoga lessen in een yogastudio. Maar die practice meenemen op reis is met de onregelmatigheid en go-with-the-flow vibe soms een grote uitdaging. In dit blog lees je 5 yoga tips voor op reis. Zo kun je jouw yoga practice meenemen op reis en daardoor nog meer genieten van yoga op reis!

5x super yoga tips voor op reis | yoga op reis

1. Maak het niet te moeilijk voor jezelf

De eerste van de yoga tips voor op reis is om niet te vergeten dat je reist voor je plezier en om even los te komen van de dagelijkse sleur en verplichtingen.  Houd je practice daarom kort en simpel, iets is al beter dan niets. Je dag bijvoorbeeld starten met een meditatie van 5 minuten kan ervoor zorgen dat jij net iets beter reageert op die vertraging of een luidruchtige medepassagier. Zo ben je in staat om yoga van de mat af te beoefenen en kalm te blijven wanneer je weerstand ervaart.

2. Pas je practice aan naar jouw reis

Het doel van yoga is dat het je balans geeft. Fysiek en mentaal goed in je vel zitten, zorgt ervoor dat je meer kunt genieten van het huidige moment. Hoe meer je bewust bent van hoe je je voelt, hoe beter je weet wat je nodig hebt. Bepaal voordat je op je mat stapt welke practice jou op dit moment goed kan doen door na te gaan hoe je je überhaupt voelt. Ben je moe? Heb je spierpijn? Ben je gestrest? Bij ieder gevoel past een yoga vorm.

Of kijk naar het grote plaatje: misschien is jouw vakantie heel actief, maak je lange hikes, ga je er iedere dag op uit en leer je nieuwe mensen kennen. Dan kan je lichaam wel wat ontspanning gebruiken én is het fijn om alle indrukken even te verwerken tijdens een meditatie of zachte Yin Yoga les.

Is jouw vakantie vooral heel ontspannend en lig je dagen achter elkaar te zonnen? Dan brengen wat zonnegroeten in de ochtend balans. Zit je veel stil in een voertuig? Open dan juist de voorkant van het lichaam met passende houdingen.

In het kader van yoga tips voor op reis, wist je dat wij in samenwerking met ReSpace Yoga een speciale Yin Yang (zowel actief als rustig) yoga les hebben ontwikkeld voor na een lange reis? Bekijk de les onderaan deze blog! 

3. Ben je samen op reis? Doe samen yoga!

Samen yoga doen is niet alleen leuk, het motiveert de ander ook! Wanneer je met elkaar afspreekt om iedere dag te starten of eindigen met yoga houd je elkaar verantwoordelijk en sta je er niet alleen voor. Het kan ook iets toevoegen tijdens de practice. Zo kun je elkaar motiveren tijdens een pittige flow of kun je jouw mede-yogi helpen om meer te ontspannen in Savasana (eindontspanning) met bijvoorbeeld een hoofdmassage of een live gitaarspel.

4. Volg een les bij een lokale yogastudio

Een van de leukste manieren om reizen en yoga samen te brengen is door een lokale yoga studio in te stappen. Ook al is de les in een andere taal, door om je heen te kijken kom je al een heel eind. En zo niet, zie er dan de humor van in en probeer vooral te genieten van de ervaring. Naast dat de les je kan inspireren is het een hele leuke manier om verbinding te maken met de lokale bevolking.

Hoe leuk is het om in de voorbereiding op jouw reis te zoeken naar gave yogastudios op jouw bestemming?!

5. Volg online een yoga les

Wanneer je thuis gewend bent om lessen te volgen in een yoga studio is het lastig om je eigen practice te starten op reis. Want wat ga je precies doen? Om verder te komen dan alleen het uitrollen van je yoga mat kun je kiezen voor een begeleide meditatie of yoga les.
Dit maakt de drempel om je yoga practice te starten een stuk lager en geeft je de kans om uit je hoofd te gaan en de controle even los te laten.

Over Anne

Anne is eigenaar van het Yoga Platform ReSpace Yoga. Hier vind je een breed aanbod aan yogalessen die bijdrage aan meer balans en bewustwording in je leven. In augustus is het thema op het platform Vakantie & Reizen. Denk aan lessen die je kunt volgen tijdens jouw reis of vakantie, leesvoer in de vorm van blogs en inspirerende podcasts om te luisteren.

Speciaal voor Reisstel.nl heeft Anne een les gemaakt die fijn is na een lange reis. Bekijk hem hier!

Vind je de les van Anne ook zo fijn? Bekijk dan zeker haar Yoga platform waar nog veel meer fijne lessen, blogs en podcasts te vinden zijn! Deze maand (augustus 2021) mogen wij 7 dagen gratis weggeven. We zien je daar.

Note: Zonder opzegging voor dag 7 via [email protected] loopt het abonnement automatisch door.

Wij zijn erg benieuwd wat jij van deze 5 yoga tips voor op reis vindt. Wij zouden het dan ook super fijn vinden als jij je ervaringen met ons wil delen via een reactie onder dit bericht, op onze socials of het contactformulier. Op deze manier kunnen wij samen met jou nog meer plezier halen uit de reis.

Delen vinden we leuk!

Met onze content hopen we zoveel mogelijk mensen te kunnen inspireren en helpen bij het realiseren van hun wereldse reis. Wij zouden het dan ook leuk vinden als je dit artikel deelt.

Let op: sommige van onze blogs bevatten affiliate links, dit betekent dat wij een commissie ontvangen als jij hier een aankoop doet. Jij betaalt hier niks extra voor en tegelijkertijd support je Reisstel.nl. Een win win situatie dus. Wanneer wij een gesponsorde post schrijven vermelden wij dit altijd bovenaan het betreffende artikel.

Dit vind je misschien ook leuk

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *