5 redenen om een bezoek aan Kandy niet over te slaan

Kandy is de culturele hoofdstad van Sri Lanka. Toch is het een stad die door velen niet hoog aangeschreven wordt. Enerzijds begrijpelijk. Het is een grote stad, waar het vooral druk is en waar je nu niet direct door de mooiste bergen wordt omgeven zoals in Ella. Maar, wie beter kijkt ziet dat de omgeving van Kandy als een tropisch regenwoud is. Je kunt vanuit hier dan ook prachtige hikes maken. Één van de redenen die een bezoek aan Kandy de moeite waard maken. Wij geven je hieronder 5 redenen die Kandy de moeite waard maken.

1. Geniet van prachtige tempels en boeddha’s

Zo bevindt zich hier de Tempel van de Tand, dat absoluut een bezoek waard is. Maar ook het Bahiravokanda Vihara Boeddhabeeld is zeer indrukwekkend en niet te missen.

2. Hike in ‘Knuckles Forest Reserve’

Een prachtig natuurgebied waar je een dagtocht kunt maken, maar ook meerdere dagen kunt hiken. Hiken met gids wordt hier sterk aanbevolen. Genoeg keuze in Kandy te vinden.

3. Shop op de lokale markt van Kandy

De Kandy Municipal Central Market is een grote markt waar je van alles kunt vinden. Van groente en fruit tot kruides, vis en vlees. Absoluut het boezoeken waard. Je kunt in het gebouw ook heerlijk lunchen voor weinig.

4. Kampeer op een unieke plek net buiten Kandy

Zo heb je voor de budget liefhebber ‘Kandy Eco Camp’ en voor de wat luxere campeerder ‘Venture Camps’. Vanuit hier het ideale startpunt voor ‘Knuckles Forest Reserve’.

5. Maak een mooie wandeling rondom het meer van Kandy

Kandy lake bevindt zich midden in het centrum van Kandy. Maak hier een wandeling en je ervaart meteen een stuk meer rust in deze drukke stad. Is ook meteen om de hoek van de Tempel van de Tand, met ook genoeg lekker eetplekjes in de buurt! Tip: Balaji Dosai.

Delen vinden we leuk!

Met onze content hopen we zoveel mogelijk mensen te kunnen inspireren en helpen bij het realiseren van hun wereldse reis. Wij zouden het dan ook leuk vinden als je dit artikel deelt.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email
Share on whatsapp

Dit vind je misschien ook leuk

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *