Reisstel.nl Logo
Search
Close this search box.

Stappenplan: geld besparen op overnachtingen | Boekingswebsites

Overnachtingen vormen met afstand de grootste kostenpost van onze reizen. Wij hebben dan ook een stappenplan geschreven ‘geld besparen op overnachtingen’. Dit stappenplan is eenvoudig te gebruiken op alle boekingsplatforms als Booking.com, Agoda  en Expedia. Wij besparen tot wel 25% op onze accommodaties tijdens onze reizen! 

Stappenplan: geld besparen op overnachtingen

Introductie: geld besparen op overnachtingen

De keuze in accommodatie is voor ons een belangrijk onderdeel van de reis. Een mooie en relaxte accommodatie blijft bij je en is een fijne uitvalsbasis voor het verkennen van de omgeving. Tegelijkertijd willen we natuurlijk niet te veel geld uitgeven. Hoe meer we kunnen besparen, hoe langer we op reis kunnen. Daarom zijn wij altijd op zoek naar manieren om geld te besparen op overnachtingen, zodat we toch op een bijzondere plek kunnen slapen. In dit stappenplan lees je in 4 stappen hoe ook jij eenvoudig geld kunt besparen op overnachtingen.

Stap 1: eenvoudig geld besparen door te vergelijken

Er zit enorm veel overlap in het aanbod van de verschillende boekingswebsites. Heb je jouw ideale accommodatie gevonden? Voer de naam van deze accommodatie dan ook eens in op andere boekingswebsites. Hieronder een aantal populaire boekingswebsites op een rij:

Vergelijk deze websites en je hebt wereldwijd het grootste deel van de aanbieders te pakken. Bij het vergelijken valt het op dat de prijzen elkaar weinig ontlopen en dat de boekingswebsites elkaar scherp in de gaten houden. Toch kan het zijn dat een van de boekingsplatforms een aanbieding heeft lopen of een betere deal met de accommodatie heeft afgesloten.

Stap 2: besparen op extra’s

Blijven de prijzen (zo goed als) gelijk, kijk dan naar de ‘extra’s’ die de aanbieders aanbieden. Denk hierbij aan:

Bij booking.com kun je bij steeds meer accommodaties gratis annuleren tot 24- uur voor verblijf of krijg je als ‘Genius’ member een gratis ontbijt bij geselecteerde opties.

Stap 3: boek met je mobiele telefoon

Sinds enige tijd geeft booking.com als enige aanbieder ‘mobiele korting’. Bij een groot deel van de  accommodaties bieden zij extra korting als je boekt met je mobiele telefoon. Wij hebben op deze manier meermaals percentages tussen de 10-12% korting gekregen op een accommodatie.

Sneller geld besparen op overnachtingen is bijna niet mogelijk.

Stap 4: onderhandel rechtstreeks met de accommodatie

Je hebt je ideale accommodatie gevonden en wil daar graag een aantal nachten verblijven. Controleer dan eerst de beschikbaarheid in deze periode via de boekingswebsites. Als de accommodatie de volledige periode beschikbaar is, boek dan enkel de eerste nacht via de boekingswebsite, in plaats van alle nachten.

De rest van de nachten boek je ter plekke bij de accommodatie. Onze ervaring met veel accommodaties is dat ze graag rechtstreeks zaken doen met jou als gast, zonder tussenkomst van een boekingswebsite. Zo hoeven zij geen commissie af te dragen. Op deze manier blijft er voor hen geld over om jou korting of een ander leuke extra geven. Je kunt natuurlijk ook direct contact opnemen met de accommodatie, zonder eerste en nacht via een boekingswebsite te boeken.

Hoeveel commissie berekenen boekingswebsites?

Boekingswebsites zoals Booking.com, Agoda en Expedia berekenen gemiddeld tussen de 15-20% commissie door aan accommodaties. Zij rekenen dit logischerwijs door aan jou als gast. Deze 15-20% kan dus de directe besparing voor jou zijn door een klein beetje extra moeite te doen.
Bij Airbnb ligt dit percentage op <5%. Bij het boeken via Airbnb betaal je als gast zelf al een extra bedrag per boeking aan administratiekosten. Ook hier kun je dus eenvoudig geld besparen op overnachtingen.

Nog meer redenen om rechtstreeks contact op te nemen met accommodaties

Besparen: voorbeeld uit de praktijk

Tijdens onze reis door Sri Lanka (januari – maart 2020) verbleven wij 7 nachten in Weligama. Wij zochten een sfeervolle uitvalsbasis voor onze surflessen.

Normale prijs voor 7 nachten: €266,00. Onze prijs voor 7 nachten: €198,00

We hebben hiermee €68,00 oftewel 25% korting op ons verblijf. Snel verdiend toch?

Redenen om wel gebruik te blijven maken van boekingswebsites

Toch boeken wij nog steeds regelmatig alle nachten voor een accommodatie rechtstreeks bij de gekozen boekingswebsite. Simpelweg om ons dit ‘gedoe’ te besparen. Ook hebben wij al vaker meegemaakt dat de accommodatie ter plekke helaas toch volgeboekt blijkt te zijn, waardoor het niet mogelijk is om bij te boeken. Ook zijn er accommodaties die juist wel hun complete kameraanbod verkopen via slechts één boekingswebsite. Daardoor boeken zij de kamers rechtstreeks in het boekingssysteem van de betreffende websites, en zijn extra’s niet mogelijk.   

Daarnaast mag je natuurlijk niet vergeten dat je zonder de grote boekingswebsites vaak niet eens van het bestaan weet van veel unieke accommodaties. Accommodaties die jouw reis kunnen tot een wereldse reis kunnen maken.

Daarom, geld besparen op overnachtingen? Doe het met mate.

Delen vinden we leuk!

Met onze content hopen we zoveel mogelijk mensen te kunnen inspireren en helpen bij het realiseren van hun wereldse reis. Wij zouden het dan ook leuk vinden als je dit artikel deelt.

Let op: sommige van onze blogs bevatten affiliate links, dit betekent dat wij een commissie ontvangen als jij hier een aankoop doet. Jij betaalt hier niks extra voor en tegelijkertijd support je Reisstel.nl. Een win win situatie dus. Wanneer wij een gesponsorde post schrijven vermelden wij dit altijd bovenaan het betreffende artikel.

Dit vind je misschien ook leuk

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *