Reisstel.nl Logo
Search
Close this search box.

13x Onmisbare reisapps en handig reisapps | 2022 update

Voor onze wereldse reizen zijn wij altijd op zoek naar de beste producten voor in onze backpacks. De backpack zelf, een goede jas, schoenen, elektronica, toiletartikelen, noem maar op. Maar ook op het gebied van apps zijn wij graag goed voorbereid. Een taxichauffeur helpen die werkelijk geen idee heeft waar je accommodatie zich bevindt, snel de juiste wisselkoers berekenen of op zoek naar een leuk restaurant in de buurt. Ja, er gaat wat van de charme van het ‘echte’ reizen af, maar toch moeten wij er niet aan denken om op reis te gaan zonder telefoon vol nuttige apps. Daarom vind je hier 13 onmisbare reisapps die je in 2020 zeker op je telefoon moet hebben tijdens je wereldse reis!

13x onmisbare reisapps waar je echt wat aan hebt in 2021

1. Maps.me

Hoe vaak is het jou al gebeurd dat een taxichauffeur jou voor de rit vertelt ‘exact’ te weten waar je ho(s)tel ligt, maar je na 200 meter al vraagt of hij bij het volgende stoplicht naar links of naar rechts moet. Of die momenten dat je uren in de bus of trein hebt doorgebracht en als je dan eindelijk op je bestemming bent je ‘alleen’ nog maar even naar je ho(s)tel hoeft te lopen. 5 minuten ‘niet te missen’ linksaf en bij de 3e straat rechts…uh, welke kant ook alweer op?

Met de Maps.Me app download je offline kaarten met een uitstekende navigatie functionaliteit. Naast dat de app je helpt met navigeren geeft het ook een veilig gevoel om te weten of je uber/ taxi/ grab chauffeur je naar je gewenste bestemming brengt.

2. Booking.com

Weet jij ook vaak pas op de dag zelf wat je volgende bestemming gaat worden? Een cliché, maar met deze manier van reizen is Booking.com eigenlijk onmisbaar geworden. Wij vinden het toch wel erg prettig om niet direct te hoeven ‘zwerven’ op onze nieuwe bestemming in onze zoektocht naar een geschikte accommodatie. Het aanbod is ongeëvenaard en in onze ogen is Booking.com een stap verder dan de meeste concurrenten. Daarnaast kan het boeken via je telefoon je tot wel 15% korting besparen!

3. Tripadvisor

Sommige restaurants zien er van buiten ge-wel-dig uit, maar of het eten ook van enige kwaliteit is weet je vaak pas na afloop. Leuk om uit te proberen natuurlijk, maar met de app van Tripadvisor kun je direct zien welke restaurants er in de buurt zitten en hoe deze worden beoordeeld. Een groot nadeel van de app is dat alle toeristen maken gebruiken van Tripadvisor, waardoor iedereeen bij dezelfde restaurants te vinden is. Een lokale ervaring is dan ook moeilijker te vinden.

Wij vinden het leuk om tips te vragen aan onze hosts of online informatie in te winnen uit blogs van andere reizigers die ons zijn voorgegaan. De best beoordeelde restaurants zijn in onze ogen namelijk lang niet altijd de leukste restaurants. Desalniettemin, is de app onmisbaar.

4. Google Translate

Zonder de app Google Translate kan het reizen een stuk ingewikkelder zijn! Je download snel een taal naar keuze en je kunt vervolgens offline vertalen. Werkt perfect en snel. Daarnaast kun je tegenwoordig ook gebruik maken van de camerafunctie (handig om bijvoorbeeld een menukaart of een instructie te vertalen) en de spraakfunctie.

5. XE Currency

XE Currency is een zeer overzichtelijke reisapp waarin je snel huidige wisselkoersen kunt omrekenen naar door jou geselecteerde valuta. Zo kun je in een overzicht zien wat de waarde is van 100 Thaise baht ten opzichte van bijvoorbeeld de Amerikaanse Dollar, de Euro of de Argentijnse pond. Helemaal fijn wanneer je tijdens jouw reis meerdere landen doorkruist of wanneer het onmogelijke wisselkoersen zijn. Zodra je online bent worden direct de huidige wisselkoersen ge-update.

6. Skyscanner

Wat Skyscanner voor ons zo ideaal maakt ten opzichte van andere vergelijkingssites, is de mogelijkheid om de ‘goedkoopste maand’ te selecteren. Wanneer het je dus niet uitmaakt wanneer je reist naar een bepaalde bestemming, is dit ideaal. Daarnaast kun je ook voor de optie ‘bestemming overal’ kiezen. Op die manier bekijk je de goedkoopste landen/ luchthavens om op te vliegen in jouw gekozen periode.

Zo bleek het voor ons voordelig om vanaf Bangkok naar Sri Lanka te vliegen, terwijl wij dit vooraf niet zo bedacht hadden.

7. Uber

Tijdens onze stop over in Miami, 2018 werd voor ons maar weer eens bevestigd wat voor een geweldige uitvinding Uber eigenlijk is voor ons als reizigers. Wij hadden exact 24 uur de tijd in deze geweldige stad. Ons hotel zat niet naast het strand en wij wilden dit toch wel heel graag zien. De OV verbinding was waardeloos waardoor wij geen andere optie zagen dan een taxi te bellen. Na 1,5 maand Bolivia kregen wij echter een hartverzakking van de prijs. Een rit van 15-20 minuten kostte ons 70 dollar voor een enkele reis, of bij een retour ‘slechts’ 120 dollar. Het hotel bevestigde deze prijzen en gaf zelfs aan dat dit meevalt omdat we buiten de ‘spits’ wilde reizen. We hebben direct de uber app geïnstalleerd en binnen 20 minuten zaten we voor 40 dollar op Miami Beach. Snel verdient.

8. Memrise

Wij houden van de local experience. Een belangrijk onderdeel hierbij is wat ons betreft proberen onszelf zo snel mogelijk een paar woorden van de taal eigen te maken. Memrise is hier een geweldige app voor. Zo kun je eenvoudig en snel een nieuwe taal leren terwijl het voelt alsof je een spelletje speelt, leuk en verslavend.

9. Adobe Lightroom

Tijdens onze laatste reis is de Adobe Lightroom app onmisbaar geworden. Lightroom is de meest uitgebreide gratis foto bewerkingsapp op de markt. Het bewerken van foto’s is vaak een discussiepunt. Zijn je foto’s ‘nep’ na het bewerken of doen ze juist de waarheid eer aan? Wij neigen naar het laatste, mits je de waarheid in stand houdt. Je kunt hier je eigen filters (presets) creëren en opslaan. Super handig, zo kun je met een druk op de knop jouw foto perfect maken (voor Instagram).

10. Spotify

Lange busritten, uren wachten op je volgende vlucht, of tijdens het sporten. Spotify komt altijd van pas. Met name onmisbaar geworden door de mogelijkheid om offline playlisten en podcasts te downloaden. In Azië word je nog wel eens raar aangekeken als je vertelt dat je betaalt om muziek te kunnen luisteren. Daar is het namelijk in veel landen gebruikelijk om YouTube video’s te downloaden en offline terug te kijken.

11. Express VPN

Je zou deze app makkelijk kunnen vergeten, maar dit is een van de weinige apps die wij in het buitenland daadwerkelijk dagelijks gebruiken! Met de Express VPN app kun je veilig en anoniem het internet op en hoef je je geen zorgen te maken als je op een louche plek je bankzaken wil controleren. Wat veel mensen niet weten is dat veel streamingdiensten de rechten kopen voor een bepaald land of werelddeel. Zo heeft de NPO bijvoorbeeld alleen uitzendrechten voor Europa, waardoor het niet mogelijk is om jouw favoriete programma buiten Europa terug te kijken. Met de Express VPN app kun je dit eenvoudig omzeilen door in te checken in Nederland, terwijl je je in een ander land bevindt. Zo kun je overal ter wereld jouw Nederlandse programma’s bekijken. Ook kun je eenvoudig YouTube video’s downloaden voor bijvoorbeeld onderweg. In bijvoorbeeld Thailand is het mogelijk om offline video’s te bekijken door deze vooraf ‘gratis’ video’s te downloaden, terwijl dit in Nederland geld kost.

12. Splitwise

De ideale app wanneer je met meerdere mensen op pad bent en je de schade na afloop eenvoudig wil verrekenen: Splitwise. Je voert de namen van het reisgezelschap in, de gemaakte kosten en door wie deze zijn betaald.  Aan het einde toont de app netjes wie welk bedrag aan wie moet betalen om alles te verrekenen. Makkelijk en snel.

13. Moovit

De internationale 9292 app voor het openbaar vervoer. Volgens hun website hebben zij inmiddels meer dan 750 miljoen gebruikers en zijn er diverse partijen die Moovit graag willen overnemen om hen daarmee de grootste en beste (ov-)routeplanner ter wereld te maken. In sommige steden werkt het perfect, echter is in diverse Aziatische landen nog een uitdaging. Zo is de app nog niet actief in Sri Lanka en staan de omschrijvingen in Thailand enkel in het lokale schrift weergegeven. Evengoed zeer veelbelovend.

Bonustip: RISK: Global Domination

Wie is er niet groot geworden met bordspellen? Naast Monopoly en Kolonisten van Catan is RISK toch wel onze favoriet. De gratis app geeft je uren, dan wel niet dagen plezier en helpt je door de lange uurtjes heen tijdens het reizen. Je kunt het offline in de single player modus spelen of online. Het spel is uitdagend en voor een gratis spel verrassend uitgebreid.

Delen vinden we leuk!

Met onze content hopen we zoveel mogelijk mensen te kunnen inspireren en helpen bij het realiseren van hun wereldse reis. Wij zouden het dan ook leuk vinden als je dit artikel deelt.

Let op: sommige van onze blogs bevatten affiliate links, dit betekent dat wij een commissie ontvangen als jij hier een aankoop doet. Jij betaalt hier niks extra voor en tegelijkertijd support je Reisstel.nl. Een win win situatie dus. Wanneer wij een gesponsorde post schrijven vermelden wij dit altijd bovenaan het betreffende artikel.

Dit vind je misschien ook leuk

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He, ga je mee?

Heb jij zin in een onvergetelijk avontuur samen met ons? Join us op Madeira voor een 5-daagse wandeltocht van 24 – 30 oktober. Wil je meer info, stuur ons een berichtje