Reisstel.nl Logo
Search
Close this search box.

De mooiste camperplaatsen in Noorwegen | 11 wildkampeerplekken


Ga je op vakantie naar het zuiden van Noorwegen met de camper? Uren rijden langs de mooiste fjorden, op zoek naar elanden en de mooiste hikes maken? Zoek je wildkampeerplekken die ook nog eens perfect te combineren zijn met een toffe activiteit? Stop met zoeken! Wij hebben de mooiste camperplaatsen in Noorwegen voor je verzameld waar je vanuit je bed bruinvissen kan spotten, je eigen vis kan vangen of dichtbij de start van een vette hike staat. Lees snel verder.  

Dit blog heb ik, Laura (29) van ‘@Reizendoenwesamen’ als gastblog geschreven voor Reisstel.nl. Samen met mijn man Stefan (30) reis ik al bijna twee jaar rond in Europa in onze camper. We hebben al meerdere landen tijdens deze reis bezocht en deze zomer zijn we te vinden in Scandinavië. Momenteel zijn we in het prachtige Noorwegen en zijn wij op zoek naar de mooiste en tofste wildkampeerplekken voor jou, lees je mee?

Kristiansand – wildkampeerplek met je hangmat tussen de bomen

Kom je Noorwegen ingereden vanaf de ferry uit Kristiansand óf ben je op weg naar de ferry in Kristiansand? Dan is deze wildkampeerplek absoluut een van de mooiste camperplaatsen in Noorwegen om te relaxen en te overnachten. Op net iets meer dan een uurtje rijden vanaf Kristiansand (noordwaarts) in Evje vind je meerdere rustige plekjes in een bosgebied. De plekjes liggen aan de zijkanten van een weg.

Er rijdt lokaal verkeer, maar wat ons betreft is dit niet veel en zeker niet storend. Aan één kant van de weg liggen de plekjes vlak langs het water. Stel je veel hoge bomen voor, hang je hangmat op en het relaxen kan beginnen.

Waar vind je deze camperplaats in Noorwegen?

Park4Night ID code: #337032
coördinaten: 58.6141, 7.795113.

Mocht deze exacte locatie bezet zijn, geen zorgen! Kijk al rijdend op de weg even om je heen, er zijn meerdere fijne wildplekken te vinden.

Ørsta – wildkampeerplek waar je bruinvissen kunt spotten en vis kunt vangen

Een wildkampeerplek waar je wakker wordt met de bruinvissen in je eigen tuin en ze ook voorbij zien zwemmen voordat je naar bed gaat? Een hengeltje uitgooien zodat je verse vis aan je diner kan toevoegen? Wij hebben dé camperplaats in Noorwegen voor je waar dit allemaal kan. De plek betreft een kleine landtong. Het ligt aan een weg, maar met weinig verkeer.

Mocht deze specifieke plek bezet zijn, schuin er tegenover is een grindvlak waar meerdere campers kunnen staan. De plek ligt aan een fjord, wat inhoudt dat het water afkomstig is uit de zee. Tenzij anders staat aangegeven mag je op zeewater in Noorwegen gratis vissen. Op (veel) andere wateren heb je een vergunning nodig, deze kan je middels je creditcard aanschaffen.

Waar vind je deze camperplaats in Noorwegen?

Park4Night ID code: #263335
coördinaten: 62.19823, 6.019977.

TIP: Wil je voor of na het bezoeken van deze plek een was draaien en/of een uitgebreide douche nemen? In de haven van Volda op een paar minuten rijden vanaf wildplek kan je tegen betaling gebruik maken van de voorzieningen.

Park4Night ID code is #412472
coördinaten: 62.14361, 6.069759.

Preikestolen hike – wildkampeerplek met uitzicht op een waterval

Zoek je een mooie wildkampeerplek voor of na het lopen van de Preikestolen hike? Dit plekje ligt naast een weg, maar dit heeft ons niet gestoord. Verwacht niet dat je hier alleen staat, campers komen hier graag kamperen. Er is ook ruimte genoeg voor meerdere voertuigen.

Écht dicht in de buurt van de Preikestolen is een wildplek zoeken (bijna) onmogelijk, er staan veel verbodsborden in het gebied. Dit is dus een mooie optie!

Waar vind je deze camperplaats in Noorwegen?

Park4Night met ID code #125108
coördinaten: 58.893769, 6.665661.

TIP: Wil je de Preikestolen hike lopen? Lees er dan alles over in ons blog!

Geiranger – wildkampeerplek met uitzicht op de bergen

Ben je onderweg naar het Geirangerfjord of kom je er vandaan? Deze camperplaats in Noorwegen ligt zo’n 40/50 m vanaf een hoofdweg iets naar beneden gelegen vandaan. Er is ruimte voor maximaal 4 campers. Wij bezochten deze plek begin juni 2024 en op de toppen van de bergen lag nog sneeuw net als dat er nog een ijsschots in het water lag.

Deze plek zouden we echt alleen als slaapplek markeren, als je je hier wilt verplaatsen heb je in principe een vervoersmiddel nodig. Er is niets te vinden in de directe omgeving. Maar er gaat niets boven wakker worden met uitzicht op de bergen toch?

Waar vind je deze camperplaats in Noorwegen?

Park4Night code: #133882
 coördinaten zijn: 62.024719, 7.568959.  

Mooiste camperplaatsen in Noorwegen | p4n 133882 (2)

Fv44 – wildkampeerplek aan de prachtige route Fv44

De populaire route Fv44 is zeker een aanrader om te rijden. Aan deze prachtige route vind je deze camperplaats in Noorwegen. Je kunt hier stoppen voor een picknick, het is de start van verschillende wandelingen en je kunt hier overnachten. Er staat een bord op deze parkeerplaats met informatie over de wandelroutes. Een wandeling maken is hier de moeite waard!

De plek ligt zo’n 150 m vanaf de hoofdweg vandaan wat het geluid van het verkeer beperkt. Ook hier zal je waarschijnlijk niet alleen staan, veel campers rijden deze populaire route en zijn allemaal op zoek naar een slaapplek aan het einde van de middag. Zorg dat je op tijd bent om een plekje met uitzicht op het water te bemachtigen.

Waar vind je deze camperplaats in Noorwegen?

Park4Night code: #129783
coördinaten: 58.385886, 6.105042.

TIP: Ga jij een roadtrip door Noorwegen maken? Bekijk onze reisroute door Noorwegen voor nog veel meer tips!

Runde – wildkampeerplek waar je kunt hiken en papegaaiduikers kunt spotten

Hiken, papegaaiduikers spotten en overnachten: het kan allemaal op deze prachtige camperplaats in Noorwegen. Als je het eiland Runde via de brug komt opgereden, sla je direct na de brug linksaf en rijd je het landweggetje door tot het einde. Dit is de enige wildkampeerplek van het eiland.

Vanaf deze plek start een hike (startpunt is bij het informatiebord over vogels) de berg op richting de plek waar je met een beetje geluk de papegaaiduikers kan spotten. Je kunt ook een hike starten vanaf de Goksøyr Camping of vanuit het informatiecentrum. Hier vind je er meer info over. Op kampeerders, wandelaars en vogelspotters na, is het een rustig plekje omdat de weg niet verder doorloopt hier.

Waar vind je deze camperplaats in Noorwegen?

Park4Night via ID code #87403
coördinaten: 62.385598, 5.613595.

Lauvteigen – Een rustige wildkampeerplek in het bos

Op zoek naar een rustige camperplaats in Noorwegen in het groen? Een stukje naar beneden vanaf de weg vind je deze ‘verborgen parel’, zoals de plek ook wel genoemd wordt. Er kunnen 2 á 3 campers terecht. Er zullen hier alleen kampeerders komen of mensen voor een picknick. De weg is nauwelijks hoorbaar, wel hoor je het geluid van het stromende water van de rivier.

Helaas was op deze plek afval achtergelaten door eerdere kampeerders wat een stukje schoonheid van de plek wegneemt. Neem alsjeblieft je afval mee en laten we er samen voor zorgen dat iedereen van deze mooie plekjes kan blijven genieten!

Waar vind je deze camperplaats in Noorwegen?

Park4Night via ID code #179788
coördinaten: 59.296743, 7.367908.  

Kjeragbolten hike – wildkampeerplek in de buurt van de hike

Zoek je een vette wildkampeerplek om te slapen dichtbij de start van de Kjeragbolten hike? Gevonden! Vroeg in het jaar zal je deze plek alleen niet kunnen bezoeken vanwege de sneeuw. Wij waren hier eind mei 2024 en de weg was gelukkig sneeuwvrij net zoals het grootste deel van deze wildplek, dat tevens een uitzichtpunt is. Je hebt hier verschillende niveaus waar je kan staan.

De plek ligt op 8 minuten rijafstand vanaf de parkeerplaats van de Kjeragbolten hike. Er zijn rondom de wildplek nog een aantal wildkampeerplekken te vinden.

TIP: Ben je benieuwd naar een alternatief? Wij – Erik & Lisa – hebben op een andere plek geslapen, dat is deze: 59.534883, 8.628035.

TIP: Wil jij de Kjeragbolten hike lopen? Lees er alles over in ons blog!

Waar vind je deze camperplaats in Noorwegen?

Park4Night via ID code #82039
coördinaten: 59.037107, 6.712179. 
Op Google(maps) vind je de plek onder de naam ‘Utsikt Tjodanpollen’.

Flåvegen – wildkampeerplek in een stukje paradijs

Ben je toe aan rust? Even helemaal niets, gewoon lekker genieten? Een hutje tot je beschikking hebben, een picknicktafel, vuurplek, bomen om je hangmat op te hangen, een hengel uitgooien en bruinvissen spotten? Heb ik je al kunnen overtuigen? Rijd dan naar deze plek!

Er is plek voor één camper. Met een camper tot 6,5 m kan je hier vrij gemakkelijk parkeren. Ben je net als wij langer (onze camper is 6.90m), dan wordt recht parkeren lastig, maar voor een nachtje namen wij een beetje scheef staan graag voor lief. Het plekje ligt wel aan een weg, maar er komt alleen bestemmingsverkeer. Wij hebben in alle rust genoten van deze waanzinnig mooie camperplaats in Noorwegen!

Waar vind je deze camperplaats in Noorwegen?

Park4Night via ID code #92208
coördinaten: 62.74742, 8.479003. 

Innerdal – wildkampeerplek waar je kunt hiken, relaxen en overnachten

Wil je een keer een hike maken met relatief weinig hoogtemeters en gewoon genieten van de omgeving? Trek je wandelschoenen alvast aan en parkeer de camper op ‘Innerdal Parkeringsplass, Nerdal’. Let op, dit is betaald parkeren, 75 NOK per dag.

Innerdalen wordt ‘Norways most beautiful mountain valley’ genoemd. Het wandelgebied bevindt zich in een schilderachtige omgeving. Rondom zie je bergen, loop je in een groene vallei, zie je helder water en spot je loslopende geitjes. Wil je graag wildkamperen en heb je een tentje mee? In de vallei mag je tegen betaling je tentje opzetten. Toch liever in de camper slapen? Slaap op een van de plekjes tussen de bomen langs de weg bijvoorbeeld op deze plek waar wij ook overnacht hebben.

Waar vind je deze camperplaats in Noorwegen?

Park4Night ID #287989
coördinaten: 62.74208, 8.8672577.

Rennebu – wildkampeerplek in een bosgebied met elanden

Wil je vanaf jouw camperplaats in Noorwegen de kans hebben om elanden te spotten? Overnacht dan hier! Er is plek voor één camper. Deze wildkampeerplek ligt aan een landweg, achter de hoofdweg. Grote kans dat er rondom je camper elandenpoep ligt, reden genoeg om even op pad te gaan het bos in, toch? Camera gereed, verrekijker om je nek en gaan! Wel zachtjes, als elanden je opmerken middels twee zintuigen zullen ze er vandoor gaan. Let ook op eventuele jonge van de elanden, doe wel voorzichtig!

Via de hoofdweg (E6) kan je aan de ene kant naar Oppdal rijden, de andere kant gaat richting Trontheim. De borden langs de weg dat je gewaarschuwd wordt voor elanden zijn helemaal terecht. Grote kans dat je ze vanaf de weg al spot, net als wij!  

Waar vind je deze camperplaats in Noorwegen?

Park4Night ID #156599
coördinaten: 62.722672, 9.969788

Op welke van deze wildkampeerplekken in Noorwegen ga jij overnachten?

Hopelijk heeft dit blog bijgedragen aan de voorbereiding van jouw reis naar het zuiden van Noorwegen en zitten er mooie wildkampeerplekken voor je tussen. Wij vonden het zuiden van Noorwegen ontzettend mooi en divers. Het smaakte dus naar meer en dus zijn wij later doorgereden naar het noorden van Noorwegen.

Lijkt het jou ook fantastisch om vanuit je camper een eland of een bruinvis te spotten? Inpakken maar en op avontuur, veel plezier!    

Delen vinden we leuk!

Met onze content hopen we zoveel mogelijk mensen te kunnen inspireren en helpen bij het realiseren van hun wereldse reis. Wij zouden het dan ook leuk vinden als je dit artikel deelt.

Let op: sommige van onze blogs bevatten affiliate links, dit betekent dat wij een commissie ontvangen als jij hier een aankoop doet. Jij betaalt hier niks extra voor en tegelijkertijd support je Reisstel.nl. Een win win situatie dus. Wanneer wij een gesponsorde post schrijven vermelden wij dit altijd bovenaan het betreffende artikel.

Dit vind je misschien ook leuk

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Over ons

Hi, wij zijn Erik & Lisa. Wij hebben alles achter ons gelaten om fulltime te kunnen reizen. Onze ervaringen, tips, en reisroutes delen we graag met jou.

Inhoudsopgave