De 5 leukste accommodaties in Sri Lanka

Dat Sri Lanka de moeite waard is om te bezoeken, staat buiten kijf. Van prachtige tropische stranden, tot jungle, bergen en theeplantages. Sri Lanka is enorm veelzijdig. Vind jij het ook altijd enorm lastig om de juiste accommodatie te vinden? Voor een uniek plekje met prachtig uitzicht wil je misschien wel meer betalen dan wat je gemiddeld uitgeeft. En dan wordt het in booking.com toch wel heel lastig zoeken, want de opties zijn eindeloos. Dus stop met onnodig lang research doen, wij hebben de 5 meest fijne plekjes voor je op een rijtje gezet.

1. Windy Waves Kite Surfing Beach Resort, Kalpitiya

Hier kun je slapen in een tent op het strand. En dat is dan niet zomaar een tent. Deze tent is eigenlijk meer een houten hutje, incl. ventilator, musquito net en elektriciteit. En het uitzicht… palmbomen, blauwe zee…do we need to say more? Daarnaast biedt deze accommodatie ook een paar luxe houten strandhuisjes. Niet allemaal met uitzicht op de zee, maar wel op struikelafstand van het strand.

Deze accommodatie boeken?

2. Into The Blue, Tangalle

Into The Blue biedt zoals zij het zelf zeggen een ‘home away from home’. Hier voel je je al snel thuis in de jungle, met honden Lana en Lili en kat Leo. Wanneer je slaapt in de Mati cabana (die deels open is), wordt je ’s ochtends gewekt door het gefluit van de vogeltjes of de eekhoorntjes op het dak. Op het prachtige terras kun je de dag hier starten met yoga en heerlijke ontbijtjes. Vanuit daar loop je zo naar één van de geheime stranden. Beter kan het haast niet.

Deze accommodatie boeken?

Blue Mountains View, Dambulla

Even buiten Dambulla ligt dit Guesthouse. Ervaar het echte Sri Lankaanse plattelandsleven. Gastheer Pradeep leidt je met liefde rond op hun eigen grond en zijn moeder maakt de lekkerste gerechten klaar. ’s Avonds is Pradeep altijd in voor een potje Carrom.

Deze accommodatie boeken?

The Kingdom Ecolodge, Thelulla

Wil je heel graag olifanten (en meer) spotten in het wild? Dan moet je hier naar toe gaan. The Kingdom Ecolodge ligt in een prachtige omgeving, waar je je echt even één met de natuur voelt. Geniet van een heerlijk verblijf, incl. buitendouche, eigen terras met uitzicht op het meer en heerlijk eten.

Deze accommodatie boeken?

5. The Secret Garden, Galle

Midden in het oude fort van Galle ligt The Secret Garden. De naam zegt het al. De accommodatie heeft een leuke binnentuin, gelegen in één van de straatjes in het centrum. Een heerlijke plek om verkoeling te zoeken en te genieten van het heerlijke eten en drinken dat ze hier bieden. Ook de kamers zijn fijn. Modern ingericht, met een prachtige badkamer en een fijn balkon.

Deze accommodatie boeken?

Delen vinden we leuk!

Met onze content hopen we zoveel mogelijk mensen te kunnen inspireren en helpen bij het realiseren van hun wereldse reis. Wij zouden het dan ook leuk vinden als je dit artikel deelt.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email
Share on whatsapp

Dit vind je misschien ook leuk

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *