Reisstel.nl Logo
Search
Close this search box.

Zelf je fotoboek maken? | Benchmark 2023 met o.a. Polarsteps Travel Book

Na afloop van iedere reis zitten we weer met onze handen in het haar… 500 foto’s met de drone, 1.800 foto’s met de camera, 750 foto’s met Eriks telefoon en 3.850 foto’s met Lisa haar telefoon. De ene foto nog mooier dan de andere. Snel veiligstellen op de socials en een externe harde schijf, waarna de foto’s in eeuwigheid verdwijnen… Toch?

Fotoboek maken

Na onze verhuizing naar Italië hebben we recent alle dozen uitgepakt en kwamen we terecht bij onze doos met boeken en fotoboeken. Fotoboeken? Jawel, in onze tijd voor Instagram maakten we nog wel eens een fotoboek van onze avonturen. Zo waanden we ons weer even helemaal in de Amazone van Bolivia of de gletsjers in het zuiden van Chili en Argentinië. Wat een genot!

Na het uitpakken van deze doos hebben we onszelf dan ook voorgenomen om van elke nieuwe reis een fotoboek te maken. Hoewel het allerleukste natuurlijk het laten afdrukken van foto’s is en deze met de hand in een oldschool fotoboek te plakken, is dit niet meer helemaal van deze tijd.

Zodoende hebben we Google er eens bij gepakt en zijn we op zoek gegaan naar de opties om een fotoboek te maken. Afhankelijk van de exacte zoekterm ‘fotoboek maken’, ‘fotoboek kopen’ of ‘beste fotoboek website’ werden we platgegooid met:

 • Fotoboeken van HEMA
 • Fotoboeken van Albelli
 • Fotoboeken van de Kruidvat
 • Fotoboeken van Cewe
 • Fotoboeken van de Fotofabriek

En zo kunnen we nog wel een tijdje doorgaan met een hoop tools en aanbieders die we zelf nog niet kennen. Na een ochtendje puzzelen kwamen we tot de conclusie dat er een hoop slimme technieken zijn ontwikkeld, maar dat het nog steeds een tijdrovende klus is. Tot zover ons goede voornemen, toch?

Fotoboek Fotofabriek

In het verleden stond een fotoboek maken of een foto afdrukken voor ons eigenlijk altijd gelijk aan de Fotofabriek. Ook hebben we wel hier wel eens onze visitekaartjes en een grote foto laten afdrukken op Canvas en dat is ons altijd erg goed bevallen. De service is top, de software fijn en de bestelling werd mega snel geleverd. Oh en niet geheel onbelangrijk, ze hebben ook vaak leuke acties haha.  

Ondanks onze fijne en positieve ervaringen hebben we voor dit fotoboek gekozen om ons reisdagboek te laten vertalen naar een fotoboek via Polarsteps.

Polarsteps Travelbooks

Tijdens onze roadtrip van Helsinki naar Krakow hebben we via Polarsteps een reisdagboek bijgehouden van deze Never Ending Roadtrip. De route wordt automatisch vastgelegd doormiddel van een GPS tracker en vertaalt naar een kaart. Bij elke tussenstop heb je de mogelijkheid om direct foto’s en filmpjes vast te leggen en via de app wordt direct ook de datum en de weersomstandigheden gemonitord.

En het mooiste hiervan is… je kunt jouw onvergetelijke reis, inclusief je foto’s herinneringen en alle reisstatistieken tot leven brengen in een fotoboek. Met één druk op de knop. Hoe gaaf! Alle details die je reis uniek hebben gemaakt worden hierin automatisch meegenomen. Geen discussies meer of het die zomerse dag nu 21 graden was of 33 graden en of je nu eerst naar Milaan of Cinque Terre bent gereden.

Kortom, voor reisliefhebbers zoals wij, blijkt dit een ideale optie om een reis op een unieke manier vast te leggen in een fotoboek. Wil jij je een fotoboek maken van de kleuren van je moestuin in de verschillende seizoenen, dan is het Travel Book misschien wat minder geschikt. Hieronder zie je voorbeelden van het Travelbook.

Wat kost een fotoboek

Wij blijven natuurlijk wel Hollanders die altijd voor de beste prijs/ kwaliteit gaan, dus ook hier zijn we even wat dieper ingedoken om antwoord te geven op de vraag ‘wat kost een fotoboek?’.

Ons laatste fotoboek telt 98 bladzijden, dus om de proef op de som te nemen, hebben we dit aantal pagina’s even als uitgangspunt genomen voor het fotoboek. We hebben de 5 eerder genoemde opties om een fotoboek te maken meegenomen en geprobeerd om de layout zoveel als mogelijk gelijk te trekken.

Premium kwaliteit, hard-cover, liggend formaat (+- A4) en indien mogelijk half matte afwerking.

 • Fotofabriek: €89,09
 • HEMA: €107,00
 • Cewe: €92,21
 • Kruidvat huismerk: €95,98
 • Albelli: €74,85
 • Polarsteps Travelbook: €76,00

In dit voorbeeld is Albelli nipt de goedkoopste, gevolgd door het Polarsteps Travelbook. De razend populaire fotoboeken van de HEMA zijn met afstand de duurste. Een fotoboek kost daarmee zo’n €75,- tot €100,- voor een fotoboek van ongeveer 100 pagina’s.

Wereldreis | Argentinië Torres Del Paine | Fotoboek

Fotoboek Polarsteps

Uiteraard wordt de kwaliteit van een fotoboek niet alleen bepaald door de aanschafprijs, maar ook het gemak en de algehele duurzame prestaties zijn belangrijk. Dit viel ons extra op bij het Polarsteps fotoboek. Zij geven aan de CO2 te compenseren voor elk verkocht Travel Book en bewust gebruik te maken van lokale printers met FSC gecertificeerd, gerecycled papier.

Wat ons betreft een dikke plus en een voorbeeld voor veel bedrijven die we onder de loep hebben genomen.

Oh…en dan hebben we het nu dus nog niet eens gehad over de slogan ‘met één druk op de knop’ functionaliteit. We hebben de proef op de som genomen en jawel: één druk op de knop. Oké, oké, het begon met één druk op de knop, en daarna hebben we zelf nog wat puntjes op de spreekwoordelijke i gezet. Maar eerlijk is eerlijk, wij hebben nog nooit zo snel een fotoboek gemaakt.

Fotoboek levertijd

Volgens de meeste websites is de levertijd van een fotoboek 3-5 werkdagen. Omdat wij in Italië wonen en er gebruik wordt gemaakt van de lokale postdiensten die vaak ons adres niet weten te vinden (Google Maps kent onze straatnaam niet en komt standaard uit in een dorp op een half uur rijden, zucht…) laten we ons maar verrassen hoe snel het fotoboek binnen is, spannend!

Heb je naar aanleiding van dit artikel nog vragen, laat het ons vooral weten.

Fotoboek | Atacama woestijn noord Chili zoutvlakte

Delen vinden we leuk!

Met onze content hopen we zoveel mogelijk mensen te kunnen inspireren en helpen bij het realiseren van hun wereldse reis. Wij zouden het dan ook leuk vinden als je dit artikel deelt.

Let op: sommige van onze blogs bevatten affiliate links, dit betekent dat wij een commissie ontvangen als jij hier een aankoop doet. Jij betaalt hier niks extra voor en tegelijkertijd support je Reisstel.nl. Een win win situatie dus. Wanneer wij een gesponsorde post schrijven vermelden wij dit altijd bovenaan het betreffende artikel.

Dit vind je misschien ook leuk

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Over ons

Hi, wij zijn Erik & Lisa. Wij hebben alles achter ons gelaten om fulltime te kunnen reizen. Onze ervaringen, tips, en reisroutes delen we graag met jou.

Inhoudsopgave