Reisverslag roadtrip Europa week 11 header

Reisverslag: Roadtrip Europa – week 11

Na verschillende roadtrips door Toscane in de zomer is het nu tijd voor onze eerste roadtrip door Toscane mét Fred en in de herfst. Lisa haar favoriete seizoen. We hopen onderweg de mooiste plekjes van Toscane vast te kunnen leggen en te genieten van het schitterende kleurenpallet van het najaar. Zo gaan we op zoek naar de mooiste wegen van Toscane omgeven door Cipressen, olijfbomen, glooiende landschappen en natuurlijk wijnvelden. Eitje, toch?

Play Video

Op zoek naar de mooiste weg van Toscane

We doen onze research, lezen verschillende reisblogs, stellen de navigatie in en laten San Marino achter ons. Op naar de ‘mooiste wegen van Toscane’. Althans…  

Volgens onze research vinden we het authentieke Toscane in de driehoek Montichiello, La Foce en Radicofani, in het hart van de regio Val d’Orcia. Onderweg komen we eindeloos veel prachtige plekjes tegen en ‘George de drone’ maakt overuren. Wat is Italië toch mooi! Het enige dat nog ontbreekt is het typische Toscaanse plaatje dat we zo graag willen vastleggen met Fred. Slingerende wegen over een glooiend landschap omgeven door Cipressen. We rijden door tot zonsondergang en ’s avonds stippelen we de route uit richting de Cappella della Madonna di Vitaleta, het icoon van Toscane.

Cappella della Madonna di Vitaleta – het icoon van Toscane

De volgend ochtend vertrekken we voor dag en dauw in de richting van dit kleine oude kerkje, dat op de omslag staat van ons favoriete boek over Toscane. Het is ongeveer een uur rijden vanaf onze slaapplaats en onderweg is het elke seconde een feestje. Binnen 5 minuten na vertrek komen we namelijk al terecht op een prachtige weg vol cipressen. Je begrijpt, we parkeren Fred op een onmogelijke plek en maken de drone gereed. Waarna we het volgende uur proberen een leuk shot te maken van Fred die door de Toscaanse landschappen rijdt. Zeg nu zelf, zo’n shot kan toch niet ontbreken in een video over Toscane?

We zijn gelukkig nog net voor de ‘drukte’ bij het uiteindelijke doel van onze trip, een bezoek aan de Cappella della Madonna di Vitaleta. Na een wandeling van ongeveer 20 minuten komen we aan bij de kerk en vinden we een heerlijk plekje om van dit moment te genieten. Voor iedereen die twijfelt of een bezoek de moeite waard is? Het is écht net zo mooi als op de omslag van het boek. Zorg dat je op tijd bent, want een half uur later was het vol met toeristen.

Instagram hotspot van Toscane

Na het delen van verschillende foto’s worden we geattendeerd op dé Instagram hotspot van Toscane: Crete Senesi. Een cipressenlaan die in een ‘S’ vorm kronkelt richting een prachtig landhuis omgeven door glooiende heuvels. Toscaanser dan dit gaat het niet worden. We gaan op zoek en nadat we 3 keer op een verkeerde locatie zijn geëindigd komen we aan bij de ‘echte’ Crete Senesi. We blijken niet de enigen te zijn die ‘getipt’ zijn over dit schitterende plaatje, we tellen snel zo’n 30 andere bezoekers en na een mooie foto gaan we snel op zoek naar een rustig plekje om te genieten van de schitterende zonsondergang. Daar hoeven we in deze regio gelukkig niet lang voor te zoeken en op het dak proosten we op weer een waanzinnige dag.

Van verlaten parkeerterrein naar Toscaanse droom

We sluiten onze roadtrip door Toscane af in Siena, de stad die we beide jaren al heel graag willen zien. Omdat we de volgende ochtend voor de grote drukte in de stad willen zijn parkeren we Fred op een parkeerplaats in de stad. Om iets preciezer te zijn, een afgelegen parkeerplaats op een industrieterrein. Nadat we eerst een rondje extra door de buurt hebben gereden en hebben gezocht naar alternatieven, die er nog slechter uitzagen, hebben we toch Fred toch maar geparkeerd. In het midden van het terrein, onder een lantaarnpaal, in spanning wachtend op wat de nacht zal brengen.

Zoals altijd verliep de nacht vlekkeloos en bleek het verlaten industrieterrein een en al bedrijvigheid te zijn in de ochtend. Misschien zelfs wel iets té bedrijvig. We wilden nog ‘snel’ wat werk afronden voordat we de stad in zouden gaan, maar dat liep net even anders. Het werk schoot niet op, we misten de door onszelf opgelegde deadlines en vonden onszelf om 3 uur ’s middags nog steeds achter onze laptops. Voor de drukte in de stad zijn was dus nét niet gelukt..

Op zoek naar de balans tussen werken, reizen en ontspannen

We stoeien beide nog regelmatig met het vinden van de juiste balans tussen werken, reizen en ontspannen. Op dit moment is die balans zoek en besluiten dat Siena nog maar even moet wachten. We hebben het gevoel dat we nog teveel andere dingen ‘moeten’ doen waardoor we niet de rust hebben om écht van de stad te kunnen genieten.

Deze parkeerplaats helpt dan ook niet echt mee, dus we gaan met succes op zoek naar een alternatief. Net buiten Siena vinden we een waanzinnige plek tussen de wijnvelden en olijfbomen. Zo onbeschrijfelijk mooi. We hebben hier 360 graden uitzicht en staan op letterlijk 2 meter van de wijnvelden geparkeerd.

De volgende ochtend gaan we al vroeg ons bed uit om dit natuurspektakel te bekijken. De rode ochtendzon verlicht de mist die tussen de olijfbomen langzaam zijn weg omhoog vindt. Wouw. Waar we oorspronkelijk het plan hadden om even een dagje ‘bij te komen’ kiezen we er voor om ons kamp hier tijdelijk op te slaan. We combineren werk, met badminton, Yahtzee, wandelen en yoga en komen weer helemaal tot rust. Het blijft mooi om te zien hoe je met een kleine wijziging van je omgeving je hele humeur en energieniveau kunt wisselen.

Na enkele dagen worden we hier vergezeld door Adam en Tania, een leuk stel van onze leeftijd uit Londen. Zij zijn inmiddels al meer dan een jaar onderweg met hun camper ‘Jits’ en vanaf minuut één is er een geweldig klik. We worden de volgende ochtend direct uitgenodigd voor het ontbijt, Chocolat crépes, vegan style. Waarna zelfs Erik moest toegeven dat ze erg lekker waren, ondanks het ‘vegan’ gedeelte.

Corona ontwikkelingen

Het aantal corona besmettingen in Italië blijft groeien, waardoor de maatregelen hier verder worden aangescherpt. Er is wederom sprake van een lockdown dus we zijn er niet helemaal gerust op. Onze buren hebben eerder al 3 maanden in Portugal in lockdown gezeten en gaan op zoek naar een camperplaats waar alle faciliteiten voorhanden zijn. Just to be sure.

Gezien de grilligheid van de Italianen op dit gebied besluiten we de grotere steden vanaf nu zoveel mogelijk mijden, evenals eilanden. Ons langverwachte bezoek aan Elba zal dus helaas weer terug in de ijskast moeten.

Helaas betekent dit ook dat onze trip naar het zuiden van Italië onzeker is geworden. Er is veel berichtgeving over gewelddadige protesten in o.a. Rome en Napels en ook Sicilië is inmiddels op slot.

Extra balen omdat we een hele gave opdracht in het verschiet hebben.. in het zuiden. Volgende week weten we hopelijk meer.

Delen vinden we leuk!

Met onze content hopen we zoveel mogelijk mensen te kunnen inspireren en helpen bij het realiseren van hun wereldse reis. Wij zouden het dan ook leuk vinden als je dit artikel deelt.

Let op: sommige van onze blogs bevatten affiliate links, dit betekent dat wij een commissie ontvangen als jij hier een aankoop doet. Jij betaalt hier niks extra voor en tegelijkertijd support je Reisstel.nl. Een win win situatie dus. Wanneer wij een gesponsorde post schrijven vermelden wij dit altijd bovenaan het betreffende artikel.

Dit vind je misschien ook leuk

2 thoughts on “Reisverslag: Roadtrip Europa – week 11”

  1. Wij hebben op Vancouver Island ook wel eens op een industrieterrein gestaan, maar daar bleef het knap rustig. In de V.S. wel eens tussen een paar vuilnisauto’s overnacht, maar die begonnen om 6uur ‘s morgens te ronken. Kort nachtje. We genieten wel van jullie!

    1. He Gea! Wat leuk om jullie avonturen ook te lezen 🙂 Ik denk zeker dat het herkenbaar is voor mensen die op deze manier gereisd hebben. Je kunt niet altijd 6 gooien toch ;). Leuk om te horen dat jullie ons nog steeds volgen! Liefs Erik en Lisa

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Over ons

Hi, wij zijn Erik & Lisa. Wij hebben alles achter ons gelaten om fulltime te kunnen reizen. Onze ervaringen, tips, en reisroutes delen we graag met jou.

Inhoudsopgave

Scroll to Top