Zwitserland Corona maatregelen header

Zwitserland corona maatregelen: check voor je vakantie

Update 28 september: Helaas is het reisadvies  van Buitenlandse Zaken voor Zwitserland per vandaag veranderd naar Oranje.

Je gaat op vakantie naar Zwitserland. Maar hoe is dat nu met Corona? Is het de moeite waard gezien de corona maatregelen? Zijn de terrasjes wel open? Merk je er iets van bij de toeristische attracties of  is het misschien wel de perfecte tijd om in alle rust het land te verkennen? Kortom, hoe zit het in Zwitserland met de Corona maatregelen? In dit artikel geven wij onze blik op de situatie en hopen wij jou te helpen bij de voorbereiding op jouw vakantie of citytrip naar Zwitserland. 

Kan ik op vakantie naar Zwitserland ondanks Corona?

Update 28 september: Helaas is het reisadvies  voor Zwitserland van Buitenlandse Zaken per vandaag veranderd naar Oranje. Wil je naar Zwitserland toe? Dan moet je verplicht 10 dagen in quarantaine bij binnenkomst in Zwitserland.

Ja, je kunt ‘gewoon’ op vakantie naar Zwitserland ondanks het Coronavirus. Op het moment van schrijven (25-09-20) laat Zwitserland reizigers toe vanuit Nederland. Er gelden wel Corona maatregelen in Zwitserland. Zo moet je afstand houden en zijn mondkapjes in het openbaar vervoer verplicht. In dit artikel willen we een beeld geven van de eventuele beperkingen die je mag verwachten tijdens jouw vakantie naar Zwitserland. De informatie uit dit artikel komt vanuit de ANWB, Nederland Wereldwijd en onze eigen ervaringen na 4 weken toeren door Zwitserland in Coronatijd.

Zijn er in Zwitserland Corona maatregelen?

Ja er zijn in Zwitserland Corona maatregelen. We merken hier weinig fijn. In de steden (Zürich, Bern, Interlaken, Montreux) is het gezellig druk, de terrassen zitten vol (veelal met gepaste afstand) en (bijna) alle accommodaties zijn geopend. Tot op heden zijn we één camperplaats tegengekomen die was gesloten met het oog op corona, verder is alles geopend.

In alle vormen van openbaar vervoer zijn mondkapjes verplicht. Denk hierbij aan de bus, (berg-)trein, taxi, en boot. Ook bij sommige toeristische attracties zijn mondkapjes verplicht zoals bij de Trümmelbach watervallen. Op veel locaties kun je tegen een kleine vergoeding een mondkapje bij de entree aanschaffen.

Op de website van de ANWB is een overzicht te vinden met de faciliteiten waarbij staat aangegeven of deze open of gesloten zijn. Hieronder hebben wij het overzicht van deze faciliteiten aangevuld met onze ervaringen omtrent het wel/ niet dragen van een mondkapje.

Zwitserland Corona maatregelen: overzicht geopende faciliteiten

Zoals je ziet zijn er geen harde richtlijnen voor het wel of niet moeten dragen van een mondkapje. Wij nemen onze SPAT mondkapjes dan ook altijd mee zodat we deze altijd kunnen dragen als het is verplicht of als wij ons daar prettig bij voelen.

Grenscontrole Zwitserland tijdens Corona

Wij zijn met de camper vanuit Duitsland de Zwitserse grens gepasseerd. Bij de grens werd enkel gevraagd wat onze plannen waren, verder geen aanvullende controle op Corona symptomen.  

Mag je samen in de auto rijden in Zwitserland?

Ja, hiervoor zijn in Zwitserland geen beperkingen of speciale Corona maatregelen. 

Wat is het officiële reisadvies voor Zwitserland?

Zwitserland heeft als reisadvies grotendeels een kleurcode geel. Dat betekent dat er in dit land of gebied veiligheidsrisico’s zijn die afwijken van wat wij in Nederland zijn gewend. Enkel de regio ten Zuid – Westen van Bern rondom het meer van Genéve heeft de kleurcode oranje. Reizen in dit gebied wordt momenteel dan ook afgeraden.

Met dit overzicht hopen wij je te helpen met je voorbereidingen op jouw vakantie of citytrip naar Zwitserland. Wij delen in dit artikel enkel onze ervaringen, voor actuele informatie en reisadviezen adviseren wij je om gebruik te maken van de officiële kanalen.

Klik hier voor actuele Zwitserland informatie vanuit de ANWB:

Klik hier voor actuele Zwitserland informatie vanuit Buitenlandse Zaken/ Nederland Wereldwijd

Klik hier voor actuele informatie vanuit het Zwitserse ministerie van Volksgezondheid

Tip: download de app van buitenlandse zaken

Download de app van Buitenlandse zaken, in deze app kun je Zwitserland favoriet maken door het ‘hartje’ rechtsboven aan te klikken. Je ontvangt dan een pushbericht als het reisadvies verandert. Ook zijn hierin alle contactgegevens van Buitenlandse Zaken en lokale hulpdiensten beschikbaar. Zo ben je altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Delen vinden we leuk!

Met onze content hopen we zoveel mogelijk mensen te kunnen inspireren en helpen bij het realiseren van hun wereldse reis. Wij zouden het dan ook leuk vinden als je dit artikel deelt.

Let op: sommige van onze blogs bevatten affiliate links, dit betekent dat wij een commissie ontvangen als jij hier een aankoop doet. Jij betaalt hier niks extra voor en tegelijkertijd support je Reisstel.nl. Een win win situatie dus. Wanneer wij een gesponsorde post schrijven vermelden wij dit altijd bovenaan het betreffende artikel.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email
Share on whatsapp

Dit vind je misschien ook leuk

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *